سازمان حفظ نباتات کشور خبر داد
آغاز دفع آفت ملخهای صحرایی در هرمزگان و سیستان و بلوچستان
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور از آغاز مبارزه با ملخهای صحرایی در دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان خبر داد.
محمدرضا میر در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با جدیدترین وضعیت هجوم ملخهای صحرایی، اظهار کرد: طبق اعلام سازمان فائو و پیشبینیهای کارشناسان سازمان حفظ نباتات، هجوم ملخهای صحرایی زودتر از موعد و از ۱۰ تا ۱۵ روز قبل در دو استان جنوبی کشور (هرمزگان و سیستان و بلوچستان) شروع شده است.
وی ادامه داد: گروههایی از ملخهای صحرایی که در فاز مبارزه قبلی (مرداد ماه سالجاری) داشتیم به هند و پاکستان رفتند و اکنون در حال بازگشت به کشورهای حاشیه دریای سرخ و عربستان هستند که بخشی از آنها وارد کشور شدهاند، اما بخش عمده آنها به سمت خاستگاه اصلی خودشان هند و پاکستان رفتهاند.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور افزود: با توجه به آمادگیهای ایجاد شده، با ورود آفت ملخهای صحرایی به هرمزگان و سیستان و بلوچستان، عملیات دفع شیمیایی آغاز شد. در این دو استان در حال دفع آفت هستیم و به صورت روزمره دیدهبانیهایی صورت میگیرد که به موقع سمپاشی انجام شود.
میر با بیان اینکه معادل دو هزار هکتار از اراضی مرتعی این دو استان سمپاشی شدهاند، گفت: هجوم اصلی آفت ملخ صحرایی در ماههای دی و بهمن اتفاق میافتد که در واقع این نوع ملخها از منطقه جنوب شرق آفریقا و عربستان وارد کشور میشوند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی، احتمال افزایش حجم دفع آفت در این فاز وجود دارد. در فاز قبلی هجوم ملخهای صحرایی حدود ۷۵۰ هزار هکتار مبارزه در سطح کشور داشتیم و احتمال میدهیم که در این فاز سطح مبارزه به ۹۰۰ هزار تا یک میلیون هکتار برسد.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه با توجه به تمهیداتی که برای این موضوع در نظر گرفته شده مشکل و نگرانی در این زمینه نخواهیم داشت، تاکید کرد: در دوره گذشته هجوم ملخهای صحرایی به کشور، از بهمن ماه تا مردادماه سال گذشته، مبارزه طول کشید و فکر میکنم در این فاز حداقل تا اواخر مردادماه سال ۱۳۹۹ درگیر دفع آفت باشیم.
گفتنی است، سخنگوی سازمان حفظ نباتات در گفتوگو با ایسنا، اعلام کرده بود: طبق گزارشهای دریافت شده از سازمان جهانی فائو و از آنجا که شرایط اقلیمی مناسب برای تکثیر ملخهای صحرایی در کانون اصلی این نوع آفتها (عربستان و شمال شرقی آفریقا) وجود دارد، در دی ماه سال جاری هجوم دوباره ملخهای صحرایی را خواهیم داشت که بیشترین حجم ورود این نوع آفت در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان خواهد بود.
به گفته این مقام مسئول به دلیل اینکه این بار هم از سمت کانونهای اصلی این آفت (عربستان و شمال شرقی آفریقا) و هم از سمت پاکستان و هند ملخهای صحرایی وارد کشور خواهند شد، احتمال افزایش حجم ورودی ملخها و سطح دفع این آفت وجود دارد.