کد خبر: ۱۸۲۶۰۸
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۹

بیشتر فرارهای مالیاتی در اصفهان در قالب شرکت‌های کاغذی است



رئیس ‌سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان گفت: بیشتر فرارهای مالیاتی در این استان در قالب شرکت‌های کاغذی و صوری است و ربطی به تولیدکنندگان ندارد.
نعمت‌الله اکبری، در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بدون ‌اشاره به میزان فرار مالیاتی در این خطه افزود: غربالگری گسترده‌ای در‌باره فرارهای مالیاتی از یک و نیم سال گذشته در اصفهان آغاز و مشخص شد که عمده فرارها در قالب شرکت‌های صوری انجام می‌شود تا سیستم مالیاتی نتواند آنها را رصد کند.
وی با بیان ‌اینکه این موضوع از طریق گزارش‌های مختلف و تراکنش‌های مالی و وجود ‌اشکال در فرایندها قابل رهگیری است، اظهار داشت: اقدام‌های خوبی برای مبارزه با این پدیده در قالب همکاری بین نهادهای مختلف مانند اداره اطلاعات و دستگاه قضایی انجام شده است و بر اساس هماهنگی با اداره ثبت اسناد، از این پس، شرکت‌ها با وکالت ثبت نمی‌شود.
اکبری، فرار مالیاتی را در بازارهای کاری غیررسمی دانست و گفت: وقتی فعالیت بازار، از طلاسازی گرفته تا آرایشگری، غیررسمی ‌شود، در کمند پرداخت مالیات قرار نمی‌گیرد.
اکبری با ‌اشاره به اینکه بودجه جاری امسال استان اصفهان تا پایان دی ۳ درصد کمتر از میزان پیش‌بینی شده تخصیص یافت، اظهار امیدواری کرد که این موضوع تا پایان سال جبران شود.
رئیس‌ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان به بودجه عمرانی نیز ‌اشاره و خاطرنشان کرد: بودجه مربوط به بخش آب در استان بیش از صد درصد تخصیص یافت اما در سایر بخش‌ها حدود ۵۰ درصد است.
به گفته وی، اعتبار تونل و سد سوم کوهرنگ در سال جاری حدود ۷۷ میلیارد تومان بود اما دولت ۸۰ میلیارد تومان به آن اختصاص داد.
اکبری، سد و تونل سوم کوهرنگ و سامانه دوم آبرسانی به اصفهان بزرگ (گلاب) را از طرح‌های مهم آبی استان خواند و گفت: امسال دولت متعهد شد که در صورت جذب سرمایه‌گذار برای طرح سامانه دوم آبرسانی تا ۶ هزار میلیارد تومان تضمین خرید آب به مدت ۲۰ سال بدهد.
وی اعتبار طرح سامانه دوم آبرسانی را ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: سرمایه‌گذار باید یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، آورده بیاورد و یکهزار و یکصد میلیارد تومان نیز از منابع داخلی استان برای آن تامین می‌شود.
رئیس‌ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان با بیان‌اینکه عملیات اجرایی تونل سوم کوهرنگ به پایان رسیده است و این روزها امکان استفاده از آن و آبگیری به‌صورت پمپاژ وجود دارد، اظهار امیدواری کرد که سد سوم کوهرنگ نیز تا سال ۱۴۰۰ بهره‌برداری شود.
اکبری خاطرنشان کرد: دولت برای اجرای سد سوم کوهرنگ ۴۷۶ میلیارد تومان تضمین به فولاد مبارکه داده است.
عملیات ساخت تونل سوم کوهرنگ پایان یافته است اما عملیات اجرایی سد مخزنی آن در چند سال اخیر به‌دلیل مشکلاتی از جمله منابع مالی متوقف مانده بود.
طرح سامانه دوم آبرسانی اصفهان شامل تونل انتقال آب و تصفیه خانه موسوم به «گلاب ۲» است و به ‌عنوان طرح توسعه آبرسانی به ۱۴شهرستان استان اصفهان به طول ۲۷ کیلومتر، آب دریاچه سد زاینده‌رود را به تصفیه‌خانه انتقال می‌دهد.
رئیس ‌سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان  اظهار داشت: دولت امسال به تعهدات خود در‌باره ۶۰۰ میلیارد تومان اوراق اجرای طرح خط دوم قطار شهری اصفهان عمل می‌کند و فاینانس (تامین منابع مالی) این طرح انجام شده است.
به گفته اکبری، در حالی که اجرای خط یک قطار شهری اصفهان حدود ۱۸ سال به طول انجامید، امید است با تامین اعتبار صورت گرفته، خط دوم قطار شهری اصفهان در چهار سال پایان یابد.
وی با‌ اشاره به اینکه اصفهان حدود ۷ درصد از درآمدهای مالیاتی کشور را تامین می‌کند، اضافه کرد: سهم استان تهران در این زمینه ۵۰ تا ۵۵ درصد است و فاصله زیادی با ما دارد.