اخبار ویژه
متهم پرونده نظرسازی! شما که خودتان اهل بخیهاید
متهم حرفهای پرونده نظرسازی ( جعل نظرسنجی) به بهانه یک نمایش اینستاگرامی، به شبههافکنی پرداخت.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: قضيه از اين قرار است كه تتلو طي درخواستي از طرفدارانش اعلام كرده كه ركورد كامنتگذاري را بشكنند تا او به وعدهاي كه داده عمل كند. طي مدت نه چندان زيادي، تعداد كامنتهاي او به بالاي 16 ميليون رسيده است. من ابتدا فكر ميكردم كه كامنتها ميتواند تكراري باشد ولي برخي دوستان كه آشناتر هستند، گفتند بيشترشان فقط از سوي يك كاربر است. حالا بياييد فرض كنيم كه يك سلبريتي مذهبي يا سياسي اصولگرايان درخواست مشابهي كند و نه 16 ميليون كه فقط يك يا دو ميليون كامنت گذاشته شود، آنگاه اصولگرايان چه تحليلي ميداشتند؟ اگر به 5 يا 10 ميليون ميرسيد چطور؟ چه توصيفها و تحليلهايي كه ارايه نميكردند؟ چرا الان يك جمله درباره اين پديده از آنان سخني نميشنويم؟ با اطمينان ميتوان گفت كه همه اين 16 ميليون نفر در آموزش و پرورش رسمي پس از انقلاب تحت آموزش بودهاند. همه آنان تحت نظارت نهادهاي رسمي و نيز تبليغات صداوسيما قرار داشتهاند. قريب به اتفاق آنان در داخل كشور هستند.
وی میافزاید: آيا اين آمار واقعي است يا همه اينها صوري و فريب است؟ آيا 40 سال پيش كه انقلاب شد، هيچ يك از پدران اصولگرا يا اصلاحطلب به ذهنشان خطور ميكرد كه 40 سال پس از انقلاب 16 ميليون نفر به درخواست چنين موجودي پاسخ مثبت دهند و برايش كامنت بگذارند؟ آيا يك در ميليون نيز احتمال چنين چيزي را ميدادند؟
متاسفانه سياست فرهنگي و آموزشي در ايران بيش از اندازه وجه ايدئولوژيك پيدا كرده به اين معنا كه فقط به آرمانهاي خودش نگاه ميكند و نسبت به واكنشهاي محيط بيتوجه است. اين همه علائم چرا بازتابي در سياست فرهنگي نمييابد؟ سياست فرهنگي به تكرار تبليغاتي آرمانها تقليل پيدا كرده است. براي همين رابطهاش با واقعيت جامعه قطع شده است. جامعه راه خود را ميرود و سياست فرهنگي راه خود را.
درباره این موج سواری گفتنی است؛ اولاً فضای مجازی پر از دستکاری و مهندسی غیرواقعی لایک و فالوئر (دنبالکننده)، ممبر (عضو) کانال و حتی تعداد بازدید مطالب است. ثانیاً خیلی از کاربران، دارای اسامی و عناوین مستعار هستند، ضمن اینکه چشمبندیهای رُباتیک و چتربازیهای آکروباتیک هم در این بازار مکاره کم نیست. صرفنظر از خرید و فروش این قبیل بزرگنماییها در خود فضای مجازی، این هم واقعیتی است که صاحبان برخی شبکههای مجازی بزرگ، با سرویسهای اطلاعاتی- فرهنگی غربی همکاری میکنند و برای ذائقهسازی گمراهکردن مخاطبان، به ضریبدهی موضوعات مطلوب خود اهتمام دارند.
