دومینوی فساد در رژیم صهیونیستی نوبت محاکمه به نتانیاهو رسید
محمدحسن نیک بین
اشاره
طی دهههای اخیر بر همگان عیان شده که تار و پود رژیم صهیونیستی، بااشغالگری، ظلم و فساد سران این رژیم، عجین است. این رژیماشغالگر برای حفظ بقای خود، مجبور است که دست به جنایات مکرر بزند. علاوهبر آن، بقای این رژیم، اقدامات غیر قانونی و فسادآمیز را میطلبد. لذا، طبیعی است که اگر کسی مسئولیتی را در این رژیم بپذیرد، مرتکب فساد میشود و این مسئولیت اگر بالاتر و مهمتر باشد، ارتکاب به فساد و کارهای غیر قانونی نیز به همان میزان، بیشتر میشود.
تاکنون سران رژیم صهیونیستی یکییکی پس از پایان دورهکاری خود، روانه زندان شدهاند. اما، فرقی که میان آنها و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر کنونی وجود دارد، این است که او در حالی که بر اریکه قدرت نشسته است، با اتهامات بزرگی مواجه شده و احتمالا به زندان میرود.
در مقاله حاضر علاوهبر اینکه به جزئیات پروندههای نتانیاهو اشاره میشود، در مورد استفاده رقبای سیاسی او از این پروندهها هم، مواردی ذکر میگردد.
سرویس خارجی
دادستان رژیم صهیونیستی پنجشنبه هفته گذشته طی بیانیهای اعلام کرد که علیه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم، به دلیل اقدامات غیر قانونی متعدد، کیفرخواست به دادگاه ارائه خواهد کرد. «آویخای مندلبلیت»، دادستان رژیم صهیونیستی، تاکید کرد که نتانیاهو در دو پرونده که به «یک هزار» و «دو هزار» مشهور شده، متهم به «کلاهبرداری» و «نقض سوگند» شده است. دادستان این رژیم همچنین این را هم گفت که نتانیاهو مرتکب خیانت در امانتی شده که از سوی صهیونیستها به او محول شده و بنابراین باید به اشد مجازات برسد. اما این دو پرونده تنها اتهامات نتانیاهو نبوده و نیست و او در پرونده دیگری موسوم به «چهار هزار» هم به اتهام رد و بدل شدن پولهای غیرقانونی محاکمه خواهد شد.
این بیانیه خیلی زود فضای سیاسی رژیم صهیونیستی را ملتهب کرد و به منزله آغاز روندی بود که ظاهرا نجات از آن، برای نتانیاهو به هیچ وجه آسان نیست. در هر حال، محاکمه نخستوزیر فلسطین اشغالی، ممکن است صحنه سیاسی ملتهب صهیونیستی را دستخوش تغییرات اساسی کند. هر چند پیش از این سابقه داشته که یک مقام ارشد صهیونیستی محاکمه و حتی زندانی شود، اما این برای اولین بار است که نخستوزیری در حال انجام فعالیت، به پای میز محاکمه کشیده میشود.
مراحل رسیدگی به اتهامات نتانیاهو از مدتها پیش آغاز شده و جالب است که نخستوزیر در تمام این مدت، مدعی بود که این تحقیقات به نتایج خاصی منجر نخواهد شد، چرا که او بیگناه است و تبرئه خواهد شد. وی در تمام این دوران مدعی بود که خطایی از او سر نزده است.
پروندههای قطور
اما در رابطه با اتهامات نتانیاهو اگر به صورت دقیق صحبت شود باید گفت؛ پرونده «یک هزار» مربوط به مراوداتی است که نتانیاهو و همسرش، با شماری از دوستان میلیاردر خارجی و هوادار دولت خود داشته و در این بین، پولهای هنگفت از جمله هدایای بسیار گرانقیمت هم جابهجا شده است.
از سویی دیگر پرونده «دو هزار» ارتباط خلاف قاعدهای است که نتانیاهو با «آرنون موزس»، صاحب روزنامه معروف یهودی «یدیعوت آحارونوت»، داشته است. وی خارج از ضابطه، از مدیرمسئول این روزنامه خواسته بود تا انتقادات خود از دولت را بکاهد و او نیز در عوض، تمهیداتی ایجاد میکند تا روزنامه رقیب، یعنی«اسرائیل هیوم»، در جامعه صهیونیستی اعتبار سابق خود را از دست بدهد. اسرائیل هیوم، از سوی یک ابر میلیاردر آمریکایی به نام «شلدون ادلسون»، حمایت و به صورت گسترده در این رژیم توزیع میشود. از قضا، خود این روزنامه، هوادار نتانیاهو محسوب میشود.
