kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۰۶۲
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۸
همزمان با کاهش قیمت سهام شرکت‌های خودرویی

شاخص بورس 391 واحد افزایش یافت

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته 391 واحد افزایش یافت.


به گزارش خبرنگار ما، دماسنج بازار سرمایه که این هفته تاحدودی روی خوش به سهامداران نشان داد دیروز هم در پایان معاملات با رشد 391 واحدی به روند صعودی اخیر خود ادامه داد و به رقم 73 هزار و 416 واحد رسید.
این روند مثبت عمدتا به مدد سهام شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی نظیر تاپیکو و شبندر رخ داد و تا حدودی سهامداران را به جبران زیان‌های پیشین امیدوار ساخت.البته دیروز در پی اعلام مخالفت دولت با قیمت‌های جدید خودرو سهام شرکت‌های خودرویی که در ابتدای صبح با صف خرید سنگینی مواجه بود ناگهان با صف فروش مواجه شد و قیمت سهام این شرکت‌ها کاهش یافت و بر همین اساس رشد شاخص نیز تا حدی کند شد.سخنگوی دولت در پایان جلسه دیروز هیئت وزیران اعلام کرد که قیمت‌های جدید خودرو برای دولت پذیرفتنی نیست.
از سوی دیگر در فرابورس هم شاخص با افزایش 10 واحدی به 782 واحد رسید که سهام پتروشیمی مازون، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی جم، پالایش نفت لاوان، توسعه خدمات دریایی و بندری سینا بیشترین افزایش قیمت و در مقابل ذوب‌آهن اصفهان، بانک خاورمیانه، آهن و فولاد ارفع، پالایش نفت شیراز و کشتیرانی دریای خزر بیشترین تاثیر منفی را داشتند.
در این بازار قیمت برخی اوراق تسهیلات مسکن به بیش از 90 هزار تومان رسید و در مجموع، نمادها افزایش یک درصدی قیمت را تجربه کردند.
اظهارات یک کارشناس
شاهین شایان آرانی کارشناس بورس در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به رشد اخیر بازار سهام به واسطه دو مصوبه اخیر دولت درباره شرکت‌های پتروشیمی گفت: اگر اثرات فعلی نشأت گرفته از پشتوانه اقتصادی باشد، این امر مثبت ارزیابی می‌شود، اما نگرانی اصلی نگاه دستوری بر روند معاملات است.
وی افزود: اگر شرایط فعلی به وجود آمده به دلایل اتفاقات بنیادی باشد، قطعا برگشت‌ناپذیر است. اما اگر به صورت دستوری با آن برخورد شود، این قیمت‌ها اصلاح خواهد شد، بنابراین نباید به صورت دستوری و حمایت‌های مصنوعی، قیمت‌ها بالا نگه داشته شود.این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه قیمت‌ها در بورس باید با رویکردی واقعی و بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین شود،‌گفت: بورس آینه اقتصاد است و هر اتفاقی در آن رخ دهد اثراتش نمایان خواهد شد.