kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۹۳۰
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۱
جلیلی در دانشگاه شهید بهشتی:

می‌گویند اگر لازم باشد مجدداً مذاکره خواهیم کرد /مگر دفعات قبلی که لازم دیدید، چه فرجامی به ارمغان آوردید؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برجام سند و الگویی از مدل رفتار طرف مقابل است و تعارض میان ادعا، عمل و انتظاراتی که مطرح می‌کند را به خوبی نشان می‌دهد؛ هم آمریکایی‌ها و هم اروپایی‌ها با وقاحت تمام و با آنکه تعهدات خود را زیر پا گذاشتند، همچنان انتظارات بیشتری را از ایران طلب میکنند.




سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسمی به مناسبت روز دانشجو، در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی(ره) تهران با‌اشاره به واقعیت امروز تقابل دولت آمریکا با اراده ملت ایران، خاطرنشان کرد: امروز دشمن به صراحت اعلام می‌کند که فشارحداکثری بر ملت ایران را اعمال کرده است اما بدتر از این فشار دشمن آنست که کسانی در داخل کشور با آنکه شاهد این دشمنی‌ آشکار هستند، میگویند اگر لازم باشد، مجددا مذاکره خواهیم کرد؛ مگر دفعات قبلی که لازم دیدید، چه فرجامی را به ارمغان آوردید؟ اینجاست که تحلیل‌های فلج‌کننده سخت‌تر و بدتر از تحریم‌های فلج‌کننده می‌شود. جلیلی تشریح کرد: کسانیکه می‌خواهند مانع از تحقق آرمان‌های انقلابی در جامعه شوند، در ابتدا خود آرمانها و حقایق ناشی از آنها را نفی می‌کنند و در ادامه با تحریف واقعیت، روایت‌های غلط خود را جای حقیقت می‌نشانند.  وی افزود: برجام سند و الگویی از مدل رفتار طرف مقابل است و تعارض میان ادعا، عمل و انتظاراتی که مطرح می‌کند را به خوبی نشان می‌دهد؛ هم آمریکایی‌ها و هم اروپایی‌ها با وقاحت تمام و با آنکه تعهدات خود را زیر پا گذاشتند، همچنان انتظارات بیشتری را از ایران طلب می‌کنند.
 جلیلی در بخش دیگری از سخنانش با‌اشاره به اظهارات یکی از دانشجویان درخصوص اجرای سیاست‌های لیبرالی در اقتصاد کشور، گفت: جان لاکی که او را پدر آزادی و لیبرالیسم می‌نامند در «دو رساله حکومت» گفته است:« نوع دیگری از رعیت وجود دارد که در وضع بردگی قرار داشته و حق هیچگونه مالکیتی ندارد و در چنین وضعیتی نمی‌تواند به عضویت جامعه مدنی درآید؛ زیرا هدف جامعه مدنی حفاظت از دارایی است.» همچنین در جای دیگری می‌گوید:« نوع دیگری از رعیت وجود دارد که بر حسب حق طبیعی، تسلیم سلطه مطلق و قدرت بی‌حد و حصر و اختیار ارباب خود قرار میگیرد و آزادی آنها ساقط شده است و بدین ترتیب در وضع بردگی قرار گرفته‌اند». مشخص است که با اعتقاد این دیدگاه نمی‌توان به عدالت اجتماعی دست یافت.
 وی افزود: کسانی مانند آدام اسمیت که مبنای جامعه را بر نفع شخصی تعریف می‌کنند و می‌گوید:« قصاب و نانوا، شام ما را مهیا می‌کنند، بخاطر خیرخواهی‌شان نیست بلکه بخاطر نفع شخصی‌شان است»، نمی‌توانند فهمی از عمل برای خیر عمومی را آن هم بر مبنای اندیشه دینی درک کنند. نئولیبرالیسم و افرادی مانند فون بیزس که خودمحوری را قانون بنیاد جامعه می‌داند، نمی‌خواهد بپذیرد که همانقدر که منفعت‌طلبی شخصی می‌تواند طبیعی باشد،تلاش برای خیر عمومی نیز می‌تواند طبیعی باشد.