ثانیاً هویت سرزمینی بخش معتنابهی از کاربران این فضاها معلوم نیست؛ یا غلطانداز است. بهعنوان مثال در همین آشوب مجازی اخیر در عراق، کسانی ظرف 72 ساعت بهعنوان عراقی غیرتمند سرگرم عرق ریختن و هشتگ زدن و ترند کردن موضوع آشوب بودند که بعدها معلوم شد اصلاً عراقی نیستند و از مبدأ عربستان سعودی، 79 درصد توئیتها را ارسال کردهاند. همچنان که در فتنه سال 88، جریان عبری- عربی (ارتجاعی) در حوزه توئيتر و فیسبوک به اسم «ایرانی عضو جنبش سبز» فعال بودند.
اما حتی اگر فرض کنیم همه آن 16 میلیون کامنت واقعی، و هر کدام متعلق به یک نفر بودهاند، باز هم خیلی تعجبانگیز نخواهد بود وقتی ملاحظه کنیم که همین فضای مجازی در آمریکا، موجب غلبه فردی با مختصات ترامپ بود. آیا - برحسب ظاهر- آنجا هم نظام ایدئولوژیک حاکم است؟ در اوکراین که یک کمدین طنز به واسطه همین موجسواری رسانهای، رئیسجمهور شد چطور؟
یادمان نرفته که دوسال پیش نشریات اصلاحطلب نوشتند نامزد این طیف با برجام و تلگرام پیروز میشود. اما در سال بعد، خود اصلاحطلبان میگویند محبوبیت همان فرد اکنون به زیر 10 درصد سقوط کرده است.
آیا امثال عبدی نمیدانند چرا آن تب تند، به این سرعت به عرق افتاد و زود هم به نقطه انجماد میل کرد؟!
و بالاخره اینکه مردم اکنون از امثال عبدی انتظار دارند درباره برعکس از آب درآمدن وعدههای اقتصادی پاسخگو و یا عذرخواه باشند؛ نه اینکه همچنان قیافه آدمهای طلبکار به خود بگیرند.
آرمین: بدنه اجتماعی ریزش کرده حال و روز اصلاحطلبان خوب نیست
عضو مرکزیت «سازمان (منحله) مجاهدین انقلاب» گفت حال و روز اصلاحطلبان خوب نیست.
محسن آرمین در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: با این داوری موافقم که بدنه اجتماعی اصلاحطلبان طی دو سه سال اخیر ریزش داشته. اما اینکه آیا این ریزش بهخاطر تصمیم اشتباه اصلاحطلبان در انتخابات سالهای ۹۲ و ۹۴ و یا ۹۶ بوده، محل تأمل است. تصور نمیکنم در این حقیقت بتوانتردید کرد که بخش اعظم منتقدان امروز، در حمایت از اصلاحطلبان در انتخاباتهای سالهای ۹۲ و ۹۴ و۹۶ شرکت کردهاند و اکنون که انتظارات و تصورات خود را برآورده نمیبینند در موضع و تصمیم اصلاحطلبان در قبال انتخاباتهای مذکور تردید میکنند.
وی اضافه کرد: در انتخاباتهای ریاست جمهوری ۹۲ و مجلس ۹۴ اصلاحطلبان پس از یک دوره هشت ساله هدف تهاجم همهجانبه بودند، به میدان آمدند. هدف آن تهاجمات همهجانبه حذف کامل جریان اصلاحطلبی از عرصه سیاست و جامعه بود.
آرمین گفت: تصمیم اصلاحطلبان به حضور در سه انتخابات گذشته تصمیمیبههنگام و از نظر سیاسی درست بوده است. آن دو انتخابات فرصتی بود تا اصلاحطلبان پس از آن تهاجمات گسترده و به رغم تمام محدودیتها و ناعادلانه بودن عرصه رقابت انتخاباتی وارد عرصه رقابت شوند.بهنظر من انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ گام لازمیبود که در ادامه همین راه باید برداشته میشد.
