پدر جد تکفیریها ژست آزادی بیان گرفت برگزاری کنفرانس «رسانه آزاد» در عربستان!
عربستان، ضد رسانهایترین کشور جهان کنفرانس دو روزهای برای حمایت از رسانهها برگزار کرده است!
سرویس خارجی-
عربستان در شاخصهای آزادی بیان و آزادی رسانه به عنوان یک کشور «قرون وسطایی» مطرح است. این کشور در زمینه انسانی نیز با خلق تراژدی یمن و کشتار بیش از 100 هزار نفر از مردم این کشور رسما تبدیل به یک «رژیم وحشی» شده است. حالا این رژیم که سابقه کشتن و سلاخی جمال خاشقجی به عنوان یک روزنامه نگار را هم در پرونده سیاه و سنگینش دارد کنفرانس دو روزه ای از روز دوشنبه برگزار کرده تا بر اهمیت رسانه و ازادی بیان تاکید کند! نشستی که تنها چند روز پس از سرکوب نویسندگان و وبلاگنویسان و یک سال پس از قتل جمال خاشقجی، برگزار شده
است.
در همین رابطه خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته، ریاض که سرکوب آزادی بیان را تشدید کرده، به دنبال تضمین وجهه و نام خود در عرصههای بینالمللی پس از انتقادهای گسترده از نقض حقوق بشر است. در کنفرانس رسانهای سعودی بیش از یک هزار روزنامهنگار از رسانههای عربی و بین المللی مشارکت داده شده اند. این اولین کنفرانس در این نوع با تمرکز بر آنچه «فرصتها و چالشها» نامیده شده است. در این کنفرانس به برخی از مدعوین جوایز آنچنانی داده شده است.
برگزاری این کنفرانس رسانهای در حالی است که امسال عربستان در میان ۱۸۰ کشور در شاخص جهانی آزادی رسانه در جایگاه ۱۷۲ قرار داشت. سعودی همچنین خود را برای میزبانی از نشست گروه ۲۰ با حضور سران ۲۰ کشور ثروتمند جهان آماده میکند. مسئله ای که اعتراض نهادهای حقوق بشری را برانگیخته است.گروههای حقوق بشری از رهبران جهان خواستهاند ریاض را به دلیل سرکوب گسترده ناراضیان و فعالان زن، خبرنگاران و زندانیان سیاسی تحت فشار قرار دهند. به گفته فعالان رسانه ای، به تازگی حداقل ۹ چهره دانشگاهی، نویسنده و وبلاگ نویس در عربستان زندانی شدهاند و روز دو شنبه نیز خبر رسید این رژیم حکم اعدام با شمشیر 5 جوان دیگر شیعه را صادر کرده است.
کشورهای غربی مدعی دفاع از حقوق بشر به دلیل دلارهای نفتی سعودی، از کنار این جنایات به راحتی می گذرند.
از سوی دیگر، رژیم سعودی در ادامه سرکوب شیعیان منطقه الشرقیه و تبعیض طایفهای و نژادی علیه ساکنان این منطقه 5 جوان را به اعدام محکوم کرد. این احکام بعد از گرفتن اعتراف از این جوانان تحت شکنجه بدنی و روحی و حبس چندین ماهه آنها در سلول انفرادی صادر شده
است.
شرق عربستان از سال 2011 میلادی در اعتراض به بیعدالتی و «توزیع ناعادلانه ثروت» صحنه اعتراضات شدید علیه خاندان آل سعود بوده است. حکومت عربستان این اعتراضها را سرکوب کرده است که در نتیجه آن تاکنون بیش از 20 نفر از معترضان به شهادت رسیده و دهها نفر دیگر زخمی شدهاند.رژیم سعودی همچنین شمار زیادی از شهروندان را بازداشت و آنها را به اعدام محکوم کرده است.