 استفاده از ظرفیت‌های قانونی
 برای تصحیح مصوبه بنزینی
جلیلی در تکمیل سخنان یکی از دانشجویان در انتقاد از نادیده گرفتن توان داخلی کشور و چشم به بیگانه دوختن توسط برخی از مسئولین، عنوان کرد: اگر گفته می‌شود که کشور دارای استعدادها و ظرفیت‌هایی که به واسطه آنها نه تنها میتوان مشکلات کشور را حل کرد بلکه میتوان با آنها جهش اقتصادی ایجاد کرد، دانشگاه باید صحت آن را مشخص نماید. نمونه‌ عینی به ثمر رسیدن این استعدادها، پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس است که بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان بوده و روزانه بیش از 40 میلیون لیتر بنزین را در همین شرایط تحریمی تولید می‌کند؛ پس میتوان با اتکا به توان داخلی وضعیت را بهبود بخشید و مطالبه این موضوع بر عهده دانشگاه است.
 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جواب دانشجویی که از چگونگی بیان اعتراض نسبت به مصوبه اخیر بنزینی پرسید، گفت: میتوان از ظرفیت‌های قانونی برای تصحیح یک روند غلط استفاده کرد. بستری همچون دانشگاه میتواند با ارائه راهکار و مطالبه مشخص درخصوص بهبود اوضاع نقش بیافریند. اگر دانشگاه‌ها به حد مطلوب خود فعال باشند، آن‌وقت مراسم‌ مطالبه‌گری منحصر به 16 آذر نمی‌گردد و هر هفته یا هرماه شاهد گردهمایی‌های موثر دانشجویی خواهیم بود.
 در ادامه این بخش از نشست روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی، یکی از دانشجویان خطاب به جلیلی گفت این دستاورد مذاکرات دولت یازدهم بود که چند کشور بزرگ دنیا به گفت‌وگو با ما آمدند؛ چرا این دستاوردها را ذکر نمی‌کنید؟» همچنین دانشجوی دیگری در این راستا از جلیلی خواست تا نسبت به اقداماتی که جهت اصلاح برجام انجام داده است، توضیح دهد.
 ایرادات توافق برجام را در نامه‌ای محرمانه
به روحانی اعلام کردم
جلیلی در پاسخ به این سؤالات عنوان کرد: این مسئله را چند بار به مناسبت‌های مختلف در دانشگاه‌های کشور عرض کرده‌ام که پیش از امضای توافق وین، ایرادات آن را در نامه‌ای محرمانه به آقای روحانی گفتم؛ پذیرش تعهداتی فراتر از پروتکل الحاقی و NPT و نادیده گرفتن حقوق هسته‌ای ملت ایران از جمله آنها بود. آن زمانی که آقای روحانی در همین دانشگاه از دانشجویان و اساتید درخواست کرد که جواب منتقدان را بدهند ما بسیار استقبال کردیم که دانشگاه دراین‌باره قضاوت کند که کدام طرف درست می‌گوید. وی توضیحات خود را اینگونه تکمیل کرد: نکته‌ دیگری که باید در آن دقت کرد اینست که مذاکرات با 5+1 در سال 87 اتفاق افتاد نه سال 92؛ زمانیکه به اتکا فرزندان این کشور نظیر‌ استاد این دانشگاه یعنی شهید مجید شهریاری تولید قدرت واقعی صورت گرفت، آن هنگام شش قدرت جهانی پای میز مذاکره آمدند.
 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در انتخابات پیش‌رو از چه جریانی حمایت خواهید کرد؟، اظهار داشت: مهم‌تر از آنکه میخواهیم به چه کسی رای دهیم آنست که بدانیم به چه چیزی میخواهیم رای بدهیم؟ ابتدا باید تحلیل درست و راهکار مشکلات را دانست و بعد مصادیق آن را مشخص کرد. در مباحثی مانند عدالت، آزادی و پیشرفت باید دقیقا مشخص شود که منظور ما چیست و پس از آن از کاندیداهای انتخاباتی پرسید و از میان آنها انتخاب کرد.