kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۲۷۸۳
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۸

کوتاه اقتصادی



* عدم اجرای کامل مصوبه قیمت‌گذاری خودرو در حاشیه بازار از سوی خودروسازان باعث شده قیمت برخی خودروها در کارخانه گران‌تر از بازار باشد. به گزارش خبرگزاری فارس، در این خصوص در واقع دستورالعمل تعیین قیمت خودرو در کارخانه که پنج درصد زیر قیمت بازار است، اعمال نمی‌شود.  سراتو سایپا  از سوی کارخانه 14 میلیون تومان گران‌تر عرضه می‌شود به طوری که در حال حاضر قیمت این خودرو در بازار 281 میلیون تومان است ولی کارخانه، آن را با قیمت 295 میلیون تومان عرضه می‌‌کند. خودروی جک S5 کرمان موتور نیز در حال حاضر با قیمت 301 میلیون تومان از سوی کارخانه عرضه می‌شود ولی در بازار با قیمت 260 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. 
ام وی ام 315‌هاچ بک در بازار با قیمت 123 میلیون تومان معامله می‌شود اما قیمت کارخانه 140 میلیون تومان است. چری تیگو5 نیز در بازار با قیمت 275 میلیون تومان عرضه می‌شود اما قیمت کارخانه‌ای آن 313 میلیون تومان است. ایکس 22 اتومات نیز 195 میلیون تومان از کارخانه فروخته می‌شود اما قیمت بازاری آن 180 میلیون تومان است. در حال حاضر
ایکس 22 اتومات فول نیز با قیمت 188 میلیون تومان در بازار و 203 میلیون تومان در کارخانه عرضه می‌شود.  این اختلاف قیمت درخصوص تیگو7 نیز وجود دارد به طوری که قیمت کارخانه‌ای این خودرو 430 میلیون تومان تعیین شده اما در بازار با قیمت 380 میلیون تومان عرضه می‌شود.
* رئیس‌سازمان چای کشور از کاهش قیمت چای داخلی در مراکز عرضه سطح شهر خبر داد. حبیب جهانساز در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: چای داخلی با کاهش قیمت مواجه شده به‌گونه‌ای که اکنون چای ممتاز داخلی کیلویی ۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. وی درباره قیمت چای خارجی نیز گفت: در مراکز عرضه سطح شهر چای خارجی ۴۵۰ گرمی، به قیمت حدود ۶۰  تا ۷۴ هزار تومان عرضه می‌شود.
* معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: طبق برنامه‌ریزی قرار است پنج‌هزار فروند شناور سنتی در قالب طرح نو‌سازی ناوگان، با ارائه الگوی جدید، در یاردهای شمال و جنوب کشور ساخته و نو‌سازی شوند. جلیل اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس افزود: آمار رسمی نشان می‌دهد در‌ شش ماه اخیر میزان سوانح دریایی کشور کمتر از مدت مشابه سال‌های قبل بوده است‌.  وی درباره ‌سوخت‌رسانی به کشتی‌های ایرانی در بنادر جهان، اظهار داشت: غیر از مورد عدم سوخت‌رسانی به کشتی‌های حامل کالای اساسی در برزیل که مشکلشان رفع شد،‌ دیگر با چنین مشکلی مواجه نشدیم.
* یک شرکت سوئدی پس از حدود پنج قرن فعالیت اخیرا اعلام ورشکستگی کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اسپوتنیک،‌ یک کارخانه سوئدی فعال در حوزه ساخت زنجیر برای کشتی‌ها و تاسیسات نفتی که از دهه 1590 فعالیت خود را آغاز کرد، رسما اعلام ورشکستگی کرد. شرکت رامناس براک دلیل ورشکستگی خود را عدم توانایی در پرداخت بدهی‌های این شرکت است.