kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۵۱۸
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۷

پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها

حفظ سلامت بدن به‌ویژه دستگاه گوارش یکی از مهم‌ترین فوایدی است که استفاده از پروبیوتیک‌ها در فرآوری موادغذایی دارند.


در سال‌های اخیر مصرف‌کنندگان به‌طور روزافزون به دانستن نقش فعال موادغذایی در سلامت، افزایش طول عمر، پیشگیری از سرطان و جلوگیری از بروز بیماری‌های گوارشی علاقه‌مند شده‌اند.
به همین منظور صنعت غذا به سمت تولید مواد غذایی فراسودمند و بهره‌گیری از ترکیبات غذا- دارو در ارائه فرآورده‌های بهبود یافته خود حرکت کرده است.
یکی از مهمترین این محصولات فرآورده‌های حاوی پروبیوتیک و پری‌بیوتیک‌ها هستند.
پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های مفیدی هستند که در غذاهای فراسودمند یا عملگرا مورد استفاده قرار می‌گیرند و با ورود به بدن و حضور فعال خود در سیستم گوارش به بهبود سیستم گوارشی انسان و بروز اثرات مطلوب سلامت‌بخش منجر می‌شوند.
این ارگانیسم‌ها به واسطه تولید مواد پیشگیری‌کننده از جمله باکتریوسین و اسید لاکتیک، همچنین با پیشگیری از اتصال و رشد سویه‌های بیماری‌زا در مخلوط روده از بروز بسیاری از عفونت‌ها پیشگیری می‌کنند.
این ترکیبات همچنین به عملکرد سدی روده و جذب مواد مغذی و ریزمغذی‌ها کمک کرده و در برابر سموم و اجرام بیماری‌زا نقش حفاظتی ایفا می‌کنند.
پری‌بیوتیک‌ها در واقع ترکیبات غیرقابل هضمی هستند که رشد و فعالیت باکتری‌های پروبیوتیک موجود در دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و اثرات مفید آنها را بر سیستم ایمنی بدن تقویت می‌کنند.
این ترکیبات غذایی غیرقابل هضم با تقویت انتخابی و تأثیرگذاری بر گونه‌های باکتریایی روده بزرگ، زمینه غلبه آنها بر باکتری‌های مضر را فراهم می‌سازند و می‌توان این ترکیبات را به راحتی و به‌طور طبیعی از بسیاری گیاهان استخراج کرد.