kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۵۱۹
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۷

مسمومیت‌های غذایی در تابستان

رئیس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم با تأکید بر اینکه عفونت‌های روده‌ای شایع‌ترین بیماری در فصل تابستان است، گفت: مسمومیت‌های غذایی در فصل تابستان برای کودکان و بزرگسالان خطرناک است و حتی ممکن است به مرگ ومیر نیز بینجامد بنابراین باید به محض بروز این مشکل، بیمار به سرعت بستری و آب از دست رفته بدنش تأمین شود.


دکتر سیدمحمود اسحاق حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مسمومیت غذایی یکی از بیماری‌های روده‌ای است، گفت: مصرف بستنی، مواد یخی، غذاهای آماده و چرب که در معرض تابش نور خورشید قرار می‌گیرد و همچنین غذاهایی که سریع فاسد می‌شوند از جمله عوامل مسمومیت‌های غذایی است.
وی علت مسمومیت‌های غذایی را وجود باکتری‌های اورئوس، باسیلوس اورئوس و سالمونلا تیفی در مواد خوراکی دانست و گفت: بسیار مشاهده شده که در مهمانی‌ها به علت وجود یکی از این باکتری‌ها در مواد خوراکی جمع کثیری از مهمانان دچار مسمومیت غذایی، اسهال، استفراغ و کرامپ‌‌های شکمی شده‌اند که این نشانه‌ها به مدت 24ساعت ادامه دارد.
اسحاق حسینی تصریح کرد این مسمومیت‌های غذایی محدود شونده هستند و ضمن این که علل این مسمومیت‌ها باکتری‌ها هستند اما برای درمان آن نیازی به داروی آنتی‌باکتری نیست و تنها با استفاده از سرم‌های خوراکی، تزریقی و رفع کمبود آب و املاح از دست رفته بدن می‌توان مسمومیت‌های غذایی را درمان کرد.
‌عدم تأمین آب بدن بیماران مبتلا به وبا می‌تواند منجر به مرگ و میر شود
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه وبا از جمله باکتری‌های رایج در فصل تابستان است، گفت: این باکتری با خوردن غذای آلوده، دست آلوده وارد بدن می‌شود و با ایجاد اختلال در روده باریک باعث از دست رفتن میزان زیادی آب از بدن می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به وبا باید سریع بستری شوند تا سرم به آنها تزریق شود و گاهی اوقات حتی تا 20 لیتر به این بیماران سرم تزریق می‌شود که در غیر این صورت احتمال مرگ و میر وجود دارد.
اسحاق حسینی افزود: به دلیل گسترش سریع باکتری وبا، تمام افراد خانواده باید درمان شوند و گاهی اوقات توصیه می‌شود تا بیماران لباس‌ها و تشک خود را بسوزانند.
ورود باکتری از طریق توت‌فرنگی
این فوق تخصص گوارش باکتری شیگلوز را یکی دیگر از باکتری‌های رایج در تابستان دانست و گفت: این باکتری از طریق توت‌فرنگی به دلیل رشد آن برروی زمین و وجود این باکتری در خاک وارد بدن می‌شود که با دردهای شکمی، اسهال و استفراغ به مدت هفت روز همراه است.
وی گفت: برای درمان این باکتری باید از آنتی‌باکتری و همچنین آب، املاح و الکترولیت برای این بیماران استفاده شود، در غیر اینصورت کودکان و بزرگسالان مبتلا در معرض خطر مرگ و میر هستند.
درمان ناقص انگل آمیب
رئیس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم با اشاره به اینکه آمیب یکی از انواع انگل‌ها است، گفت: این بیماری به خصوص در فصل تابستان در غذاهای آلوده و آب وجود دارد که به صورت اسهال خونی، دردهای شکمی و تب ظاهر می‌شود و ممکن است اسهال هفته‌ها تداوم داشته باشد بنابراین بیماران باید به سرعت به پزشک مراجعه کنند.
اسحاق حسینی افزود: برای درمان این بیماران باید علاوه بر تأمین آب و الکترولیت از آنتی‌بیوتیک نیز استفاده شود و درمان ضدانگلی مناسب برای بیماران انجام شود زیرا در غیر این صورت ممکن است به آبسه آمیبی کبد منجر شود که درمان این بیماران طولانی مدت و حداقل 3 هفته زمان می‌برد.وی در پایان خاطرنشان کرد: بیماری گاستروآنتریت (بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای) نیز در فصل تابستان بیشتر است که به از دست دادن آب بدن منجر می‌شود و با تب خفیف، اسهال و استفراغ همراه است که در بیشتر مواقع ویروس و درمان ضدویروسی خاصی ندارد و در این مورد تنها کنترل آب و الکترولیت بدن کمک کننده است.