وزیر جهاد کشاورزی:
وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل ستاد فنی کرونا برای کاهش خسارات فعالان عرصه کشاورزی خبر داد و افزود: روز شنبه یا یکشنبه خبرهای خوبی را در خصوص واکسن منتشر میکنیم.
کاظم خاوازی که در رادیو اقتصاد، در پاسخ به سؤال خبرگزاری ایسنا مبنی بر اینکه «اگر قرار باشد ویروس کرونا مدت بیشتری در کشور باقی بماند، آیا وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی برقراری امنیت غذایی در کشور، برنامهای برای ساماندهی این شرایط دارد»، گفت: با توجه به اینکه براساس پیشبینیها کرونا ممکن است یک سالی در کشور باشد، ستاد فنی کرونا را در خصوص صادرات و موضوعات مربوطه تشکیل خواهیم داد.
وی با بیان اینکه باید با اتحادیهها و اصناف نشست داشته باشیم و تمام تلاشمان را بکنیم که تولید و کشاورزان کمتر صدمه ببینند، اظهار کرد: با این همکاری مشترک با اصناف و اتحادیهها، میتوانیم منابع حمایتی را به سمتی ببریم که در بخشهای کشاورزی و صنعت دام و طیور اتفاقی رخ ندهد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: روز شنبه یا یکشنبه نیز خبرهای خوبی را در خصوص واکسن منتشر میکنیم. موسسه واکسن و سرم سازی رازی زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی است و کارهای ارزندهای در زمینه واکسن شده و خبرهای خوبی برای مردم داریم.
خاوازی در پاسخ به اینکه چه برنامههایی در حوزه فرآوری و صنایع تبدیلی دارید، تصریح کرد: یکی از مواردی که از آن غفلت کردیم، صنایع تبدیلی و بسته بندی است. شناسایی حلقههای تاثیر گذار در این بخش از برنامههایی است که در دستور کار قراردادیم و فعالسازی آن نیز با جدیت دنبال خواهد شد.
وی درباره رویکرد این دوره از وزارتخانه در خصوص بحث تراریخته، گفت: دو سؤال در اینجا مطرح میشود؛ سؤال اول اینکه آیا باید در زمینه گیاهان تراریخته تحقیق کنیم و سؤال دیگر این است که آیا باید گیاه تراریخته را در کشور بکاریم یا خیر؟ در پاسخ به سؤال اول باید گفت که هیچ خط قرمزی در زمینه تحقیق و پژوهش وجود ندارد. در حقیقت باید در بخش پژوهش و تحقیقاتی کاملا آماده و مسلط باشیم که هر زمان کشور احساس نیز به این پژوهشها داشت، با دستور حاکمیتی از آن استفاده شود.
وی ادامه داد: در پاسخ به سؤال دیگر نیز باید گفت که هیچ بذر تراریختهای در بخش کشاورزی وجود ندارد که تاییدیه گرفته و آماده کاشت در زمین باشد. از طرفی درخصوص این بذور نیز هیچ تحقیقاتی که نشان دهد بذر تراریخته هیچ ریسکی برای انسان و گیاهان دیگر ندارد، نیز نشده است. در بخش کشاورزی نیز رویکرد ما این است تا وقتی میتوان با کوچکترین نسخه تولید را بالا برد، از محصولاتی استفاده نکنیم که ممکن است گرفتاریهایی ایجاد کند. به بیان دیگر تراریخته بحث اولویتداری برای بنده در این شرایط نیست.