kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۹۶۷
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۵
یک تولید‌کننده و طراح فرش:

خارجی‌ها نقشه‌های فرش ایرانی را کپی می‌کنند

یک تولیدکننده و طراح فرش با‌اشاره به مشکلات این صنعت گفت: کشورهایی نظیر چین، هند، نپال و... نقشه‌های فرش ما را کپی کردند و از آن استفاده می‌کنند.

حسن جوانشاهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما اظهار داشت: گرفتاری‌هایی برای بافنده‌ها در حوزه بیمه پیش آمده، چراکه به دلیل مشکلات بودجه دولت، توان پرداخت بیمه از بین رفته و 80 درصد بافنده‌های ما دیگر بیمه نیستند؛ در حالی که بعضا شش، هشت یا 10 سال حق بیمه پرداخت کرده بودند.
وی افزود: به دلیل گسترش نقشه‌های کامپیوتری طراح‌های ما بیکار مانده اند؛ الان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی این رشته بیکار از دانشگاه بیرون می‌آیند. وام‌های کمکی نیز برای کسانی است که کارخانه‌های بزرگی دارند، آنها هم در این زمینه فعالیتی نمی‌کنند.
این تولیدکننده و طراح فرش ادامه داد: در طول سال فقط به 40نفر در این رشته وام داده می‌شود و عمدتا هم کارخانه داران یا تاجران هستند، به امثال ما که وام نمی‌دهند، ما برای هفت میلیون وام باید هفت‌خوان بگذرانیم. بافنده‌های ما سرمایه‌دار نیستند که بروند برای خودشان نمایشگاه بگذارند.
جوانشاهی اضافه کرد: زمانی دومین رکن اقتصاد کشور فرش بود و 12 میلیون نفر در این صنعت فعالیت می‌کردند، اما الان کل فعالان این صنعت به دو میلیون و 600 هزار نفر کاهش یافته است. حالا هم دیگر به حلقوم رسیده تا گردن این فعالیت قطع شود.
به گفته وی، کشورهایی نظیر چین، هند، نپال و... نقشه‌های فرش ما را کپی کردند و از آن استفاده می‌کنند، آنها با همین نقشه دنیا را از محصولات خودشان پر کردند. ضمن اینکه در شرایط کنونی، به دلیل تحریم ما نمی‌توانیم فرش‌های خود را صادر کنیم.
این کارشناس صنعت فرش بیان کرد: مقصر اصلی وضع کنونی صنعت فرش کسانی هستند که متولی این بخش هستند ولی تجربه ندارند. الان یک خانم در بخش ما هست ولی آخر چه تجربه‌ای دارد؟ الان چندین ارگان برای فرش تصمیم می‌گیرند، اگر بشمارم 10 تا می‌شود.
جوانشاهی ادامه داد: یک نمونه شهرداری هست، آخر فرش چه ربطی به شهرداری دارد؟ این در حالی است که متولی فرش نمی‌تواند تصمیم‌گیری کند. با قدرت می‌گویم که در حوزه فرش شاهد کم لطفی متولیان هستیم؛ الان چه کسی پاسخگوی شرایط صنعت فرش است؟
وی افزود: طراح‌ها بیکارند و با شرکت‌های ماشینی قرارداد می‌بندند. چرا باید منتظر باشیم کشورهای اروپایی به ما الگو بدهند تا مانند آن الگوها فرش درست کنیم؟ ما می‌توانیم کارهای خودمان را که از کیفیت بالایی برخوردار است در سراسر دنیا به نمایش بگذاریم.