اخبار دانشگاه
بلاتکلیفی دانشجویان استعداد درخشان
دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه تهران، در پروسه ای طولانی در بلاتکلیفی قبولی یا عدم قبولی به سر میبرند؛ بخش عمده این مشکل به تصمیم مسئول قبلی این دانشگاه باز میگردد و حل این مشکل هم در گیرودار طولانی شدن انتخاب رئیس جدید دانشگاه است.
سال گذشته، دانشگاه تهران فراخوانی را برای جذب استعدادهای درخشان در مازاد بر ظرفیت آزمون سراسری جهت تحصیل در مقطع دکتری صادر کرده و دانشکدهها را مامور این کار معرفی کرد. دانشکدهها هم به پیروی از روند همه ساله و با توجه به مجوز صادر شده اقدام به ثبت نام از متقاضیان نمودند.
پس از اتمام مهلت یک ماهه ثبت نام، در خردادماه، متقاضیان به گروههای آموزشی جهت مصاحبه، آزمون کتبی و یا شفاهی و ارزیابی مدارک معرفی شدند. اما هفته اول شهریور و در حالی که افراد قبولی خود را برای ثبت نام آماده میکردند از اداره آموزش دانشگاه مجددا با آنها تماس گرفته و اعلام شد که قبولی آنها لغو شده است! آنها در توضیح این رویداد اعلام کردند که طبق مصوبه جدید هیئت رئیسه وقت دانشگاه، افرادی که دوره ارشد خود را در مدتی بیش از چهار ترم به پایان رساندهاند استعداد درخشان تلقی نمیشوند.
این کل ماجرایی است که برای 43 دانشجوی استعداد درخشان رخ داده است؛ دانشجویان امیدوار بودند مشکل آنها در هنگام سرپرستی دکتر امید حل شود اما طولانی شدن پروسه انتخاب رئیس این دانشگاه عملا سرنوشت این دانشجویان را در بلاتکلیفی قرار داده است؛ حالا این دانشجویان میگویند کلید حل این پرونده در دست آقای دکتر نیلی احمدآبادی است که گویا سرپرست فعلی دانشگاه تهران نیز تاکنون هیچ اقدامی در رفع مشکل دانشجویان استعداد درخشان صورت نداده است!
جالب اینکه مسئولین وزارت علوم در قبال بازگشت به تحصیل دانشجویان ستاره دار و محکومان اخلاقی و امنیتی احساس مسئولیت میکنند اما با بیاعتنایی محض از کنار مسائل و مشکلات مربوط به دانشجویان نخبه و استعدادهای درخشان این کشور میگذرند!
بالاخره دخیل بودید یا نبودید؟!
هفته گذشته بخشنامهای از سوی حراست دانشگاه آزاد منتشر شد که در آن از کلیه حراست واحدها خواسته شده بود در این زمینه ورودی نکنند و در صورت برخورد نیز با متخلفان این تخطی از بخشنامه برخورد خواهد شد.
انتشار این خبر واکنشهای مسئولان دانشگاه آزاد را در پی داشت به طوری که حمید میرزاده رئیس دانشگاه این بخشنامه را بر اساس آموزههای قرآنی دانست و گفت: بخشنامه حراست دانشگاه که دستمایه انتقادات نادرست و مغرضانه برخی رسانهها شده، براساس آموزههای قرآنی و توجه به مقوله فرهنگی عفاف و حجاب تدوین شده است.
میرزاده اما پس از حضور در کمیسیون آموزش مجلس برخلاف موضع قبلی خود از دخیل بودن در متن بخشنامه اعلام برائت میکند و میگوید: در این بخشنامه هم دخیل بوده و هم دخیل نبودهام، یعنی هدف بنده جلوگیری از برخوردهای نامناسب ماموران حراست با دانشجویان بوده، اما در متن بخشنامه دخالتی نداشتم!
در آخرین اقدام معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بخشنامه صادر شده از سوی حراست دانشگاه آزاد و در اظهارنظری شاذ عنوان نمود: از مدیر کل حراست دانشگاه به خاطر صدور این بخشنامه تشکر میکنم.
گفتنی است این بخشنامه با واکنشهای مختلفی از سوی دانشجویان، اساتید و جامعه فرهنگی کشور مواجه شده است.