به کمیسیون اصل 90 ارائه شد
شکایت 100 نماینده از هیئت رئیسه مجلس
100نفر از نمایندگان مجلس به دلیل عمل نکردن هیئت رئیسه به آیین نامه مجلس در خصوص نحوه اعلام وصول سؤالات نمایندگان از وزرا و طرحهای استیضاح به کمیسیون اصل 90 شکایت کردند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نتوانست نمایندگان مجلس را در پاسخ به سؤالی راجع به وضعیت ناگوار بازنشستگان صنعت فولاد قانع کند و از مجلس کارت زرد گرفت.
در ابتدای جلسه علنی روز گذشته خانه ملت، صلاح زواوی سفیر فلسطین در ایران در مجلس حضور یافت و گزارشی از آخرین تحولات و وضعیت غزه را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.
زواوی در ابتدای سخنانش اظهار داشت: واقعا بسیار اسفناک است، زمانی که بر سر سفره افطار مینشینیم چقدر به یاد آوارگان و طردشدگان از شهرها و روستاهایمان باید باشیم و همچنین به یاد مادران فرزند از دست داده، یتیمان، بیوه زنان و بیسرپناهان و برادرانمان که هزینه دسیسههای آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه دین و کشورهایمان را پرداخت میکنند؛ چقدر نیاز داریم که به یاد آنها باشیم.
پس از پایان سخنرانی صلاح زواوی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی شعار «الموت لاسرائیل» را در صحن علنی مجلس طنینانداز کردند.
خالد قدومی نماینده جنبش حماس نیز با حضور در جلسه علنی روز سه شنبه پارلمان، گفت: در حالی که رژیمصهیونیستی با شکستهای فراوان و فروپاشی امنیتی و انزوای بینالمللی رویاروست و تلاش کرد این بحرانها را به غزه بکشاند، اما در اشتباه بود، چرا که در نوار غزه ضعیف و سست و ناتوان است. قدومی تاکید کرد: برادران و خواهران، فلسطین امروز عرصه آزمون و محک نفاق و دورویی بینالمللی گردیده است. امروزه ماسکهای دروغین موجود در جامعه بینالملل به کنار رفته و وضعیت اخلاقی آن از هم پاشیده و این ماسکها از طریق جانبداری از رژیمصهیونیستی علیه قربانیان ما و ملت فلسطین به کنار رفته است.
ابوشریف: وضعیت روحی در جبهه داخلی اسرائیل بسیار شکننده و ضعیف است
ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم با حضور در جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله فلسطین یک محک بسیار حساس متعلق به امت اسلامی است، گفت: با توجه به شرایط روزهای اخیر میتوانیم وضعیتی که این امت مظلوم در آن به سر میبرند را لمس کنیم و در همین لحظه که من با شما نمایندگان مجلس ایران سخن میگویم، کسان زیادی هستند که علیه ما به توطئهچینی مشغولند و میخواهند این مقاومت در هم شکسته شود.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین افزود: از این رو بنده تذکر میدهم و یادآوری میکنم به جمهوری اسلامی که هوشیار باشند و در برابر این توطئه شوم قد علم کنند، چرا که این توطئه در تلاش برای در هم شکستن مقاومت است. هم اینک رژیم صهیونیستی پس از این همه جنایت، فساد و تبهکاری در زمین، وضعیت بدیهی خود را جلوهگر کرده است.
لاریجانی: مسلمانان در دفاع از مردم مظلوم فلسطین متحد شوند
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی پارلمان پس از پایان سخنان سفیر فلسطین در ایران، نماینده جنبش حماس و نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به بحرانهای امروز منطقه تاکید کرد: به خصوص با بحرانهایی که اخیرا در منطقه ایجاد شده است و تفرقهای که جریانهای تروریستی تکفیری در بین مسلمانان ایجاد کردهاند، ضرورت وحدت بین صفوف مسلمانان یک امر ضروری است و امیدواریم که حول موضوع مهم فلسطین و دفاع از مردم مظلوم فلسطین در مقابل هجوم وحشیانه رژیم صهیونیستی این وفاق و همگرایی بین مسلمانان ایجاد شود.
محرومیت اعضای موثر احزاب منحله
از تاسیس حزب
در ادامه نمایندگان مجلس رسیدگی به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی را در دستور کار قرار داده و ماده ۵ آن به تصویب رسید.
