kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۲۱۷۸
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۳
استاد دانشگاه مطرح کرد

اصلاح معافیت‌های مالیاتی راهکار کاهش وابستگی بودجه به نفت

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی بر لزوم کاهش وابستگی بودجه به نفت از طریق اصلاح فهرست بلندبالای معافیت‌های مالیاتی تاکید کرد.





سید محمد‌هادی سبحانیان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به لایحه مالیات بر ارزش افزوده اظهارداشت: در حالی که سازمان امور مالیاتی با لیست بلند معافیت‌های مالیاتی مخالف است اما در مجلس از آن دفاع می‌کند. از این رو ما انتظار داریم این لیست در کمیسیون اقتصادی به حداقل کاهش یابد نه اینکه بر حجم آن افزوده شود.
وی تصریح کرد: دولت باید در قبال مالیاتی که از مردم می‌گیرد پاسخگو باشد که در چه حوزه‌هایی هزینه می‌شود. نباید فقط فعال اقتصادی یا حقوق‌بگیری که شفاف عمل می‌کند مالیات بدهد و دیگران فرار مالیاتی داشته باشند.
این استاد دانشگاه در مورد اینکه چه کالا و خدماتی باید از مالیات معاف باشند، گفت: در بسیاری از کشورها چون هزینه وصول مالیات از کشاورزان زیاد است آنها را معاف می‌کنند. همچنین اقلامی که در سبد اقشار محروم و ضعیف جامعه قرار می‌گیرد از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف شود. از این رو برای مثال نان چون قوت غالب افراد است یا شیر، باید از زمره کالاهای معاف از مالیات ارزش افزوده باشد.  
سبحانیان تصریح کرد: نمی‌توان با هیچ منطقی یک منطقه جغرافیایی را از مالیات ارزش افزوده مستنثا کرد. اگر مالیات ارزش افزوده که منطق علمی و مبانی نظری دارد و در دنیا تجربه شده است را پذیرفتیم دیگر مستنثا کردن دلیلی ندارد. ضمن آنکه مناطق آزاد و ویژه در کشور ما هیچ حدود و ثغوری ندارد و رشد قارچ گونه هم داشته‌اند.
همچنین عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بودجه بدون نفت در صورتی محقق می‌شود که شاهد اراده برنامه‌ریزان و مجلسی‌ها باشیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌و‌گو با رادیو اظهار داشت: اگر دولت‌های مختلف در هر سال فقط سه درصد از میزان وابستگی بودجه به نفت کاهش می‌دادند در حال حاضر بسیاری از مشکلات مان در این حوزه حل شده بود.
وی با اشاره به کاهش سهم درآمدهای نفتی در بودجه سال 97 گفت: این اتفاق یک توفیق اجباری و ناشی از عدم فروش نفت به میزان مورد نیازمان بود اما مسئولان برنامه‌ریز بودجه‌ای هم به نحوی عمل نکردند که این کار با تدبیر انجام شود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در آذرماه سال گذشته قبل از ورود لایحه بودجه به مجلس لایحه را بررسی و نقطه نظراتی را اعلام کردند و دولت مجدداً بررسی کرد و نهایتاً لایحه را به شکل دو سقفی در دو سقف 407 هزار میلیارد تومان و 447 هزار میلیارد تومان بست اما کار اساسی دیگر انجام نداده بود.
حاجی دلیگانی گفت: مقام معظم رهبری هشتم ماه مبارک رمضان در جمع کارگزاران نظام، مسئله اصلاح ساختار بودجه را مطرح کردند که قرار بود اصلاح ساختار بودجه در اول سال 98 انجام شود و پس از چند ماه هنوز اقدام جدی نشده است.