kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۷۶۱۴
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۶
یک مسئول خبر داد

رسوب 60 میلیون دلار کالای لوکس و مصرفی در گمرک

معاون فنی گمرک اعلام کرد بیش از 60 میلیون دلار کالاهای گروه چهار (مصرفی و لوکس) در گمرکات رسوب کرده است.


مهرداد جمال ارونقی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با ‌اشاره به حجم و میزان کالاهای گروه چهار در گمرکات کشور اظهار داشت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ورود این کالاها که عمدتا مصرفی هستند به کشور ممنوع شد و در حال حاضر امکان ترخیص آنها فراهم نیست.
وی افزود: بر اساس گزارش‌های تهیه‌شده در 17 گمرک، بیش از 60 میلیون دلار کالاهای گروه چهار در گمرکات رسوب کرده است. عمده این نوع کالاها در گمرک آبادان، منطقه آزاد ارس (جلفا)، بازرگان، بوشهر، پتروشیمی، پیام البرز، تهران، جلفا، خرمشهر، شهید رجایی بندرعباس، سلفچگان، سهلان تبریز، غرب تهران، فرودگاه امام خمینی(ره)، قزوین، کیش و ماکو هستند.
معاون فنی گمرک در مورد نوع کالاهای مانده در گمرکات نیز خاطر نشان کرد:‌ عمده اقلام احصاشده ابزارآلات، اجزا و قطعات موتورسیکلت و خودرو، شال و روسری، پتو مسافرتی، ظروف فلزی،‌اشیاء دکوری، لوازم خانگی، کیف و کفش، انواع لوازم آرایشی و بهداشتی، وسایل آشپزخانه، انواع لوازم قنادی و خوراکی‌ها (شکلات، کمپوت آناناس)، غذای سگ و گربه، لیفتراک، پیانو، ویولون،‌اشیاء سرامیکی دکوری، لوازم‌التحریر، گل مصنوعی، لوازم پلاستیکی، پوشاک بچگانه، زنانه و مردانه، ژل‌های تزریقی زیرپوستی، روغن ذرت تصفیه‌شده، مغز تخمه آفتابگردان و یراق‌آلات مبلمان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شامل می‌شود.
جمال ارونقی با بیان اینکه این کالاها دارای مجوز ثبت سفارش از وزارت صمت هستند‌، عنوان کرد: ارزش این کالاها در گمرکات به تفکیک برآورد شده که مجموع آنها بالغ بر 60 میلیون دلار می‌شود. هنوز برای ترخیص یا مرجوع شدن این کالاها توسط مراجع ذی ربط تصمیمی گرفته نشده است.
گفتنی است، رسوب کالا در گمرک یکی از مشکلات موجود در عرصه گمرکی است که ابعادی فراتر از این 60 میلیون دلار دارد؛ چنانچه مسعود خوانساری، رئیس ‌اتاق بازرگانی تهران چندی پیش گفته بود: «گفته می‌شود چهار میلیون تن کالای اساسی در گمرکات رسوب شده که این موضوع ناشی از صدور بخشنامه‌های متعدد است.»
البته مشکلات دیگری بجز بخشنامه‌ها نیز در رسوب کالاها در گمرک نقش داشته، در همین زمینه فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد در تیر ماه سال جاری گفته بود: «مشکلات مربوط به ثبت سفارش و تخصیص ارز و همچنین انجام وظایف سایر سازمان‌ها در زمینه انطباق با استانداردها و قرنطینه از مهم‌ترین دلایل رسوب کالا است.»
ابتدای سال جاری نیز مهدی میراشرفی، رئیس ‌کل گمرک ایران یکی از دلایل رسوب کالا‌های وارداتی در گمرکات را پیچیدگی‌های اداری و کالا‌های دپو شده از پنج سال گذشته اعلام کرده بود. با تمام این اوصاف موضوع رسوب کالاها یکی از مشکلاتی است که هرچه زودتر باید حل بشود.
به عبارتی، اگر موضوع رسوب به کالاهای ممنوعه یا قاچاق مربوط است، باید منهدم شوند، یا اگر به کالاهای لوکس مربوط می‌شوند، مطابق قانون و عوارض گمرکی برخورد شود و اگر مربوط به کالاهای اساسی است با کاهش موانع و حداقل محدودیت‌ها باید رفتار شود.