kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۳۹۹
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۹
در دومین جلسه رسیدگی به پرونده اخلال ارزی 150 میلیون دلاری مطرح شد

حق‌الزحمه 2 میلیارد تومانی برای ثبت سفارش ارز دولتی!

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات تیمور عامری و دیگر متهمان اخلال ارزی به ارزش 150 میلیون دلار به ریاست قاضی موحد برگزار شد.

به گزارش میزان، در ابتدای این جلسه، متهم کاظم نجف‌آبادی فراهانی برای تکمیل دفاعیات خود در جایگاه حاضر شد و با ‌اشاره به نحوه آشنایی خود با متهم مهدی خرمی‌پور به تشریح روند ثبت سفارش توسط شرکت دلفین آبی و دکا تجارت و دریافت ارز دولتی پرداخت.
به گفته وی، این دو شرکت به صورت خانوادگی اداره می‌شده است.
این متهم سپس در پاسخ به سؤالات قاضی موحد، به نحوه آشنایی خود با متهمان شفیعی، کارمند وزارت صمت و محمد حسین زندیه پرداخت.
در ادامه قاضی موحد بخشی از کیفرخواست را برای متهم فراهانی قرائت کرد و گفت: در بخشی از کیفرخواست آمده است یکی از کسانی که در تخصیص ارز‌های دولتی نقش موثری داشته، کاظم نجف‌آبادی فراهانی است که یکی از دلالان وزارت صمت بوده و در بحث ثبت سفارش فعالیت می‌کرده که به واسطه محمد زندیه با متهمان محمد و مهدی خرمی پور آشنا می‌شود.
متهم فراهانی پاسخ داد: من نه در تخصیص ارز نقشی داشتم و نه از دلالان وزارت صمت بودم.
همچنین قاضی موحد به متهم گفت: در قرارداد شرکت دلفین آبی مقرر شد که شما به ازای هر یورو ۲۰ تومان دریافت کنید. شما در این توافق‌نامه طرف قرارداد هستید و نشان می‌دهد این توافق‌نامه یک تبانی است برای گرفتن ارز دولتی و فروختن آن در بازار آزاد در حالی که هیچ مسئولیت و مجوزی نداشتید.
متهم فراهانی پاسخ داد: این دریافتی من درصد نبود، بلکه حق‌الزحمه بود و تمام ثبت سفارش‌ها را به صورت قانونی انجام می‌دادم.
رئیس ‌دادگاه در پاسخ متهم فراهانی که مدعی بود، از طریق نرم‌افزار واتس‌آپ و تلگرام ثبت سفارش‌ها را برای متهم شفیعی ارسال می‌کرده است، اظهار داشت: آیا دریافت دو میلیارد تومان صرفا به دلیل انتقال پروفرم از طریق واتس‌آپ در مدت یک سال، آن هم برای شمایی که تخصصی نداشتید متعارف است؟
قاضی موحد ادامه داد: چرا برای دریافت هر یورو درصد تعیین می‌کردید. شما و محمدرضا شفیعی فقط ثبت سفارش انجام می‌دادید و برای این کار دو میلیارد دریافت کردید. اگر کار شما ثبت سفارش بود چرا به شفیعی ۷۰ میلیون تومان می‌دهید و به خودتان دو میلیارد تعلق می‌گیرد؟
در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان برای دفاع از کیفرخواست در جایگاه حاضر شد و گفت: دومین تولید‌کننده روغن نباتی در کشور در سال ۹۷، ۶۰ هزار تن روغن نیاز داشته که تنها ۷ میلیون یورو ارز دریافت کرده است، این درحالی است که طبق بررسی‌ها دو شرکت دلفین آبی و دکا تجارت سابقه‌ای در واردات روغن نداشتند و ۱۵۰ میلیون دلار ارز دریافت کردند.
باقری افزود: متهم فراهانی در اظهاراتش گفته فقط کار ثبت سفارش انجام می‌داده است و مدارک را برای شفیعی ارسال می‌کرده و یک نفر به صرف آشنایی مختصر با کامپیوتر می‌توانسته ثبت سفارش کند. سؤال اینجاست که چطور به صرف انتقال مدارک در فضای مجازی دو میلیارد تومان دریافت کرده، این چه کار شاقی بوده که بابتش این مقدار پول گرفته شده است؟
در ادامه وکیل مدافع متهم فراهانی با حضور در جایگاه به دفاع از وی پرداخت.
در ادامه متهم محمد حسین زندیه در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود پرداخت.
وی با رد اتهامات وارده مدعی شد: بنده کارمند شرکت بودم و در این شرکت فعالیت‌هایی همچون کپی کردن یا پرینت انجام می‌دادم. محمد خرمی‌پور دایی من بود که بعد از آنکه از شرکت خارج شد، به من گفتند برو در آن اتاق کارهایت را انجام بده لذا تمام مهر‌ها و سربرگ‌ها برای ایشان بود.
به گفته این متهم، پدر، مادر، دایی‌ها، خاله‌ها و مادر بزرگ و تمام وابستگانش یک ماه قبل از دستگیری وی به کردستان عراق رفته‌اند.
بعد از سخنان نماینده دادستان و وکیل مدافع این متهم، متهم علی اصغر سلطانی گهر برای پاسخ به سؤالات قاضی موحد در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود پرداخت.
با پایان دفاعیات این متهم، قاضی موحد با اعلام ختم جلسه، اعلام کرد جلسه بعدی فردا برگزار می‌شود.