او در عین حال گفته است: به عملکرد اصلاحطلبان در بستن فهرست کاندیداها در انتخابات مجلس و شوراهای شهر، عملکرد فراکسیون امید و مدیریت آن در مجلس و. .. نقدهای جدی وارد است. امید میرفت با نقدها و اعتراضاتی که بهترکیب شورای عالی اصلاحات و سازوکار بستن لیست امید در انتخابات پیشین وارد شد درترکیب این شورا و سازوکار تصمیمگیری آن تجدیدنظر جدی به عمل آید اما متأسفانه تغییرات انجامشده انتظارات را برآورده نکرده است. متأسفانه انحصارطلبیها و خودمحوریها و... مهمترین عامل نارساییها و مشکلات مذکور است. این نقدها و اشکالات یک بحث است، مسئله حضور جدی در عرصه رقابت سیاسی بحثی دیگر.
وی همچنین گفت: مشکل اصلاحطلبان نداشتن یک گفتمان جدید و ناظر به اصلیترین مشکلات کشور است که عدالت خواهی و فسادستیزی بخشی از آن است. مشکل اصلاحطلبان به گمان من این است که گفتمان آنها به اندازه کافی منسجم، رادیکال، صریح و شفاف نیست. گفتمانی که پیش از این وجود داشت با توجه به تحولات سیاسی و اجتماعی سالهای اخیر نیاز به بازسازی دارد.خبرنگار ایران پرسید «پیشتر برخی اصلاحطلبان چون شکوریراد و ناصری و... به عملکرد عارف در فراکسیون امید و شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان انتقادهایی داشتهاند. تندترین انتقاد که اخیرا مطرح شد مربوط به کرباسچی است. کرباسچی با طرح این عنوان که عارف عملکردی ندارد که بشود از آن انتقاد کرد، رئیس دولت اصلاحات را رهبر نمادین اصلاحات دانسته و خواستار انتخاب رهبری تشکیلاتی برای سازماندهی جبهه اصلاحطلبان شده است. آیا در آستانه انتخابات مجلس شاهد عارفزدایی از اصلاحات هستیم؟ برخی ناظران این گفته را عبور کارگزاران از خاتمی و اصلاحطلبان تلقی کردند. این اظهارنظر نوعی سهمخواهی است یا شما آن را خروج تدریجی کارگزاران از جبهه اصلاحات تحلیل میکنید؟».
آرمین در پاسخ گفت: به طور کلی این روزها حال اصلاحطلبان خیلی خوب نیست. نکاتی که شما ذکر کردید بهنظر من معلول و نتیجه این حال ناخوش است. اصلاحطلبان نیاز به یک گفتمان جدید و یک خانه تکانی اساسی دارند. پنجرهها را باید بازکنند تا هوای تازه وارد شود. وسایل کهنه و زنگارگرفته را باید دم در یا سرکوچه بگذارند تا سمساری ببرد.
وی تصریح کرد: اصلاحطلبان باید به ارزیابی عملکرد خود بنشینند و خطاها و اشتباهات خود را صادقانه بپذیرند. عناصر فرصتطلب و آلوده و جاه طلب را از خود دور کنند. رودربایستی را کنار بگذارند. فرمان هدایت جریان اصلاح را به دست افرادی ندهند که قادر به نمایندگی مطالبات اصلاحطلبانه نیستند.
اظهارات آمیخته با توجیه آرمین در حالی است که آنها در سال 96، میتوانستند با فرض ناکارآمدی دولت، از نامزد خود (جهانگیری) حمایت کنند اما چون خود را فاقد پایگاه اجتماعی موثر میدانستند ترجیح دادند مجدداً از روحانی حمایت کنند و بنابراین، ادعای مضیقه و محدودیت پذیرفته نیست.
متحدان منطقهای ایران پیشرفتهترین کاربران پهپادهای نظامی
یک روزنامه سعودی نوشت پهپادهای ایرانی، قدرتهای نظامی و همچنین اسرائیل را با موفقیت به چالش کشیدهاند.
روزنامه عربنیوز نوشت: پهپادها، فناوری پیشرفته و دارای کاربردهای متنوع هستند که با توجه به رواج جنگهای از راه دور در خاورمیانه، به یکی از مهمترین سلاحها تبدیل شدهاند و بیشتر کشورها از آمادگی لازم برای دفاع در برابر آنها برخوردار نیستند؛ این فنآوری در دست شبهنظامیان به یکی از مؤلفههای مهم جنگهای غیرمتقارن تبدیل شده و بر میزان بیثباتیهای ژئوپلتیک در خاورمیانه و شمال آفریقا افزودهاند.
