یک مسئول کارگری:
تعداد زیادی از کارگران یارانه معیشتی نگرفتند
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران گفت: یارانه معیشتی به بخش اعظمی از خانوارهای کارگری که زیر خط فقر هستند تعلق نگرفته است.
پس از اتمام واریز نخستین یارانه حمایتی دولت در پی افزایش قیمت بنزین، بسیاری از افرادی که از این یارانه جا ماندند نسبت به این موضوع اعتراض کردند. بطور مثال طبق اعلام مقامات کارگری این یارانه به طور محدود و به تعداد کمی از کارگران حداقلبگیر و بازنشسته پرداخت شده و بخش اعظمی از کارگران شامل حال این طرح نشدهاند.
هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در همین زمینه در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، اظهار داشت: کارگران بیشترین آسیب را از هجمههای اقتصادی و تحریمهای ظالمانه دیدند. بخش اعظمی از کارگران اجاره نشین هستند و اگر خانه یک میلیارد تومانی داشتند هرگز دنبال بسته حمایتی یا کمک معیشتی و یارانه نبودند. شاید به ندرت کارگری باشد که خانه شخصی داشته باشد ولی وقتی ۸۰ درصد کارگران حداقل بگیرند یعنی توانایی پسانداز و تمکن مالی بالا را ندارند.
به گفته وی، در حالی که کمک معیشتی باید به قشر محروم و کم درآمد جامعه اختصاص داده شود ولی این مبلغ به بخش اعظمی از خانوارهای کارگری که زیر خط فقر هستند تعلق نگرفته است.
از سوی دیگر، اعلام شده افرادی که ملک با ارزش ۹۰۰ میلیون تومان به بالا دارند مشمول دریافت کمک معیشتی نمیشوند، در حالی که کارشناسان میگویند بخش قابل توجهی از افرادی که خانه ۹۰۰ میلیون تومانی در تهران دارند لزوما در زمره سه دهک بالای جامعه محسوب نمیشوند. همچنین با توجه به جهش قیمت مسکن در تهران ارزش خانهها افزایش یافته اما متناسب با آن درآمد افراد بالا نرفته است.
در همین جهت، مهدی روانشادنیا، کارشناس اقتصاد مسکن درباره حذف مالکان خانههای ۹۰۰ میلیون تومانی به بالا از دریافت کمک معیشتی حاصل از اصلاح نرخ بنزین گفت: ممکن است افرادی، دارایی غیرمنقولی را در یک دوره زمانی به ارث برده یا در دورهای که درآمدشان کفایت لازم را داشته، خانهای خریداری کرده باشند اما هماکنون شرایط درآمدی خوبی نداشته باشند.
وی افزود: ممکن است در یک خانه ۹۰۰ میلیون تومانی دو نفر زندگی کنند اما در واحدی با قیمت مشابه، هفت نفر ساکن باشند. مسلم است که هزینه زندگی برای این دو گروه متفاوت خواهد بود. ممکن است یک فرد در حوزه دارایی وضعیت خوبی داشته باشد ولی در حوزه درآمد از وضعیت نامناسبی برخوردار نباشد. دارایی او نیز راکد است و قابلیت تبدیل به درآمد را ندارد.
گفتنی است، میانگین قیمت مسکن شهر تهران در آبان ماه ۱۳۹۸ بالغ بر ۱۲ میلیون و ۶۱۷ هزار تومان در هر متر مربع است که اگر این عدد را در یک خانه ۷۵ متری با توجه به الگوی مصرف ضرب کنیم به رقم ۹۴۶ میرسیم. یعنی میانگین قیمت یک خانه ۷۵ متری در تهران با توجه به الگوی مصرف ۹۴۶ میلیون تومان است. بر این اساس ارزش خانههای بازار مسکن شهر تهران در معدل کلی، بیش از حد تعیین شده برای دریافت کمک هزینه
معیشتی است!