کد خبر: ۱۷۸۹۴۱
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۲

کوتاه اقتصادی



* به گزارش خبرگزاری مهر، بنیاد ملی گندمکاران ایران در نامه‌ای به رئیس‌سازمان بازرسی کل کشور، از کاهش ١٠ الی ١٥ درصدی سطح زیر کشت گندم خبر داده و خواستار تجدیدنظر در نرخ خرید تضمینی این محصول اساسی شده است. در همین زمینه عطالله هاشمی، رئیس‌بنیاد ملی گندمکاران ایران با بیان اینکه این دومین نامه‌ای است که طی ماههای اخیر به سازمان بازرسی کل کشور نوشته‌ایم، گفت: با روندی که دولت در پیش گرفته سال آینده میزان خرید گندم از کشاورزان حداکثر پنج میلیون تن خواهد بود. وی با‌اشاره به کاهش خرید بذر اصلاح شده توسط کشاورزان، گفت: تولیدکنندگان، قدرت خرید بذر اصلاح شده را ندارند و مجبورند از بذور خودشان استفاده کنند که این مسئله، موجب کاهش راندمان تولید می‌شود.
* بر اساس آمار رسمی ارزش معاملات بازار مسکن تهران در آذرماه امسال ۱۰ هزار و ۴۴ میلیارد تومان بوده که نسبت به ماه پیش از آن 165/6 درصد افزایش یافته است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، مطابق آمار دفتر اقتصاد مسکن از بازار مسکن در آذرماه امسال  8535 فقره قرارداد در مناطق 22 گانه تهران ثبت شد. این در حالی است که در آبان‌ماه امسال ارزش معاملات انجام شده 3930 میلیارد تومان بود. در مهرماه امسال ارزش معاملات انجام شده صحیح در تهران 3630 میلیارد تومان بود. در شهریور ماه امسال ارزش ریالی 2455 فقره معامله مسکن انجام شده نیز در تهران بالغ بر 2940 میلیارد تومان بود. بیشترین ارزش معاملات امسال مربوط به اردیبهشت ماه با 13 هزار و 300 میلیارد تومان است.
* وزیر راه و شهرسازی از حذف حدود ۳۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان طرح ملی مسکن در سراسر کشور به دلیل واجد شرایط نبودن خبر داد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، یکشنبه گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که پیش‌بینی می‌شود 40 درصد ثبت‌نامی‌های طرح اقدام ملی مسکن به دلیل قرمز بودن فرم «ج» از متقاضیان واقعی جدا شده و جزو حذف‌شدگان باشند، اظهار کرد:‌ مرحله دوم ثبت‌نام طرح ملی مسکن نیمه بهمن آغاز می‌شود. این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی دیروز از حذف 60 درصد ثبت‌نام‌کنندگان طرح ملی مسکن در برخی شهرها به دلیل واجد شرایط نبودن خبر داد و افزود: معدل کشوری در این خصوص حدود 30 درصد است.
* به گزارش خبرگزاری مهر، حمید زادبوم؛ رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران، با تشریح نقش استان‌ها در توسعه صادرات کشور به ویژه در جنگ تحریمی اظهار داشت: مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه برای تقدیر از کسانی است که به رغم  تحریم‌ها با همت خود، نشان دادند هیچ محدودیت خارجی قادر نیست قدرت جمهوری اسلامی ایران را در هیچ حوزه‌ای به چالش  بکشد. وی ادامه داد: در ۹ ماه ابتدایی سال جاری 31/9 میلیارد دلار صادرات و 31/8 میلیارد دلار واردات داشتیم؛ به طوری که در ماه نهم به نحوی تراز تجاری ما برقرار شد و حدود ۱۰۰ میلیون دلار هم مازاد تجاری داشتیم.