ضریب امنیت غذایی به 80 درصدافزایش مییابد
سرپرست معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طی سالهای گذشته ضریب امنیت غذایی50 درصد کاهش یافته بود که دولت تصمیم دارد این ضریب را به 80 درصد برساند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، جهانگیر عرب در نشست با مدیران جهاد کشاورزی خراسانشمالی یکی از مهمترین اقدامات دولت در این راستا را ایجاد معاونت باغبانی در وزارت جهاد کشاورزی به عنوان بخش مولد برشمرد و افزود: افزایش ضریب امنیت غذایی به 80 درصد با برنامهریزی در بخش باغبانی قابل تحقق است.
وی با تاکید بر استفاده بهینه از منابع آب و افزایش راندمان در تولیدات محصولات کشاورزی تصریح کرد: یکی از اساسیترین راهها برای افزایش ضریب امنیت غذایی رشد سطح بهرهبرداری در توسعه باغها است.
سرپرست معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اگرچه وضعیت آب در کشور خوب نیست و کارشناسان کشورمان را در زمره مناطق خشک و نیمهخشک قلمداد میکنند گفت: با این وجود 80 میلیون مترمکعب آب در اختیار ما است که اکنون به ازای هر لیتر آب یک کیلو تولید داریم که این آمار خوبی نست.
به گفته عرب برای افزایش برداشت محصول از اراضی و باغها و استفاده بهینه از آب بایستی علم و تجربه در کنار یکدیگر بیایند.
وی با یادآوری اینکه اکنون به ازای هر مترمکعب آب کشاورزان حدود 8/1 دلار محصول برداشت میکنند اظهار کرد: برخی از کشاورزان تا 6/5 دلار هم تولید محصول دارند که بایستی به این سمت حرکت کنیم.
سرپرست معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اگر خود اتکایی را بالا ببریم، چارهای نداریم که در بهرهبرداری از آب و باغها، استفاده بهینه شود.