بر اساس بند الف این ماده، کلیه اعضای دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی رژیم طاغوت، ساواک، فراماسونها، کسانی که در فاصله ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به وزارت رسیده و یا به عضویت مجالس شورای ملی و یا سنا در آمدهاند، اعضای موثر رژیم سابق و حزب رستاخیز و اعضای گروهکهای غیرقانونی محارب و ضد انقلاب به تشخیص مراجع ذیصلاح از حق تاسیس حزب و یا عضویت در احزاب محروم شدند.
اعتراض به هیئت رئیسه
پس از آن، حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در تذکری آییننامهای با بیان اینکه مواد ۲۰۹، ۲۱۰، ۲۱۱ آییننامه داخلی مجلس و اصول ۸۵ و ۸۸ قانون اساسی را تذکر و اخطار دادم، گفت: این موضوع مشکلی است که همه نمایندگان با آن درگیر هستند.
وی در ادامه خطاب به محمدرضا باهنر که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، گفت: آقای باهنر! در جایی از مواد آییننامه و یا اصول قانون اساسی برای هیئت رئیسه شأنی در نظر گرفته شده تا تشخیص بدهند سوال یک نماینده وارد است و یا وارد نیست؟
در همین رابطه، حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با فارس، اعلام کرد: با توجه به عملکرد سلیقهای و خلاف صریح آئیننامه مجلس و همچنین قانون اساسی توسط هیأت رئیس خانه ملت در نحوه اعلام وصول سؤالات نمایندگان از وزرا و طرحهای استیضاح وزرا، 100 نفر از نمایندگان مجلس به کمیسیونهای اصل 90 و آئیننامه داخلی شکایت کردند تا این کمیسیونها به این موضوع رسیدگی کنند.
انتقاد از افطاری تجملی
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس در جلسه علنی پارلمان طی اخطاری با انتقاد از برگزاری مراسم افطاری توسط دستگاههای اجرایی گفت: دادن افطاری در برج میلاد آن هم توسط دولت و دستگاههای اجرایی حرام است. چرا در برج میلاد که هزینه افطاری برای هر نفر از ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است، به ۱۶۰۰ نفر از پول بیتالمال افطاری میدهند.
بررسی سؤال از وزیر صنعت
در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان سؤال حسن کامران نماینده مردم اصفهان از محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت را مورد بررسی قرار دادند.
سؤال این نماینده مجلس از وزیر صنعت درباره علت وضعیت ناگوار بازنشستگان صنعت فولاد و عدم پرداخت مستمری آنان و یا دیرکردهای غیرقابل توجیه بود.
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت که در جلسه علنی پارلمان به منظور پاسخ به سوال حسن کامران نماینده مردم اصفهان درباره وضعیت بازنشستگان صنعت فولاد و عدم پرداخت مستمری و دیرکردهای آنان حضور یافته بود، طی سخنانی اظهار داشت: سوالی که امروز مطرح شد، پیش از این در آبان ماه سال گذشته در کمیسیون اجتماعی مطرح شد و بنده توضیح دادم و این موضوع به تصمیم دولت وقت در مهرماه سال ۹۱ باز میگردد.
وی ادامه داد: در آن زمان دولت تصمیم گرفت که صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت فولاد کشور را از وزارت صنعت به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل کند که پس از ادغام وزارتخانهها نیز مقرر شد که صندوقها حتیالامکان در وزارت کار جمع شوند اما متاسفانه به دلیل مشکلاتی که در عمل بوجود آمد علیرغم تصویب دولت، تا ابتدای تحویل به دولت یازدهم، این مصوبه اجرایی نشد.
نعمتزاده با بیان اینکه طبق مصوبههای دولتهای قبل و دولت جاری این موضوع هیچ ربطی به وزارت صنعت ندارد، اظهار داشت: خوشبختانه این موضوع کاملا حل و فصل شده و روز دوشنبه که با وزیر کار صحبت میکردم، ربیعی پیغام دادم که به شما بگویم که این موضوع به وزارت کار مربوط است و تا آخر اردیبهشتماه، حساب و کار بازنشستههای صنعت فولاد بهروز شده و در خرداد ماه کمی عقب افتاده که به دلیل محدودیت منابع مالی صندوقهاست و موضوع به زودی رفع میشود بنابراین این موضوع به صورت قانونی به ما ارتباطی ندارد اما ما آماده هستیم که همکاری کنیم.
حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس سوالی را از محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد و با انتقاد از برخی تذکرات نمایندگان که معتقد بودند عدم پرداخت مستمری بازنشستگان فولاد در حیطه وظایف وزیر صنعت نیست و مربوط به وزیر کار میشود، گفت: این سوال کاملاً مربوط به صنایع و معادن است، چرا که صنعت فولاد کشور مربوط به این وزارتخانه است و طبق تفاهمنامهای که این وزارتخانه با بانک سامان منعقد کرده پولی که از حقوق بازنشستگان کسر میشود در بانک سامان ریخته میشود و حالا وزیر صنعت باید توضیح دهد که پول این کارگران زحمتکش صنعت فولاد کجا رفته است.
نعمتزاده همچنین در بخش دوم از صحبتهای خود و پس از سخنان نماینده سوال کننده، اظهار داشت: جدا شدن صندوق بازنشستگی کارکنان صنایع فولاد از وزارت صنعت در مهرماه سال ۹۱ تصویب شد که این کار اجرایی نشده بود و ما در اواسط مهرماه در دولت یازدهم مصوبه دولت را گرفتیم که ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصیسازی نقدا از فروش سهامها بدهند تا مشکل حل شود و دولت برای اینکه کار را جلو بیندازد این مبلغ را از فروش آتی این شرکتها، به سازمان خصوصیسازی بدهد تا مشکل حل شود که این مشکل نیز حل شد اما انتقال سهام به صورت یکی یکی انجام میشد و مسئلهای هم وجود نداشت.
کامران: بازنشستگان فولاد در معیشت خود دچار مشکلند
کامران در بخش دوم سخنان خود با اشاره به تعداد بازنشستگان فولاد، گفت: وزیر صنعت بگوید که پول این ۸۰ هزار نفری که در ۳۳ استان کشور حضور دارند و مستمری خود را دریافت نکردهاند کجا رفته است. همه ما کارمند هستیم و میدانیم که اگر یک ماه حقوق ما را ندهند زمین و آسمان را سوراخ میکنیم، اما این بازنشستگان چندین ماه است که حقوق دریافت نکردهاند و در معیشتشان با مشکل مواجه هستند.
مجلس به نعمتزاده کارت زرد داد
وکلای ملت پس از استماع سخنان وزیر و نماینده سؤال کننده در نهایت با ۱۱۱ رأی موافق، ۱۰۱ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان، پاسخهای وزیر صنعت را قانعکننده ندانستند و ششمین وزیر دولت هم از مجلس کارت زرد گرفت.
پیش از این وزرای آموزش و پرورش، علوم، اقتصاد، فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور از مجلس کارت زرد دریافت کردهاند.
بر اساس آییننامه داخلی مجلس اگر وزیری نتواند در صحن علنی پارلمان ۳ بار نمایندگان مجلس را قانع کند، زمینه استیضاح آن فراهم میشود.
اعلام وصول سوال نمایندگان از وزیر کشور
پیش از پایان جلسه علنی پارلمان ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصولی توسط هیئت رئیسه را اعلام کرد.
به گفته این عضوهیئت رئیسه سوال ملی علیرضا زاکانی از وزیر کشور در خصوص علت عدم محافظت از دانشمندان هستهای توسط هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اعلام محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس به پایان رسید و وی اعلام کرد که نشست علنی بعدی ساعت ۸ صبح چهارشنبه برگزار میشود.
نمایندگان مجلس به غزه میروند
حسن کامران نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی روز گذشته پارلمان با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: یکی از مصوبات کمیسیون امنیت ملی در جلسه روز یکشنبه خود تشکیل کاروانی برای اعزام به غزه بود که مسئولیت این کاروان با بنده است.
وی ادامه داد: این کاروان بهمنظور سرکشی به خانوادههای شهدای غزه و عیادت از جانبازان و آسیب دیدگان جنگ اخیر و همچنین ارسال کمکهای انسان دوستانه مردم ایران به این منطقه است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تاکنون ۱۴ نفر از نمایندگان مجلس بهصورت داوطلب برای اعزام به غزه ثبتنام کردهاند، گفت: امیدواریم این کاروان هرچه زودتر شکل بگیرد و بهزودی اعزام شویم، البته ما براساس وظایف اداری و دیپلماسی خود با کشور مصر که در ایران نماینده دارد، این موضوع را در میان میگذاریم تا اعزام ما و ارسال کمکهای انسان دوستانه بهصورت اداری دنبال شود.