اما در پرونده دیگر نتانیاهو، ماجرا از این قرار است که رئیسشرکت مخابراتی رژیم صهیونیستی موسوم به «شائول آلوویچ»، از طریق پایگاه خود «والانیوز»، به نفع نتانیاهو و همسرش تبلیغات گستردهای را منتشر میکرده است، امری که بسیار مشکوک بوده و از نگاه دادستانی رژیم صهیونیستی، تخلف محسوب میشود. دادستان این رژیم درباره پرونده مذکور، تصمیم گرفت علاوهبر صدور کیفرخواست علیه نتانیاهو، «شائول آلوویچ» و همسرش که دوست نزدیک سارا نتانیاهو است، را محاکمه کند. همچنین قرار است که «آرنون موزس» صاحب یدیعوت آحارونوت، هم محاکمه شود.
پرونده موسوم به «سه هزار» هم به تخلفات نخستوزیر در نحوه خرید زیردریاییهایی جدید از یک شرکت آلمانی مربوط میشود. شماری از دوستان و همکاران نتانیاهو قرار است در همین رابطه و به عنوان «مطلع» مورد بازجویی قرار گیرند. هر چند این ماجرا به سالها قبل مربوط میشود، ولی در حال حاضر که فسادهای نتانیاهو رو شده، این پرونده هم به جریان افتاده است.
واکنش احزاب به کیفرخواست
سران حزب «لیکود» که خود نتانیاهو رهبر آن است، هنوز علیه او موضع نگرفته اند؛ به عنوان مثال، «گیدئون ساعار»، که عضو لیکود است، هفته گذشته گفت: «تنها اگر در انتخابات درون حزبی، او به رهبری لیکود برسد، میتواند دولت تشکیل دهد». دولت کنونی نتانیاهو از سال گذشته تاکنون، به دنبال خروج یک حزب راستگرای غیرمذهبی از دولت، به یک کابینه انتقالی تقلیل پیدا کرده است.
«بنی گانتس»، رهبر حزب رقیب« آبی-سفید»، در واکنش به فرافکنیهای نتانیاهو گفت: «کودتایی در کار نیست، دستگاه قضایی وظیفه خود را انجام داده است». او در بخش دیگری از سخنان خود، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را متهم کرد که با اقدامات خود، این رژِیم را در معرض خطر «جنگ داخلی» قرار داده است.
رهبر حزب آبی و سفید از سران حزب لیکود خواست که به تشکیل دولت وحدت ملی تحت رهبری او رضایت دهند. بنی گانتس پیشنهاد کرد که او در دولت وحدت ملی با مشارکت حزب لیکود، دو سال نخستوزیر باشد و پس از آن، نتانیاهو در صورت تبرئه در دادگاه، نخستوزیر شود. حزب لیکود در واکنش به سخنان بنی گانتس، تاکید کرد که حزب آبی و سفید در تشکیل دولت آینده اسرائیل شکست خورده است.
دو انتخاباتی که فروردین و شهریور امسال برگزار شد، باز وضعیت کابینه جدید صهیونیستها را مشخص نکرده و به تشکیل دولت جدید منجر نشده است. به همین خاطر، قرار است به زودی انتخابات سومی در این رژیم برگزار شود. تا تشکیل کابینه جدید، نتانیاهو و کابینهاش در قدرت باقی خواهند ماند و در نبود قانونی که او را وادار به کنارهگیری پس از ارائه کیفرخواست کند، نتانیاهو هنوز میتواند تا پایان محاکمه، نخستوزیر باقی بماند، اگرچه، سیاستمدارانی از طیف مخالف نتانیاهو گفتهاند که قصد دارند با مراجعه به دیوان عالی اسرائیل، نتانیاهو را وادار به کنارهگیری از مقام نخستوزیری کنند. اعلام جرم دادستان علیه نتانیاهو تشکیل دولت جدید را با مشکلاتی روبرو میکند.
بازتاب رسانههای صهیونیستی
در این میان، رسانههای صهیونیستی هم بیکار ننشسته و در رابطه با شرایط این رژیم و نتانیاهو، تحلیلهایی را ارائه کردهاند. روزنامه صهیونیستی«برلینر تسایتونگ» طی تفسیری در این باره نوشت: «خود نتانیاهو، حزب راستگرا و طیف حامی او در ایجاد چنین وضعی مسئول شناخته میشوند. او و طرفدارانش فضای سیاسی و اجتماعی اسرائیل را دو قطبی و مسموم کردهاند؛ روزی نیست که نخستوزیر یکی از سیاستمداران را مورد تمسخر و توهین قرار ندهد». این روزنامه اینطور ادامه میدهد: «او با رفتاری مشابه ترامپ، اقشار مختلف جامعه را به جان هم میاندازد، چیزی که به شدت موجب خرسندی هوادارانش میشود. او هم مانند ترامپ، هر انتقاد یا اتهامی را توطئه مینامد و با خشونت رد میکند». این روزنامه همچنین میافزاید: «شعار نتانیاهو مدتهاست که این است: دولت من هستم».