کارشناسانی همچون مایکل نایتس، کارشناس جنگهای خاورمیانه و مکلبرگ، استاد دانشگاه، علت استفاده از پهپادها را ارزان بودن و عدم نیاز به استفاده از خلبان عنوان میکنند. در تازهترین نمونه، از 18 پهپاد در کنار 7 موشک برای بمباران تأسیسات نفتی عربستان سعودی استفاده شد.
حوثیهای یمن در ابتدا از پهپادهایی ابتدایی استفاده میکردند؛ اما پهپادهایی که اکنون به کار میبرند تقریباً با پهپادهایی که ایران طراحی میکند، یکی هستند و به نظر میرسد برد پرواز آنها تا 1500 کیلومتر باشد.
قبلا اسرائیل برنامهای را در ارتش خود در زمینه توسعه فناوریهای مربوط به حمله با پهپادها و دفاع در برابر آنها اجرا کرد. اما به گفته نایتس، پیشرفتهترین استفادهکنندگان پهپادها، ایران و گروههای مورد حمایت این کشور از جمله حوثیهای یمن هستند که اسرائیل را در این زمینه به چالش کشیدهاند. ایرانیها پهپادهایی با قابلیتهای بسیار پیشرفتهای مانند بمباران با دقت بسیار بالا را در اختیار حوثیها قرار دادهاند. تنها کافی است که ایران دستور ساخت یا برنامه الکترونیکی ویژه را به یمن ارسال کند. تهیه مواد مورد نیاز برای ساخت پهپادها از بازارهای آزاد به راحتی امکانپذیر است.
نایتس گفت حزبالله لبنان نیز سرگرم تولید و توسعه فناوری پهپادی خود بر اساس طرحهای ایرانی است. حزبالله از سال 2004 از پهپادها استفاده میکرده است.
یکی از مهمترین جنبهها در کاربرد پهپادها در حملات نظامی، امکان انکار مسئولیت حملههاست. پهپادها را میتوان در صورت رهگیری شدن، با فشار دکمهای منفجر کرد.
هاآرتص: دقت حملات به آرامکو بالاتر از توان آمریکا و روسیه بود
عوزی ایوِن دانشمند هستهای اسرائیل و یکی از موسسان نیروگاه اتمی«دیمونا»، در مقالهای که در روزنامههاآرتص منتشر شد، ضمن بررسی عملیات پهپادی مقاومت یمن علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی، نوشت: تلآویو باید از این حمله درس گرفته و در دیدگاه خود نسبت به توانمندیهای ایران تجدیدنظر کند.
ایون با تشریح پنج نکته مهم درباره حمله به پالایشگاه نفت آرامکو تأکید کرده همه این موارد الزاماتی را برای تلآویو در قبال نیروگاه دیمونا ایجاد میکند که عبارتند از: اول: در مجموع ۲۰ پهپاد و موشک کروز در حمله به آرامکو استفاده شد که این یعنی سطح بالایی از هماهنگی، ارتباطات همزمان، ناوبری و انتخاب مناسب هدف. دوم: در این بمباران هماهنگ، ۱۷ موضع بطور مستقیم هدف قرار گرفت و بر این اساس میتوان میزان موفقیت این حمله را ۸۵ درصد دانست و این یعنی توانمندی بسیار بالا و قابل اعتماد بودن فناوری به کار گرفته شده در این حمله.
بر اساس این گزارش ،برای مقایسه این عملیات میتوان گفت در حمله آمریکا به سوریه با موشکهای کروز، ۶۰ درصد اهداف مورد نظر آسیب دید. در حمله موشکی روسیه به داعش در سوریه، معمولا تعدادی از موشکها منحرف شده و در صحرا فرود میآمد. در این میان فناوری ایران قابل اعتماد و پیشرفته است و ایرانیها قادرند عملیاتی را با حضور همزمان تعداد زیادی پهپاد و موشک کروز اجرا کنند.
