kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۷۴۱۲
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷
وزیر نفت:

علت کمبود کپسول گاز در سیستان و بلوچستان، توزیع نامناسب است

وزیر نفت درباره علت کمبود کپسول گاز در استان سیستان و بلوچستان، اذعان می کند که «این کپسول‌ها به دست مصرف کننده خانگی نمی‌رسد»، ولی معلوم نیست چه کسی باید جوابگوی این وضعیت باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن نامدار زنگنه، در نخستین رویداد نوآوری وزارت نفت با نام «پترولیوم تیکاف»، در پاسخ به پرسشی مبنی بر کمبود گاز مایع در سیستان و بلوچستان در روزهای گذشته گفت: اکنون در تمام استان‌های کشور بیش از سال گذشته LPG توزیع می‌شود، بنابراین مشکل این است که این کپسول‌ها به دست مصرف کننده خانگی نمی‌رسد، پیش‌بینی ما این است که بخشی صرف سوخت خودروها به صورت غیر مجاز و خطرناک می‌شود و بخشی هم ممکن است قاچاق شود.
وی در ادامه با بیان اینکه که شرکت‌های توزیع کننده می‌گویند، کپسول را توزیع می‌کنیم و مردم خریداری می‌کنند، اما مشخص نیست این کپسول کجا مصرف می‌شود”، اظهار کرد: تلاش می‌شود تا ۱۵ روز آینده روشی را پیش بگیریم تا کپسول مورد نیاز خانوار‌های سیستان و بلوچستان با اطمینان به دست آن‌ها برسد.
وزیر نفت همچنین در خصوص حمایت از سازندگان داخلی افزود: برنامه جدید وزارت نفت، حمایت از سازندگان داخلی با طرح ضمانت خرید است؛ به گونه‌ای که این وزارتخانه خرید از سازندگانی که کالاهای مورد نیاز صنعت نفت را بسازند و گواهی کیفی آن را دریافت کنند، تضمین می‌کند.
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره سیاست‌های آمریکا برای اعمال نفوذ در بازار جهانی نفت گفت: من هیچ شکی ندارم که یکی از دلایل آمریکا برای تحریم ایران و ونزوئلا، فراهم کردن بازار برای نفت شیل خودش، آن هم با قیمت‌هایی است که سرمایه‌گذاری را توجیه کند.
وی یادآور شد: آمریکا در دو سال پیاپی ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، هر سال ۱.۵ میلیون بشکه به تولید خود اضافه کرد که با قیمت‌های بالای ۶۰ دلار فروخت و بدون زحمت هم توانست با خارج کردن ایران و ونزوئلا، بازار را در اختیار داشته باشد، بنابراین این موضوع تنها سیاسی نبود، بلکه قضیه اقتصادی هم بود که پوششی سیاسی به خود گرفت و با زور و گردن‌کلفتی آن را اعمال کردند.