مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری:
طرح رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی مغایر سند تحول بنیادین است
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری با اشاره به طرح یک فوریتی رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی گفت: طرح نمایندگان خلاف راهکار سند تحول بنیادین درباره آموزش زبانهای خارجی است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش، عباس سلطانیان با اشاره به اینکه ۵۷ نماینده مجلس در طرحی یکفوریتی، رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی را امضا و مصوب کردند، اظهار داشت: در بخشی از این طرح آمده است که آموزش زبان انگلیسی از مدارس حذف شود و آموزش آن اختیاری اعلام شود که در همین بخش و بین دو واژه گفته شده اختلاف وجود دارد، چراکه اگر زبان انگلیسی از برنامه آموزشی مدارس حذف شود جنبه اختیاری نمیتوانیم به آن بدهیم. چراکه در برنامهریزی درسی مدارس، به دروسی اختیاری میگوییم که آن دروس در برنامه آموزشی وجود دارد و دانش آموزان میتوانند یکی از آن دروس را انتخاب کنند. چنانچه درس آموزش زبان انگلیسی از برنامه مدرسه حذف شود و دانش آموزان برای یادگیری زبان به آموزشگاههای زبان مراجعه کنند، جنبه اختیاری به خود نخواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه در این طرح یک فوریتی اشاره شده است که آموزش زبان انگلیسی در مدارس اجباری است، افزود: اگر دانشآموزی نخواهد دانشگاه برود علاقهای هم برای گرفتن درس زبان انگلیسی ندارد درصورتیکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بهعنوان سند فرادستی که شورای عالی آموزشوپرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را مصوب کرده است در راهکار ۵-۱ آن چنین آمده است که «ارائه آموزش زبان خارجی در چارچوب بخش انتخابی (نیمه تجویزی) برنامه درسی، با رعایت اصل تثبیت و تقویت هویت اسلامی- ایرانی» موردتوجه قرار دارد لذا بحثی در مورد زبان انگلیسی نشده است و زبان خارجی مدنظر بوده است که در این مورد شورای عالی آموزشوپرورش میتواند عناوین آن را مطرح و مصوب کند که در حال حاضر زبانهای انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی مصوبه شورای عالی را دارد و ارائه آن در مدارس منعی ندارد. بنابراین آموزشوپرورش در حال اجرایی کردن راهکار ۵-۱ سند تحول است و طرح نمایندگان خلاف این راهکار سند تحول هم هست. علاوه بر این، بر اساس اصل ۳۰ قانون اساسی «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور بهطور رایگان گسترش دهد» و این طرح میتواند مغایر با قانون اساسی باشد زیرا جنبه رایگان بودن آموزش را تحتالشعاع قرار دهد چراکه اکنون درس زبان انگلیسی در برنامه مصوب مدارس وجود دارد.