سوم:ترکیب پهپاد و موشک کروز در اصابت به اهداف بسیار دقیق عمل کرد و احتمالا برای اهداف غیرثابت نیز چنین باشد و تصاویر منتشر شده بیانگر میزان دقتی است که در این حمله به کار رفت از جمله اینکه در یکی از این تصاویر دیده میشود که هرکدام ازتانکرهای کروی گاز، از مرکز خود هدف اصابت موشک قرار گرفتهاند. علاوه بر این، بر اساس این تصاویر مشخص است که دقت حمله تا یک متر بوده که این بسیار بهتر از چیزی است که با هدایت ماهوارهای امکان دارد.
چهارم: ارتش سعودی، هواپیماهای مجهز به رادار در اختیار دارد که از قابلیت تشخیص حملات قریبالوقوع برخوردارند اما چنین نشد. حتی آمریکا هم نشانهای از حمله به تاسیسات آرامکو از جمله مبدا این حملات را نیافت؛ این واقعیتها یکی از این دو معنی زیر را میرساند:
یا سامانه پدافندی سعودی موفق نبود یا ارتباط بین موشکها، مخفی شده و غیرقابل کشف بود که در هر حال به معنی موفقیتآمیز بودن حمله مزبور است.
پنجم: ایرانیها یا گروههای حامی آنها نشان دادند، میتوانند مواضع مشخص را با دقت بالا و مخصوصاًً از فاصله چند هزار کیلومتری هدف قرار دهند. بنابراین «اسرائیل» باید این حقیقت را بپذیرد که در برابر چنین حملاتی آسیبپذیر است و به فکر تدارکاتی متفاوت باشد.
به گزارش تابناک، نویسنده مقاله ضمن ابراز رضایت از تخلیه مخازن آمونیاک در «حیفا»، توصیه میکند، بهتر است تمام تانکرهای گاز و سوخت را به منظور حفاظت در برابر ضربات مستقیم زیرزمین مخفی کنیم و مهمتر از هر چیز دیگر اینکه فعالیت راکتور هستهای دیمونا به دلیل آسیبپذیر بودن این تاسیسات باید متوقف شود زیرا در غیر اینصورت ضرر آن بیشتر از نفع آن خواهد بود.
جلودارزاده: وابستگان به دولت بیش از همه اخلال اقتصادی میکنند
عضو فراکسیون امید میگوید؛ با کارنامه ضعیف اصلاحطلبان در مجلس و دولت، بعید است بتوان دوباره از مردم رأی گرفت.
سهیلا جلودارزاده، عضو فراکسیون به روزنامه آرمان گفت: «شاخص خط فقر چيزي نيست که لازم باشد دولت اعلام کند؛ مشخص است که خط فقر چقدر است. الان من با اينکه اجاره خانه نميدهم و کرايه حملونقل هم پرداخت نميکنم، مگر ميتوانم با ماهي سه ميليون تومان زندگي کنم؟»
وی با بیان اینکه پژو 405 ماشین اقشار ضعیف جامعه است، گفت: الان اتفاقي که بهعنوان فساد در ايرانخودرو يا جاهاي ديگر مطرح ميشود، اثبات مدعاي ماست که دولت يا همان بخش خصوصي وابسته به دولت، از بسياري از کارآفرينان که اخلال اقتصادي ايجاد ميکنند، بيشتر اين کار را انجام ميدهد. يعني ماشين را آماده ميکند، نميفروشد و نرخ را بالا ميبرد. الان پرايد يا پژو 405 را چه کسي ميخرد ضعيفترين اقشار!»
