کد خبر: ۱۸۶۳۵۱
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۲
روحانی در تماس تلفنی با پوتین:

گسترش همکاری‌ها و تبادل تجربیات ایران و روسیه در مبارزه با ویروس کرونا حائز اهمیت است

رئیس‌جمهور کشورمان با‌ اشاره به اعمال تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی از سوی آمریکا علیه ایران در این شرایط سخت و مانع‌تراشی برای پرداخت وام به ایران توسط صندوق بین‌المللی پول، گفت: امروز شرایط سختی پیش روی همه کشورهای جهان قرار دارد و در این شرایط کشورهای دوست باید همکاری و روابط صمیمانه‌تری با هم داشته باشند.




حجت‌الاسلام روحانی روز سه‌شنبه در تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با وی، با‌ اشاره به شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان ابراز امیدواری کرد تا همه کشورها بتوانند با همکاری و همراهی یکدیگر در آینده نزدیک از این ویروس رهایی پیدا کنند.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به ضرورت گسترش همکاری‌ها و تبادل تجربیات ایران و روسیه در مبارزه با ویروس کرونا، گفت: مسئولان دو کشور باید تلاش کنند تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تبادلات تجاری فی‌مابین انجام شود.
روحانی با‌ اشاره به اعمال تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی از سوی آمریکا علیه ایران در این شرایط سخت و مانع‌تراشی برای پرداخت وام به ایران توسط صندوق بین‌المللی پول، خاطرنشان کرد: امروز شرایط سختی پیش روی همه کشورهای جهان قرار دارد و در این شرایط کشورهای دوست باید همکاری و روابط صمیمانه‌تری با هم داشته باشند.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به اینکه خوشبختانه در سال‌های اخیر روابط صمیمی ‌و راهبردی بین ایران و روسیه برقرار بوده است، بر تلاش در راستای گسترش روابط و همکاری‌های همه‌جانبه به‌ویژه در زمینه‌های تجاری، اقتصادی و علمی ‌و پزشکی دو کشورتأکید کرد.
 روحانی با‌ اشاره به برخی اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه بر ضرورت توسعه همکاری‌ها و گفت‌وگو‌های دو کشور پیرامون مسائل و مشکلات منطقه و ادامه رایزنی ‌سران ایران، روسیه و ‌ترکیه در چارچوب روند آستانه تأکید کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه نیز در این گفت‌وگوی تلفنی، با‌ اشاره به شیوع کرونا در بیشتر کشورهای جهان، تشریک مساعی، همکاری و تبادل تجربیات دو کشور را در عبور از این شرایط سخت حائز اهمیت دانست و بر توسعه روابط و مناسبات فی‌مابین و تلاش برای  تسریع در اجرای توافقات تهران- مسکو تأکید کرد.
رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه خوشبختانه پروژه‌های خوبی بین دو کشور در حال انجام بوده و مسئولان دو کشور بر تسریع در اجرای توافقات اهتمام دارند، افزود: روسیه روابط استراتژیکی با ایران داشته و همواره از توسعه مناسبات و همکاری‌های متقابل استقبال می‌کند.
پوتین با‌ اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران، این اقدامات را نقض حقوق انسانی دانست و اظهار داشت: متأسفانه در غرب از حقوق انسانی زیاد سخن می‌گویند اما در عمل رفتاری متفاوت دارند.
همه کشورها مواضع خود در برابر اقدامات خصمانه آمریکا را
 به روشنی اعلام کنند
روحانی در تماس تلفنی با «شیخ تمیم بن‌حمد آل‌ثانی» امیر قطر نیز بر گسترش همکاری و همراهی کشورهای جهان در مسیر مقابله با کرونا  را مهم و تأثیرگذار عنوان کرد.
