اخبار کوتاه از فوتبال
تیمهای نفتی فوتبال در آستانه سقوط
قطع کمکهای وزارت نفت به باشگاههای فوتبال زیرمجموعه باعث شده شرایط 3 باشگاه پرهوادار و جنوبی کشورمان بغرنجتر از هر زمان دیگری شود و اگر اتفاقی رخ ندهد، شاید فردا دیر باشد.
در ابلاغیه جدیدی که چندی پیش از سوی وزارت نفت صادر شد، هرگونه کمک به تیمهای فعال در حوزه حرفهای زیرمجموعه این وزارتخانه، ممنوع اعلام شد. این مسئله باعث شد تا کمک مالی به تیمهایی نظیر نفت آبادان، پارس جنوبی و نفت مسجدسلیمان از کمکهای دولتی به صورت کلی محروم شوند و باید تا پایان آذرماه تکلیفشان مشخص شود. ادامه این مشکلات قطعا آینده این باشگاهها را به خطرات زیادی مواجه خواهد کرد.
از طرف دیگر، مجلس شورای اسلامی هم چند سال قبل طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن دولت حق هزینه کردن برای ورزش حرفهای را ندارد. این تصمیم که پیش از این در مجلس شورای اسلامی هم مصوب شده بود، صدای سایر تیمها را هم درآورد. این قانون در حالی در کشور ما تصویب و اجرایی شد که اصولا باشگاهها هیچ راه درآمدزایی برای خود ندارند و به نظر میرسد که اتخاذ این تصمیم و تصویب این قانون بدون، قابلیت بازبینی جدی دارد.
با تصمیم اتخاذ شده از سوی وزارت نفت وضعیت تیمهای پرهواداری مثل نفت آبادان، نفت مسجدسلیمان و حتی پارس جنوبی جم نامشخص است. این تیمها یا باید واگذار شوند که در شرایط موجود بعید به نظر میرسد خریداری داشته باشند یا اینکه باید بزودی برای خود اسپانسر فراهم کنند که با وضعیت موجود، ناشدنی است. این تصمیم،عملا تیمهای نفتی فوتبال کشور را دچار بنبستی کرده که راهحلی برای آن به نظر نمیرسد.
در این بین نمایندگان مردم آبادان، مسجدسلیمان و شهر جم تاکنون قدم مثبتی برای حل مشکلات این تیم ها برنداشتند که این مسئله بلاتکلیفی را بیشتر از هر زمان دیگری کرده است. مشخص نیست چرا نمایندگان مردم در مجلس که باید دغدغه حل مشکلات حوزههای انتخابیه خود را داشته باشند، برای کمک به این باشگاهها پیشقدم نمیشوند. شاید بهتر است که بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت طرحی برای کمک به این باشگاههای پرهوادار به زیرمجموعه خود ارائه دهد چرا که با وضعیت موجود، این باشگاهها توان ادامه مسیر تا پایان فصل را ندارند.
محرومیت ۱۱ باشگاه فوتبال
کمیته انضباطی برای عدم فعالیت ۱۱ باشگاه فوتبال دستور موقت صادرکرد. کمیته انضباطی اعلام کرد درخصوص گزارش ابزاری علیه باشگاههای شهرداری فومن، سردار بوکان، سپیدرود رشت، شهرداری تبریز، استقلال اهواز، فجر شهید سپاسی، پاس همدان، استقلال خوزستان، شهدا بابلسر، شهرداری اردبیل و ملوان بندر انزلی مبنی بر امتناع و استنکاف از اجرای حکم قطعی (کمیته انضباطی/ کمیته تعیین وضعیت) موضوع ماده ۸۹ از مقررات انضباطی مصوب ۱۳۹۷ و با توجه به محتویات پرونده و به منظور اجرای عدالت، تخلف انتسابی در خور صدور قرار دستور موقت تشخیص و بر همین اساس به استناد ماده ۱۰۰از مقررات انضباطی، باشگاههای فوق تا اطلاع ثانوی و حداکثر تا ۳۰ روز از تاریخ صدور این قرار از ثبت قراردادهای خود با بازیکنان جدید در سازمان لیگ مربوطه بدون موافقت کتبی این کمیته محروم میگردند. دستور موقت صادره بلافاصله قابل اجرا بوده و ظرف مدت دو روز از ابلاغ، قابل تجدیدنظر خواهی نزد کمیته استیناف میباشد.
احتمال بازگشت مربی ایرانی الاصل
به راس کادر فنی تیم ملی امارات
یک رسانه اماراتی سرمربی ایرانی الاصل را گزینه مربیگری در تیم ملی این کشور معرفی کرد. سایت «ارم نیوز» امارات خبر داد که احتمال دارد مهدی علی، سرمربی سابق تیم ملی امارات دوباره به سمتش برگردد و جانشین فان مارویک شود.فدراسیون فوتبال امارات، سرمربی هلندی را به خاطر کسب نتایج ضعیف برکنار کرد و این روزها به دنبال جانشینی مناسب برای آن است. یک خبرنگار سعودی شب گذشته مدعی شد که گابرئل کالدرون، سرمربی پرسپولیس یکی از گزینههای امارات است. البته نام زوران مامیچ، سرمربی سابق الهلال عربستان به عنوان گزینه اصلی برای امارات مطرح میشود.مهدی علی، بازیکن و مربی اماراتی است که اصالتی ایرانی دارد و اهل استان فارس است. او پیش از این در سالهای 2012 تا 2017 هدایت تیم ملی امارات را برعهده داشت.