زیان باغداران دماوند از بیتدبیری مسئولان و جولان دلالان
باغداران دماوند،که این روزها مشغول برداشت محصول سیب درختی هستند، با چالش نبود خریدار مواجه هستند.
بنا به گزارشهای دریافتی،امسال با توجه به بارشهای خوب ابتدای سال و شرایط آب و هوایی، کیفیت ومیزان محصول سیب دماوند افزایش پیدا کرده ولی به دلیل عدم مدیریت بازار توسط مسئولین از یکسو با افزایش عرضه محصول و از سوی دیگر افتادن قیمتگذاری به دست دلالان، شاهد افت پنجاه درصدی قیمت سیب در بازار هستیم؛ حال آنکه همه هزینههای تولید اعم از سم، کود، نیروی انسانی، ماشین آلات و سایر نهادهها برای باغداران افزایش داشته است.
به همین دلیل، باغداران برای جلوگیری از ضرر، باید محصولشان را به امید بهتر شدن بازار به سردخانه بفرستند، در حالیکه هزینه نگهداری سردخانه هم افزایش یافته است!ظاهرا صنایع تبدیلی قابل ذکری هم در سطح شهرستان، فعال نیست.
بعضی از انواع محصولات، به دلیل کیفیت عالی، بیشتر مصرف صادراتی دارد، که متاسفانه امسال برای تسهیل صادرات هم فکری نشده؛ حال آنکه در این شرایط تحریم، صادرات محصولات کشاورزی میتواند برای کشور ارزآوری هم داشته باشد.
در چندساله اخیر ظاهرا اهتمام ویژه مسئولان بر توسعه گردشگری وتسهیلات بومگردی متمرکز شده، در حالیکه به نظر میرسد حمایت از کشاورزی وتولید غذای مردم، هرگز از اولویت نمیافتد.
این در شرایطی است که به دنبال افزایش بیرویه ساخت ویلا و تغییرکاربری اراضی کشاورزی، حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دماوند که ظرفیت تولید ۱۶ هزار تن محصول را داشته،از دست رفته است.بنابراین عدم حمایت از قشر زحمتکش کشاورزموجب میشود باغداران برای جبران ضرر عدم فروش محصول، مجبور به فروش باغ و سرمایه خود شوند که خود خسارت بزرگتری به عرصه تولید و کشاورزی وارد میکند.
انتظار میرفت مسئولین امر، باپیشبینی میزان محصولات و مدیریت بازار و کمک به صادرات نمیگذاشتند که محصول روی دست تولیدکننده بماند ولی حالا هم امید میرود برای پیشگیری از ضرر بیشتر، به کمک باغداران بشتابند!
گفتنی است مدیر جهاد کشاورزی دماوند چندی پیش گفته بود این شهرستان با داشتن ۵۷۰۰ هکتار باغ سیب و تولید حدود ۲۰ نوع سیب با کیفیت عالی، که برخی از آنها شهرت ملی وجهانی دارند،رتبه نخست تولید سیب را در استان تهران دارد که حدود ۲۲۰ هزار تن در سال میباشد.