معاون شیلات خبر داد
افزایش 30 درصدی تولید خاویار در سال جاری
معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات کشور گفت: پیشبینی میشود تولید خاویار پرورشی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش یابد.
حسین عبدالحی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت آبزی پروری در کشور اظهار کرد: با توجه به شرایط مساعد آب و هوا و بارندگیهای اخیر، تولید آبزی پروری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد کرده است. وی درباره آخرین وضعیت تولید میگو گفت: بیش از ۳۰ هزار تن میگو برداشت شده است و پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت به ۴۵ هزار تن تا ۵۰ هزار تن برسد. براساس برنامه قرار بود امسال تولید میگو به ۴۲ هزار تن برسد که به سبب شرایط مساعد آب و هوایی، تولید این محصول۱۰ تا ۱۵ درصد از برنامه جلوتر بوده است.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات کشور درباره تاثیر شیوع بیماری لکه سفید بر میزان تولید میگو تصریح کرد: اگرچه در گلستان پیشبینی میشد تولید میگو به چهار هزار تن برسد، اما به سبب شیوع بیماری لکه سفید و خسارت سنگین به تولیدکنندگان تنها ۱۰ درصد این میزان محقق شده است.
به گفته عبدالحی، بنابر آمار شیوع بیماری لکه سفید در سایر استانها چندان چشمگیر نبوده است و همواره برآورد میشود که در خوزستان حدود ۳۰۰ هزار تن و هرمزگان و بوشهر به عنوان تولیدکنندگان عمده هر یک حدود ۲۱ تا ۲۲ هزار تن میگو تولید شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و ۲۶۲ هزارتن آبزیان در کشور تولید شد، گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید آبزیان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد داشته باشد.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات افزود: مجموع تولید خاویار پرورشی سال گذشته را شش تن و گوشت خاویاری2800 تن اعلام کرد و افزود: امسال پیشبینی میشود که مجموع تولید خاویار نسبت به مدت مشابه سال قبل۳۰ درصد افزایش یابد.
عبدالحی با اشاره به اینکه کماکان صید تجاری خاویار ممنوع است، گفت: براساس تصمیمات کمیسیون منابع زنده از سال ۲۰۱۱ صید تجاری تنها برای تحقیقات و رهاسازی مجاز است و بنابرآخرین تصمیمات این کمیسیون، صید تجاری خاویار در سال ۲۰۱۹ همچنان ممنوع است.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات درباره آخرین وضعیت سرانه مصرف آبزیان تصریح کرد: در اوایل انقلاب سرانه مصرف آبزیان حدود یک کیلوگرم بود که این میزان در سال گذشته به ۱۱ کیلوگرم رسید و براساس برنامه ششم توسعه در نظر داریم که سرانه مصرف را به ۱۴ کیلوگرم افزایش دهیم.