کد خبر: ۱۸۲۶۳۳
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
وزارت صمت:

خریداران بیش از یک خودرو باید مالیات بپردازند

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت گفت: کسانی که اقدام به خرید بیش از یک خودرو با هدف کسب سود و دلالی کنند، قطعاً متضرر خواهند شد.




به گزارش خبرگزاری تسنیم، سعید زرندی اظهار کرد: مقدمات وضع مالیات بر عایدی سرمایه نهایی شده که در آن لحاظ شده است تا از کسانی که بیش از یک خودرو دارند مالیات دریافت کند.
وی افزود: کسانی که اقدام به خرید بیش از یک خودرو با هدف کسب سود و دلالی کنند، قطعاً متضرر خواهند شد.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت همچنین خاطرنشان کرد: واگذاری خودرو در این دو ماه نسبت به ماه‌های مشابه سال گذشته 140 درصد افزایش پیدا کرده و اهتمام خودروسازان انجام سریع تعهدات به مردم است.
زرندی گفت: صنعت خودرو یکی از پیشران‌های مهم اقتصادی و صنعتی است و برای کشور یک صنعت استراتژیک محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید خودرو در کشور دو میلیون و 200 هزار دستگاه است و بیش از 630 هزار شغل برای کشور ایجاد کرده است.
این مسئول افزود: سهم صنعت خودرو در ارزش افزوده کل صنعت بیش از 12 درصد است و ارزش میزان صرفه‌جویی ارزی حاصل از تولید خودرو و قطعات به کشور بیش از 10 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.
زرندی گفت: آمریکا در کنار تحریم‌های ظالمانه علیه کشور به کل اقتصاد، به‌طور خاص صنعت خودرو را نیز تحریم کرد تا بتواند با توجه به ارتباط مستقیم این صنعت با مردم، کشور را دچار مشکل کند، اما این صنعت توانست برخلاف مشکلات کلان تحریم و مشکلات خاص تحریم بر خودرو، از شرایط بحران خارج شود. وی اضافه کرد: فشار تقاضا بر این صنعت، بی‌سابقه بوده است و البته با تمهیداتی تلاش داریم مشکلات دلالی در این صنعت را برطرف کرده تا خودرو به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.
معاون طرح و برنامه با بیان اینکه نرخ بالای خودرو موجب رنجش مردم شده است، توضیح داد: البته این نرخ بالا ناشی از مسائلی است که خارج از حوزه کنترل خودروسازان است و مسائلی نظیر تورم و نرخ ارز و حجم بالای نقدینگی، روی آن اثر می‌گذارد.
زرندی همچنین گفت: خودروسازان باید با کاهش هزینه‌های سربار، فروش شرکت‌ها و اموال مازاد، افزایش کیفیت و توجه بیشتر به خدمات پس از فروش اقدامات جدی و عملیاتی داشته باشند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ایجاد نهضت داخلی‌سازی و حمایت از کالای بومی، هزار و 165 میلیون یورو خرید کالای خارجی از تولیدات صنایع داخلی را در سال‌ جاری هدف‌گذاری کرد که 275 میلیون یوروی آن سهم بخش صنعت خودرو بود و خوشبختانه این هدف تاکنون محقق شده است.
این مسئول با ‌اشاره به اینکه در ماه‌‌های اخیر کشور توانسته است شوک‌های ناشی از تحریم‌ها را تحمل و سپری کند افزود: از ابتدای امسال، صدور جواز تاسیس 18 درصد، صدور پروانه بهره‌برداری پنج درصد رشد کرده است و در همین مدت 339 هزار پروانه صنفی صادر شده که نشان‌دهنده رشد 3.9 درصدی این بخش در مقایسه با سال گذشته است.