وی درباره احتمال نامزدی در انتخابات مجلس اظهار داشت: «برای ورود مجدد به مجلس برنامه خاصي ندارم. الان چيزي نميدانم، فقط ميدانم نميخواهم به مجلس بروم. نميتوانم با مردم براي گرفتن راي حرف بزنم. چون واقعاً نميدانم چقدر ميتوانم خواستههايشان را عملي کنم. فقط هم مالک خودم هستم ترجيح ميدهم جايي بروم که بتوانم کاري انجام دهم».
متهم حرفهای پرونده نظرسازی ( جعل نظرسنجی) به بهانه یک نمایش اینستاگرامی، به شبههافکنی پرداخت.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: قضيه از اين قرار است كه تتلو طي درخواستي از طرفدارانش اعلام كرده كه ركورد كامنتگذاري را بشكنند تا او به وعدهاي كه داده عمل كند. طي مدت نه چندان زيادي، تعداد كامنتهاي او به بالاي 16 ميليون رسيده است. من ابتدا فكر ميكردم كه كامنتها ميتواند تكراري باشد ولي برخي دوستان كه آشناتر هستند، گفتند بيشترشان فقط از سوي يك كاربر است. حالا بياييد فرض كنيم كه يك سلبريتي مذهبي يا سياسي اصولگرايان درخواست مشابهي كند و نه 16 ميليون كه فقط يك يا دو ميليون كامنت گذاشته شود، آنگاه اصولگرايان چه تحليلي ميداشتند؟ اگر به 5 يا 10 ميليون ميرسيد چطور؟ چه توصيفها و تحليلهايي كه ارايه نميكردند؟ چرا الان يك جمله درباره اين پديده از آنان سخني نميشنويم؟ با اطمينان ميتوان گفت كه همه اين 16 ميليون نفر در آموزش و پرورش رسمي پس از انقلاب تحت آموزش بودهاند. همه آنان تحت نظارت نهادهاي رسمي و نيز تبليغات صداوسيما قرار داشتهاند. قريب به اتفاق آنان در داخل كشور هستند.
وی میافزاید: آيا اين آمار واقعي است يا همه اينها صوري و فريب است؟ آيا 40 سال پيش كه انقلاب شد، هيچ يك از پدران اصولگرا يا اصلاحطلب به ذهنشان خطور ميكرد كه 40 سال پس از انقلاب 16 ميليون نفر به درخواست چنين موجودي پاسخ مثبت دهند و برايش كامنت بگذارند؟ آيا يك در ميليون نيز احتمال چنين چيزي را ميدادند؟
متاسفانه سياست فرهنگي و آموزشي در ايران بيش از اندازه وجه ايدئولوژيك پيدا كرده به اين معنا كه فقط به آرمانهاي خودش نگاه ميكند و نسبت به واكنشهاي محيط بيتوجه است. اين همه علائم چرا بازتابي در سياست فرهنگي نمييابد؟ سياست فرهنگي به تكرار تبليغاتي آرمانها تقليل پيدا كرده است. براي همين رابطهاش با واقعيت جامعه قطع شده است. جامعه راه خود را ميرود و سياست فرهنگي راه خود را.
درباره این موج سواری گفتنی است؛ اولاً فضای مجازی پر از دستکاری و مهندسی غیرواقعی لایک و فالوئر (دنبالکننده)، ممبر (عضو) کانال و حتی تعداد بازدید مطالب است. ثانیاً خیلی از کاربران، دارای اسامی و عناوین مستعار هستند، ضمن اینکه چشمبندیهای رُباتیک و چتربازیهای آکروباتیک هم در این بازار مکاره کم نیست. صرفنظر از خرید و فروش این قبیل بزرگنماییها در خود فضای مجازی، این هم واقعیتی است که صاحبان برخی شبکههای مجازی بزرگ، با سرویسهای اطلاعاتی- فرهنگی غربی همکاری میکنند و برای ذائقهسازی گمراهکردن مخاطبان، به ضریبدهی موضوعات مطلوب خود اهتمام دارند.
