موسوی در واکنش به تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران:
نقض حقوق بشر تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران است
قطعنامهای با ادعای حقوق بشری ضدایران در مجمع سازمان ملل به تصویب رسید، این قطعنامه به پیشنهاد کانادا که محل امنی برای یغماگران بیتالمال تبدیل شده در سازمان ملل مطرح شد.
مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامهای با ادعای نخنما و تکراری حقوق بشر ضدایرانی را به تصویب رساند. بر این اساس، قطعنامه پیشنهادی کانادا در مجمع عمومی با ۸۱ رای موافق، ۳۰ رای مخالف و ۷۰ رای ممتنع به تصویب رسید؛ به عبارتی 100 کشور بهرغم فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی با این قطعنامه موافقت نکردهاند.
آمریکا، انگلیس، فرانسه، رژیم صهیونیستی، عربستان و بحرین از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای موافق دادند. این قطعنامه از سازمان ملل میخواهد به ادعای فعالیتهای ناقض حقوق بشر در ایران توجه کند. همچنین گزارشگر ویژه سازمان ملل باید موارد نقض حقوق بشر در ایران را بهصورت دورهای گزارش کند.
قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل برخلاف قطعنامههای شورای امنیت از درجه اهمیت کمتری برخوردارند، زیرا این قطعنامهها الزامآور نیستند و بیشتر جنبه توصیه دارند. همچنین در مجمع عمومی سازمان ملل تمامی کشورهای جهان یک رای دارند و هیچ کشوری از امتیاز حق وتو برخوردار نیست، این در حالی است که تنها ۱۵ کشور در شورای امنیت حق رای دارند و از این میان تنها پنج کشور چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و انگلیس کشورهایی هستند که از امتیاز حق وتو برخوردارند.
استفاده ابزاری از حقوق بشر
سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طرح قطعنامه وضعیت حقوق بشر ایران در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی توسط کانادا با حمایت برخی کشورهای غربی که مبتنی بر نگرش گزینشی، غرضورزانه، تقابلآمیز و با اهداف سیاسی تهیه و تصویب شده است را مردود شمرد و محکوم کرد.
موسوی همسویی جبهه صهیونیسم و رژیمهای مرتجع منطقه با این قطعنامه که به هر نوع هنجار حقوق بشری بیاعتنا بوده و حامی تروریسم، افراطیگری و ناقض حقوق بنیادین بشر هستند را دلیل روشنی بر نامشروع بودن آن دانست و افزود: استفاده سیاسی و ابزاری از حقوق بشر و بهکارگیری استانداردهای دوگانه در این حوزه مغایر با ارتقای پایدار حقوق بشر است.
موسوی در ادامه اظهار داشت: به رغم این واقعیت، رویکرد حامیان این قطعنامه اتخاذ «استانداردهای دوگانه» درخصوص وضعیت حقوق بشر کشورها و تسری موضوع به مجامع بینالمللی بهویژه سازمان ملل است و بر این اساس از اینکه سازوکارهای سازمان ملل متحد مورد چنین سوءاستفادههایی قرار گرفتهاند ابراز تأسف مینمائیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی رویکرد مخرب حامیان این قطعنامه در رابطه با جمهوری اسلامی ایران را واجد اشکالات و ایرادات متعدد، از جمله: استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر، نادیده گرفتن ارزشها، باورها و ویژگیهای خاص فرهنگی جوامع مختلف، عدم توجه به واقعیتها در نتیجه تأثیرپذیری از فضای رسانهای و تبلیغاتی علیه کشورمان و بیتوجهی و سکوت نسبت به نقض گسترده حقوق بشر ملت ایران در نتیجه اعمال تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی دانست.
موسوی در خاتمه افزود: جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردمسالار دینی است که در چارچوب تعهدات مذهبی و اخلاقی و پایبندی به قانون اساسی و قوانین عادی خود و معاهدات بینالمللی، در راستای توسعه و ارتقای حقوق بشر در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی گام برداشته و در عمل نیز خود را متعهد به رعایت آن میداند.