کد خبر: ۱۸۷۶۱۷
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵

جوابیه آموزش و پرورش به گزارش « شرایط سخت معلمان مدارس غیردولتی» و پاسخ کیهان

پیرو انتشار گزارشی با عنوان«شرایط سخت 200 هزار معلم مدارس غیردولتی در روزهای کرونایی» در کیهان روز سوم اردیبهشت ماه جاری، سازمان مدارس و مراکز غیر‌دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش وپرورش جوابیه‌ای ارسال کرده است.




درجوابیه سازمان مدارس و مراکز غیر‌دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش وپرورش آمده است:
1) مطابق ماده ۲۵ قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی «کارکنان تمام وقت فاقد پوشش بیمه‌ای مدارس و مراکز غیر‌دولتی از مزایای قانون تأمین اجتماعی برخوردار می‌شوند. کارکنان پاره وقت فاقد پوشش بیمه‌ای نیز به نسبت ساعات انجام کار مشمول حمایت‌های مقرر در این ماده هستند.» و همچنین در ماده ۲۶ همان قانون «تعيين حقوق و مزایای کارکنان غیر رسمی و رسمی غیر موظف این مدارس و مراکز به موجب قانون کار و ضوابط آن خواهد بود.»
۲) مطابق ماده ۲۳ قانون تاسیس «به کارگیری کارکنان مدارس و مراکز غیردولتی اعم از نیروهای آموزشی، پرورشی، اداری و خدماتی بر اساس ضوابط علمی و گزینشی آموزش و پرورش به پیشنهاد مدير و تأييد مؤسس یا نماینده حقوقی مؤسسان امکان‌پذیر است. معرفی کارکنان غیر رسمی توسط مدیر جهت اعلام نظر گزینش آموزش و پرورش الزامی است». بنابراین کارکنان مدارس غیر‌دولتی اعم از پرسنل آموزشی و اداری به صورت نیروی آزاد به‌کارگیری شده و تعهدی برای استخدام ندارند.
۳) به منظور رفاه حال معلمان و کارکنان اداری مدارس غیردولتی و با دستور رئیس‌سازمان مدارس غیردولتی و تایید مقام عالی وزارت آموزش و پرورش و با توجه به ادامه روند کار آموزشی دانش‌آموزان در دوران بروز بیماری کرونا به صورت مجازی، اعلام گردیده که کلیه حقوق، مزایا و حق بیمه کارکنان مدارس غیر‌دولتی به صورت کامل پرداخت گردد و در صورتی که موسسین مدارس غیردولتی از پرداخت حقوق استنکاف نمایند معلمان و کارکنان می‌توانند از طریق سامانه تلفنی رسیدگی به شکایات با شماره ۴۳۱۷ وهمچنین از طریق سایت (mosharekatha.ir) در قالب گزارش مردمی اعلام تا با متخلفین مطابق ماده ۳۵ و 36 قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی برخورد قانونی صورت پذیرد.
کیهان: ضمن تشکر از سازمان مدارس و مراکز غیر‌دولتی برای ارائه توضیحات پیرامون گزارش مذکور، باید گفت آنطور که از پاسخ این سازمان می‌توان فهمید، حقوق دریافتی معلمان مدارس غیردولتی فاقد پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز باید مطابق با قانون کار باشد که همانطور که پیشتر در گزارش به آن‌اشاره شد متاسفانه چنین نیست و مبالغ دریافتی بسیار پایین‌تر است. حال با اعلام آمادگی این سازمان برای دریافت شکایات و مشکلات این معلمان امید می‌رود با موارد زیر پا گذاشتن قانون برخورد لازم صورت گیرد.
از دیگر سو همانطور که در گزارش به عنوان یک پیشنهاد مطرح شده بود در شرایطی که آموزش و پرورش به استناد ماده 23 قانون تاسیس مدارس غیردولتی عنوان کرده است که تعهدی برای استخدام این افراد ندارد سؤال این است که با توجه به کمبود 179 هزار معلم و توان محدود دانشگاه فرهنگیان، و باتوجه به تجربه‌های ارزشمند این معلمان آیا نمی‌شود با یک برنامه‌ریزی مناسب و طرح موضوع در مجلس برای صرفه‌جویی در هزینه و وقت این افراد را استخدام کرد؟