ایران چهارمین تولیدکننده کشمش در دنیا است
تبریز- خبرنگار کیهان:
ایران چهارمین تولید و صادرکننده کشمش در دنیا شناخته میشود.
«یونس ژائله» رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: ایران سابقه 2 هزار ساله در این حوزه دارد. وی خواستار حمایت دولت از بخش خصوصی شد و افزود: با حمایت دولت از 200 هزار هکتار زمین حدفاصل شهرهای صوفیان و شبستر میتوان برای کشت صنعتی و مدرن انگور اقدام کرد.
وی در کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز لزوم نگاه فراگیر و پایدار به تولید با هدف صادرات را مورد تأکید قرار داد: «قاسم قویدل» رئیس این کمیسیون نیز گفت: شرایط اقتصادی ایجاد شده از تحریمهای ظالمانه بر علیه کشور فرصتی برای تجلی و اعتلای ظرفیتهای بالقوه و بالفعل انسانی و طبیعی است و باید از این امر به عنوان فرصتی برای رشد بیشتر و توسعه آن استفاده کرد.
در این جلسه اعلام شد 40 درصد صادرات خشکبار و کشمش کشور از آذربایجان شرقی انجام می شود و میانگین برداشت از تاکستانهای انگور استان 15 تن میباشد. »استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی» و «دانش و تجارب جهانی در تولید و فرآوری محصولات کشاورزی»، توجه ویژه به صنایع تبدیلی و اقتصادی دانشبنیان در بخش کشاورزی و زنجیرههای آن و نیز بررسی تخصصی و مورد مسائل فعالان اقتصادی و تجاری و پایین آوردن قیمت محصولات تولید برای افزایش توان رقابتی تجار ایرانی در رقابت با بازرگان خارجی از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود. برای تقویت زنجیره تأمین کشمش پیشنهاد شد نگهداری مناسب محصولات تولیدی و بستهبندی آن به روز بوده و تغییر الگوی کشت برای ایجاد ارزشافزوده بیشتر از تولید انگور در استان با توجه به کمبود آب در کشور و منطقه صورت گیرد.