کد خبر: ۱۸۰۱۱۷
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۶

کوتاه از سراسر جهان



فرانسه
ایسنا: مخالفان اصلاحات بازنشستگی پیشنهادی دولت فرانسه مجدداً با تظاهرات در پاریس و دیگر شهرهای این کشور طی روز پنجشنبه، بار دیگر اعتراض خود را به این اصلاحات مناقشه برانگیز اعلام کردند. این روز مصادف با روز چهل و سومین اعتصاباتی بود که بار دیگر باعث به وجود آمدن اختلالات گسترده در بخش راه آهن و حمل‌ونقل عمومی فرانسه شد.
وزارت کشور فرانسه تعداد راهپیمایان در پایتخت را ۲۳ هزار تن و مجموع شرکت کنندگان در تظاهرات در سراسر فرانسه را ۱۸۷ هزار تن اعلام کرده است. هر چند که رقم سراسری اعلام شده از سوی اتحادیه‌ها، ۲۵۰ هزار تن بوده است.
کویت
رأی‌ الیوم: دستگاه‌های امنیتی کویت علاوه‌بر ساختمان‌های متعلق به دیپلمات‌های آمریکا و انگلیس، ۱۱ پایگاه و ساختمان نیروهای ویژه این دو کشور را در چارچوب توافق‌نامه‌های دفاعی مشترک، تحت تدابیر شدید امنیتی قرار‌دادند.
روزنامه «القبس» به نقل از منابعی فاش کرد، این تشدید تدابیر امنیتی همچنین شامل برخی از منازل مسئولان و دیپلمات‌های خارجی می‌شود. به نوشته این روزنامه، تیم کاملی از همه بخش‌های دستگاه‌های امنیتی در وزارت کشور، با هدف نظارت بر راهبرد تأمین امنیت و دفع خطر از منافع آمریکا و انگلیس تشکیل
شده است.
لیبی
روسیا الیوم: نخست‌وزیر ایتالیا احتمال استقرار نیروهای اروپایی در لیبی را بعید ندانست و تأکید کرد که این گزینه در دستور کار نشست برلین قرار دارد. «جوزپه کونته»، نخست‌وزیر ایتالیا، بعد از مذاکراتی با «عبدالمجید تبون»، رئیس‌جمهور الجزایر، به خبرنگاران گفت: «اعزام نیروهای اروپایی به لیبی یکی از گزینه‌هایی است که در نشست برلین مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
وی همچنین گفت: «به محض اینکه گزینه نظامی کنار گذاشته شد، می‌توانیم نیروهایی را برای حفظ صلح به لیبی بفرستیم. ما نمی‌توانیم نیروهای نظامی دیگری را در لیبی قبول کنیم. اکنون زمان مذاکره است. لیبی به سلاح و نیروهای جدید نیاز ندارد.»
گفتنی است، «خلیفه حفتر»، فرمانده نیروهای موسوم به« ارتش ملی لیبی»، دیروز، به منظور مذاکرات پیش از کنفرانس برلین، وارد آتن شد.
اوکراین
اسپوتنیک: «اولکسی هونچاروک»، نخست‌وزیر اوکراین، دیروز اعلام کرد نامه استعفای خود را نوشته و تحویل «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور این کشور داده است. «هونچاروک» گفت: «من عهده‌دار این سمت شدم تا برنامه رئیس‌جمهور را اجرا کنم. او برای من الگوی باز بودن و نجابت است. با این حال، به جهت رفع هر گونه تردید درباره احترام و اعتماد ما به رئیس‌جمهور، من نامه استعفای خود را نوشته و آن را با حق تسلیم آن به پارلمان، تحویل رئیس‌جمهور
دادم.»
گفتنی است، این حرکت چند روز بعد از افشای فایل‌های صوتی مربوط به نشست نخست‌وزیر با وزیر دارایی و نمایندگان بانک مرکزی رخ داده است که در آن نشست، وی توهین‌هایی را متوجه رئیس‌جمهور کرده بود.
مصر
آناتولی: «ایهود یعاری» تحلیلگر صهیونیست مسائل جهان عرب، به شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: «علاوه‌بر اتفاق تاریخی آغاز صادرات گاز از اسرائیل به مصر، اتفاق مهم دیگری رخ داده است؛ مصر یک پایگاه نظامی بزرگ در سواحل دریای سرخ، احداث کرده است.»
این تحلیلگر صهیونیست تأکید کرد که افتتاح پایگاه نظامی «برنیس» توسط مصر، یک اتفاق تاریخی است و به امنیت اسرائیل کمک می‌کند.