روحانی خاطرنشان کرد: معتقدیم در این شرایط خاص همه کشورهای جهان برای مبارزه با کرونا باید در کنار هم قرار داشته و در برابر اقدامات خصمانه آمریکا مواضع خود را به روشنی اعلام کنند.
رئیس‌جمهور با ابراز تأسف شدید از ادامه حملات ائتلاف سعودی به یمن و کشتار و ویرانی در این کشور، گفت: متأسفانه آنان هنوز حاضر به پایان دادن به اقدامات غیرانسانی خود نیستند، اما‌ تردیدی نداریم که دیر یا زود می‌فهمند باید مسیر خود را تغییر دهند.
روحانی تأکید کرد: معتقدیم تامین امنیت و ثبات پایدار در منطقه هیچ راهی جز همکاری و دوستی میان کشورهای منطقه ندارد.
«شیخ تمیم بن‌حمد آل‌ثانی» امیر قطر نیز در این تماس تلفنی، با آرزوی سلامتی برای دولت و ملت ایران و همه مسلمانان جهان، با‌ اشاره به ظالمانه بودن تحریم‌های آمریکا علیه ایران، گفت: امروز جهان در شرایط خاصی قرار دارد و معتقدیم در این شرایط آمریکا باید تحریم‌های خود را برداشته و  همه کشورها نیز باید در راستای شرایط جدید حرکت کنند.
آمادگی ایران برای توسعه و تعمیق روابط با اوگاندا
رئیس‌جمهور کشورمان در تماس تلفنی رئیس‌جمهور اوگاندا، با‌ اشاره به شیوع ویروس کرونا در جهان و ایجاد شرایط سخت برای شهروندان کشورها، خاطرنشان کرد: همه کشورها باید در مقابله با این بیماری همکاری کنند و شرایط ویژه جهانی باید در مناسبات کشورها تأثیرگذارد تا برخی کشورها به اقدامات غیرقانونی خود ادامه ندهند.
رئیس‌جمهور روابط ایران و اوگاندا را بسیار خوب و مبتنی بر احترام متقابل دانست و گفت: آمادگی داریم بدون هیچ محدودیتی مناسبات دوجانبه را در همه زمینه‌ها توسعه دهیم و از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها در دو کشور در راستای مناسبات دوستانه استفاده کنیم.
تأکید بر اجرایی شدن توافقات و تعمیق روابط تهران- مادرید
حجت‌الاسلام روحانی در گفت‌و‌گوی تلفنی با نخست‌وزیر اسپانیا نیز ضمن ابراز همدردی با مردم این کشور خاطرنشان کرد: آماده هستیم تجربیات خود را در زمینه مقابله با ویروس کرونا به‌اشتراک بگذاریم.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به مشکلات ایجاد شده برای شهروندان ایرانی به‌خاطر شیوع ویروس کرونا، تأکید کرد: در چنین شرایطی باید روابط کشورها بر اساس اصول انسانی باشد و با سیاست‌های خصمانه مقابله شود، اما متأسفانه شاهد هستیم که در این شرایط بسیار سخت  آمریکا همچنان تحریم‌های خود علیه ایران را تشدید می‌کند و حتی در زمینه دارو نیز اعمال می‌شود.
روحانی در ادامه با‌ اشاره به تقاضای وام ایران از صندوق بین‌المللی پول برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: آمریکا با پرداخت این وام هم مخالفت کرده و انتظار این است که اتحادیه اروپا و اسپانیا در مقابل این اقدام غیرقانونی اتخاذ موضع کنند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت اجرایی شدن توافقات دو کشور، ابراز امیدواری کرد که روابط ایران و اسپانیا در همه زمینه‌ها توسعه و تعمیق یابد.
نخست‌وزیر اسپانیا نیز ضمن ابراز همدردی با مردم ایران درخصوص ویروس کرونا تأکید کرد: باور داریم که تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران و سلامتی مردم به‌ویژه در این دوره سخت که درگیر کرونا هستید، تأثیر شدیدی گذاشته است و اسپانیا و اتحادیه اروپا با این تحریم‌ها موافق نیستند. نخست‌وزیر اسپانیا همچنین با اعلام حمایت از فعال شدن سازوکار مالی اتحادیه اروپا (اینستکس)، اظهار داشت: ما نیز ملحق شدن به اینستکس را در دستور کار داریم.