وضعیت غذای دانشگاهی از زبان دانشجویان
کیفیت غذا در دانشگاهها از مطالبات دانشجویان است چراکه این مسئله جزء مهمترین بخش خدمات رفاهی به خصوص برای دانشجویان مهمان در دانشگاههای تهران به شمار میرود؛ در رابطه با شرایط وضعیت غذای دانشگاهها با برخی دانشجویان گفتوگو کردهایم.
یکی از خدمات رفاهی مراکز علمی و دانشگاهها استفاده دانشجویان از غذای دانشجویی است که در بعضی از دانشگاهها توسط پیمانکار تهیه و در اختیار دانشجویان قرار میگیرد و در برخی دیگر از دانشگاهها با تهیه مواد غذایی و با استخدام آشپز به تأمین غذا برای دانشجویان میپردازند در این میان داشتن کیفیت بالا و تنوع غذا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
در بسیاری از دانشگاهها و مراکز علمی غذای دانشجویی کیفیت خوبی دارد و در برخی دیگر دانشجویان از تنوع یا گاهی از نبود کیفیت لازم ناراضی هستند در این رابطه با تعدادی از دانشجویان دانشگاههای مختلف و همچنین مسئولان دانشگاهی به گفتوگو پرداختیم و این موضوع را پیگیری کردیم.
یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف، درباره کیفیت غذای دانشگاهش میگوید: غذای دانشجویی این دانشگاه نسبت به سایر دانشگاهها از تنوع خوبی برخوردار است اما کیفیت آن نیز میتواند بهتر باشد چراکه برنجی که طبخ میشود برنج ایرانی درجه یک نیست و مشخص است که از برنجهای خارجی البته درجه خوب استفاده میشود، در واقع میتوانم بگویم در مجموع غذای دانشجویی دانشگاه شریف خوب است ولی کیفیت آن میتواند افزایش پیدا کند.
دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز درباره غذای دانشجویی این دانشگاه معتقد است: تاکنون در زمینه کیفیت غذای دانشجویی مشکل حادی نداشته ایم البته استفاده از مواد خوراکی مرغوب و تهیه و طبخ آن توسط پیمانکار نیز از عوامل دیگری است که به افزایش کیفیت غذا کمک میکند این در حالی است که نظارت بر نحوه و طبخ غذا از نظر بهداشتی که توسط معاونت دانشجویی انجام میشود باعث شده کیفیت غذا در حد مطلوبی حفظ شود.
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد درباره غذای دانشجویی میگوید: غذای دانشجویی این دانشگاه کیفیت خوبی دارد چراکه من معتقدم تهیه مواد اولیه خوراکی توسط دانشگاه و طبخ غذا با استخدام آشپز میتواند به کیفیت غذا کمک کند چراکه نظارت مسئولان دانشگاه نه تنها دقیقتر و قابل کنترل است بلکه در هزینه دانشجویان تأثیر مستقیم دارد البته در این روش دانشجویان میتوانند به راحتی به انتقاد از کیفیت غذا بپردازند.
یکی از دانشجویان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد که غذای دانشجویی را مهمترین بخش خدمات رفاهی برای قشر دانشگاهی میداند، معتقد است: هر چقدر کیفیت و تنوع غذای دانشجویی افزایش یابد رضایت همه دانشجویان در هر ۳ مقطع تحصیلی را به همراه دارد از طرفی غذای دانشجویی در هر ۲ صورت قرارداد با پیمانکار یا تهیه و طبخ آن توسط آشپز دانشگاه باید با نظارت جدی و مستمر مسئولان باشد این در حالی است که تعداد قابل توجهی از دانشجویان در هر یک از دانشگاهها از استانها و شهرهای دیگر کشور برای تحصیل به تهران آمدهاند و در واقع یک زندگی تحصیلی دارند و باید از خدمات رفاهی خوبی برخوردار شوند.
به نقل از فارس؛ افزون بر این، رئیسصندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره اقدامات انجام شده در رابطه با غذای بوفههای دانشگاه گفت: این صندوق برای تهیه اقلام مواد غذایی دانشگاهها با وزارت جهاد کشاورزی، شرکت امور پشتیبانی دام و شرکت امور بازرگانی رایزنی کرده است به طوری که امسال با توجه به تورم و افزایش قیمت اقلام خوراکی این صندوق برای کمک به دانشگاهها و کاهش هزینههای غذای دانشجویی با کمک دستگاههای متولی مواد خوراکی مورد نیاز دانشگاهها را با قیمت مناسب تهیه و در اختیار آنها قرار دهد.
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در این زمینه افزود: دانشگاهها هزینه قابل توجهی از بودجه خود را صرف تهیه غذای دانشجویان میکنند، این موضوع در حالی است که اگر غذای دانشجویی کیفیت لازم را نداشته باشد دانشجویان از صرف غذا خودداری کرده و پیمانکار یا تغییر میکند یا کیفیت غذای خود را بالا میبرد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: برخی از دانشگاهها برای تهیه غذای دانشجویان با پیمانکار قرار داد منعقد میکنند و بعضی دیگر به دلیل داشتن فضای مناسب غذای دانشجویان را خودشان طبخ میکنند که در هر دو صورت نظارت بر عملکرد تهیه غذا توسط دانشگاه انجام میشود؛ این در حالی است که مسئولان دانشگاهها به خصوص معاونان دانشجویی نسبت به کیفیت غذای دانشجویان حساسیت بالایی داشته و به کنترل کیفیت و استاندارد لازم میپردازند، با توجه به افزایش دانشجو در سالنهای غذاخوری دانشگاهها باید بگویم از ماههای پایانی سال گذشته تاکنون میزان استفاده از غذای دانشگاهها رشد زیادی داشته است که نشان از وضعیت مطلوب و کیفیت خوب غذای دانشجویی میدهد.