در تفسیر یادشده همچنین آمده است: «اسرائیل در حال حاضر بیش از هرچیزی، به پُرکردن شکافهای عمیق میان اقشار و قطبهای مختلف جامعه نیاز دارد.»
فسادهای متعدد مالی نتانیاهو، یک سال است که به موضوعی داغ در محافل صهیونیستی تبدیل شده است. همین اتهاماتی که در فضای رسانهای مطرح بوده، باعث شد تا نتانیاهو و هم حزبیهایش آرای بسیار زیادی را از دست بدهند. در نتیجه، آنها شکست سختی خوردند و نتوانستند کابینه را تشکیل دهند. در انتخابات شهریور ماه هم نتانیاهو موفق به تشکیل کابینه نشد، تا همچنان کابینه به صورت موقت به کار خود ادامه دهد.
منتقدین نتانیاهو که به «بی بی» هم معروف هستند، وی را خطری برای قانون اساسی رژیم صهیونیستی توصیف میکنند. آنها معتقدانه که نتانیاهو شیفته قدرت و خویشاوندسالار است و سیاستی که اتخاذ کرده، منجر به تضعیف هرچه بیشتر خودش خواهد شد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در برابر این اتهامات، واکنش سختی نشان داده و آنها را تلاش برای «کودتا» علیه یک رئیسدولت خوانده است. نتانیاهو بلافاصله پس از بیانیه دادستانی، به طور کنایه آمیزی به آن حمله کرد و گفت: «آدم باید نابینا باشد تا اتفاقات بدی که در دفتر پلیس و دادستانی در حال رخ دادن است، را نبیند. هدف تحقیقات این بوده که دولتی بر حق را سرنگون کنند»!
در این میان، پلیس رژیم صهیونیستی هم تدابیر امنیتی ویژهای برای حفظ جان «آویخای مندلبلیت»، دادستان کل و اعضای ارشد تیم دادستانی، که علیه نتانیاهو کیفرخواست صادر کردهاند، را تشدید کرد. به نظر میرسد پس از اتفاقات اخیر، جان این عناصر شدیدا در خطر است. در رژیم صهیونیستی ترور سیاسی، امری سابقه دار است؛ قتل «اسحاق رابین» نخستوزیر اسبق این رژیم، به دست یک مخالف، نمونهای از این ترورها است.
آخرین تحولات در اراضی اشغالی حاکی از این است که رئیسرژیم صهیونیستی اخیرا از نمایندگان «کنست» خواست طی ۲۱ روز از میان ۱۲۰ نماینده پارلمان یک نفر را به عنوان نامزد نخستوزیری معرفی کنند. این درخواست پس از شکست بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس در تشکیل دولت ائتلافی و در راستای جلوگیری از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات مجدد مطرح شده است.
نتیجه گیری
در حال حاضر، نتانیاهو شرایط سخت سیاسی را تجربه میکند؛ او از یک طرف، نتوانست اعتماد احزاب مختلف رژیم صهیونیستی را برای تشکیل کابینه جلب کند، اکنون هم با اعلام جرم رسمی دادستانی علیه خود مواجه و همین موضوع باعث شده، برخی کارشناسان حتی از «مرگ سیاسی نتانیاهو» حرف بزنند. با این حال، کارشناسان مختلف معتقدند نتانیاهو برای رهایی از این بنبست و فرار از پروندههای فساد و زندان، احتمال دارد به ماجراجوییهای منطقهای دیگری دست بزند.
تعدادی از کارشناسان صهیونیست اعلام کردهاند که ممکن است او برای خروج از بحرانهایی که با آن مواجه است، جنگ دیگری را در منطقه آغاز کند.
«ریتا متسلیح» روزنامهنگار صهیونیست، در اینباره نوشته است: «شرایط خطرناک است، به خصوص که نتانیاهو تلاش میکند حزب لیکود را علیه سیستم قضایی تحریک کند و برای اینکه حزبهای راستگرا را به خیابانها بکشد، میان آنها اتحاد به وجود بیاورد».
«عمیت سیگل» کارشناس مسائل سیاسی نیز میگوید: «نتانیاهو آدم خطرناک و ضعیفی است، اما پروندههای حساس و خطرناکی در دست اوست. وی کنترل امنیت، ارتش و کابینه را در دست دارد... ممکن است رو به جلو فرار و یک جنگ غیر ضروری را آغاز کند».
نتایج جدیدترین نظرسنجیها نشان میدهد بعد از متهم شدن نتانیاهو به فساد، که شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی آن را منتشر کرد، 56 درصد صهیونیستها معتقدند که او نمیتواند در پست نخستوزیری باقی بماند.