kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۴۸۳
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۴
نگاهی به سریال «حکایت های کمال»

یک طنز اجتماعی نوجوانانه




سعید رضایی
نوجوانان یکی از اقشار کمتر دیده شده در فضای فرهنگ و هنر ایران هستند. درحالی که بسیاری از کشورهای صاحب صنعت تولید فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی، هر سال سرمایه‌گذاری هنگفتی روی این گروه سنی انجام می‌دهند. «حکایت‌های کمال» از معدود سریال‌های نوجوانانه صداوسیماست که این روزها روی آنتن می‌رود.
سریالی که با اقتباس از کتاب «حکایت‌های کمال» نوشته محمد میرکیانی ساخته شده است. کتابی که ازجمله آثار پرخواننده در ادبیات کودک و نوجوان محسوب می‌شود و براساس خاطرات نویسنده از دهه 40 به زندگی نوجوانان در آن دوره می‌پردازد.
«حکایت‌های کمال» در قالبی شیرین و زبانی طنزآمیز به طرح روایتی مماس با همه گروه‌های سنی، به ویژه کودکان و نوجوانان می‌پردازد. نحوه زندگی بچه‌های ایرانی در مقطعی خاص از تاریخ معاصر ایران که خیلی هم از ما فاصله ندارد، ویژگی منحصر به فرد این سریال است.
انتخاب دهه 40 به عنوان مقطع زمانی داستان این سریال، بسیار هوشمندانه است. چون از نظر تقابل سنت و مدرنیته تحمیلی، این سریال به جامعه امروز ما شباهت دارد. «حکایت‌های کمال» نمایش دهنده تضاد در آن دوره است. از یک طرف، از طرف حکمت وقت و دستگاه ضدفرهنگی تحت سیطره آن، شاهد ترویج نوعی مدرنیزاسیون شلخته و سرد بودیم. اما از طرف دیگر، خانواده‌های ایرانی با حفظ سنت‌ها و اصالت‌های خودشان، به این هجوم «نه» گفتند و توانستند به حال و روان خوبی دست پیدا کنند.
به همه کسانی که دچار افسردگی و گرفتار زندگی روزمره شهری هستند پیشنهاد می‌شود تا «حکایت‌های کمال» را ببینند تا هم از فضای کمدی آن سرگرم و شاد بشوند و هم اینکه ببینند عموم مردم ایران در آن زمان چگونه فرهنگ و زندگی واقعی خود را حفظ می‌کردند. «حکایت‌های کمال» روایتی دلنشین از سبک زندگی ایرانی و اسلامی، شب‌نشینی‌ها، عشق‌ها و هجران‌ها و مقاومت فرهنگی ملت ایران است. این سریال به کارگردانی قدرت الله صلح میرزایی و محسن شایانفر
ساخته شده است.