مسئولین در برابر وقوع سیل دوباره در خوزستان چهکار خواهند کرد (یادداشت خبرنگار)
بارشهای باران پاییزی طبق پیشبینیهای صورت گرفته در حال وقوع است و تقریباً کل استان از نعمت باران بینصیب نمانده اما عدم لایروبی رودخانه کارون و سایر انهار و همچنین فقدان و یا محکم نبودن سیلبندها همچنان زنگ خطری برای این استان زرخیز است.
قاسم تقیزاده خامسی، معاون وزیر نیرو، نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در پایان سال 98 و ابتدای سال 99 شاهد بروز سیلاب در کشور خواهیم بود؟ گفت: ایران کشوری سیلخیز است و بیشترین سیلابها را در پایان زمستان و ابتدای بهار دارد.
شورای مدیریت بحران خوزستان نیز با تشکیل کارگروه مقابله با سیلاب در مردادماه امسال نخستین اخطار سیل در سال آبی آینده (۹۹-۹۸) را صادر کرد.
اما با گذشت چندین ماه از سیل بهار امسال و آغاز بارشهای پاییزی اخطاریههای اداره بحران نیز کارساز نشده و عملکرد مسئولان در خصوص مقابله با سیل احتمالی تنها در حد ابراز نگرانی و هشدار خلاصه میشود این در حالی است که سیلبندهای بسیاری از شهرها و روستاهای استان بدون دفاع در مقابل سیل به حال خود رها شدهاند.
آقایان مسئولین استان خوزستان چرا دغدغه مردم دغدغه شما نیست، آیا میدانید که مردمی محروم که سیل خانه و کاشانهشان را ویران کرد هنوز نتوانستهاند از این مصیبت خارج شوند و اکنون با شروع بارشها دوباره شاهد آبگرفتگی خیابان و کوی و برزن شهرهای خود شدهاند و این دغدغه را دارند که امسال چه خواهد شد؟
مسئولین باید دغدغه سیل دوبارهای را داشته باشند و خواست عمومی مردم را خواست خود بدانند، با لباسهای اتو کشیده نمیشود مشکل مردم را حل کرد باید لباس بسیجی بر تن کنید و با تفکر بسیجی به فریاد مردم برسید.
با ژست تبلیغاتی در جلسات و فقط حرف و حرف تاب مقاومت استان در برابر سیلابهای احتمالی آینده را حل نمیکند با این جلسات بیمحتوی 600 کیلومتر سیلبند احداث نمیشود(طبق مطالعات جامع خوزستان به 600 کیلومتر سیلبند مستحکم نیازمند است).
فروردین امسال پس از طغیان رودخانههای کرخه، کارون و دز 21 شهرستان دچار سیلاب شدند،133 روستا را سیلاب برد و 374 روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شد، به گفته وزیر کشور در خوزستان 400 هزار نفر تحت تاثیر سیل قرار گرفتند.
سید کریم بحرینی