کد خبر: ۱۸۶۹۳۵
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۲

واردات و صادرات کالا در بازارچه سیرانبند از سر گرفته شد



واردات کالا با اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی و استفاده از دفترچه‌های پیله وری مرزنشینان و صادرات کالا به اقلیم کردستان عراق در بازارچه مرزی سیرانبند از سر گرفته شد.
سرپرست فرمانداری بانه گفت: واردات ۱۰۰ قلم کالا سال گذشته در سفر وزیر کشور به بانه از این بازارچه آغاز شد اما بدلیل برخی مشکلات و مسائل خاص به تعویق افتاد.
محمد امین زاده افزود:در روزهای اخیر ۲ محموله قطعات در راستای اجرایی شدن طرح ساماندهی مبادلات مرزی با استفاده از دفترچه‌های پیله وری مرزنشنیان از این مرز وارد شد و تخفیف سود بازرگانی آن نصیب پیله‌وران گردید که این روند ادامه دارد.
وی تاکید کرد: هر دفترچه پیله وری چهار نفر از اعضای خانواده را تحت پوشش قرار می‌دهد که به ازای هر نفر، هفت میلیون ریال سود حاصل از تخفیف گمرکی به حساب سرپرست خانوار وارد می‌شود.
امین زاده یکی از دلایل به تعویق افتادن این طرح بعد از سفر وزیر کشور را مشکلاتی در زمینه سامانه دفترچه‌های پیله وری و شیوع ویروس کرونا عنوان کرد و اظهار داشت: اجرایی شدن این طرح در کاهش مشکلات معیشتی مرزنشینان نقش مهمی دارد که امیداوریم با ادامه این روند، مردم مرزنشین از مزایایی آن بهره‌مند شوند.
وی ادامه داد: از این پس تجار و بازرگانان می‌توانند با استفاده از دفترچه پیله وری نسبت به واردات کالا اقدام کنند و مرزنشینان نیز از مرایای تخفیف سود بازرگانی، درآمد داشته باشند.
سرپرست فرمانداری بانه یادآور شد: تاکنون هشت هزار و ۵۰۰ دفترچه پیله وری برای مرزنشینان ساکن در شعاع ۲۰ کیلومتری مرز صادر شده که با از سرگیری واردات کالا این افراد از تخفیف سود بازرگانی بهره‌مند خواهند شد.
وی اضافه کرد: محدودیتی برای واردات کالا در بازارچه سیرانبند وجود ندارد و واردکنندگان می‌توانند بدون محدودیت کالاهای مورد نیاز را وارد کنند.
سرپرست فرمانداری بانه گفت: هم‌اکنون وارد کنندگان قطعات وسایل خانگی را وارد و مونتاژ می‌کنند که این امر باعث ایجاد‌اشتغال و جهش تولید در این شهرستان است.
وی اظهار داشت: از اوایل اسفند ماه سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا صادرات کالا از این مرز به اقلیم کردستان عراق متوقف شد.
مرز سیرانبند دومین مرز رسمی استان کردستان در ۲۵ کیلومتری شهر بانه و در بخش ننور واقع شده است.