ثانیاً هویت سرزمینی بخش معتنابهی از کاربران این فضاها معلوم نیست؛ یا غلطانداز است. بهعنوان مثال در همین آشوب مجازی اخیر در عراق، کسانی ظرف 72 ساعت بهعنوان عراقی غیرتمند سرگرم عرق ریختن و هشتگ زدن و ترند کردن موضوع آشوب بودند که بعدها معلوم شد اصلاً عراقی نیستند و از مبدأ عربستان سعودی، 79 درصد توئیتها را ارسال کردهاند. همچنان که در فتنه سال 88، جریان عبری- عربی (ارتجاعی) در حوزه توئيتر و فیسبوک به اسم «ایرانی عضو جنبش سبز» فعال بودند.
اما حتی اگر فرض کنیم همه آن 16 میلیون کامنت واقعی، و هر کدام متعلق به یک نفر بودهاند، باز هم خیلی تعجبانگیز نخواهد بود وقتی ملاحظه کنیم که همین فضای مجازی در آمریکا، موجب غلبه فردی با مختصات ترامپ بود. آیا - برحسب ظاهر- آنجا هم نظام ایدئولوژیک حاکم است؟ در اوکراین که یک کمدین طنز به واسطه همین موجسواری رسانهای، رئیسجمهور شد چطور؟
یادمان نرفته که دوسال پیش نشریات اصلاحطلب نوشتند نامزد این طیف با برجام و تلگرام پیروز میشود. اما در سال بعد، خود اصلاحطلبان میگویند محبوبیت همان فرد اکنون به زیر 10 درصد سقوط کرده است.
آیا امثال عبدی نمیدانند چرا آن تب تند، به این سرعت به عرق افتاد و زود هم به نقطه انجماد میل کرد؟!
و بالاخره اینکه مردم اکنون از امثال عبدی انتظار دارند درباره برعکس از آب درآمدن وعدههای اقتصادی پاسخگو و یا عذرخواه باشند؛ نه اینکه همچنان قیافه آدمهای طلبکار به خود بگیرند.
آرمین: بدنه اجتماعی ریزش کرده حال و روز اصلاحطلبان خوب نیست
عضو مرکزیت «سازمان (منحله) مجاهدین انقلاب» گفت حال و روز اصلاحطلبان خوب نیست.
محسن آرمین در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: با این داوری موافقم که بدنه اجتماعی اصلاحطلبان طی دو سه سال اخیر ریزش داشته. اما اینکه آیا این ریزش بهخاطر تصمیم اشتباه اصلاحطلبان در انتخابات سالهای ۹۲ و ۹۴ و یا ۹۶ بوده، محل تأمل است. تصور نمیکنم در این حقیقت بتوانتردید کرد که بخش اعظم منتقدان امروز، در حمایت از اصلاحطلبان در انتخاباتهای سالهای ۹۲ و ۹۴ و۹۶ شرکت کردهاند و اکنون که انتظارات و تصورات خود را برآورده نمیبینند در موضع و تصمیم اصلاحطلبان در قبال انتخاباتهای مذکور تردید میکنند.
وی اضافه کرد: در انتخاباتهای ریاست جمهوری ۹۲ و مجلس ۹۴ اصلاحطلبان پس از یک دوره هشت ساله هدف تهاجم همهجانبه بودند، به میدان آمدند. هدف آن تهاجمات همهجانبه حذف کامل جریان اصلاحطلبی از عرصه سیاست و جامعه بود.
آرمین گفت: تصمیم اصلاحطلبان به حضور در سه انتخابات گذشته تصمیمیبههنگام و از نظر سیاسی درست بوده است. آن دو انتخابات فرصتی بود تا اصلاحطلبان پس از آن تهاجمات گسترده و به رغم تمام محدودیتها و ناعادلانه بودن عرصه رقابت انتخاباتی وارد عرصه رقابت شوند.بهنظر من انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ گام لازمیبود که در ادامه همین راه باید برداشته میشد.
او در عین حال گفته است: به عملکرد اصلاحطلبان در بستن فهرست کاندیداها در انتخابات مجلس و شوراهای شهر، عملکرد فراکسیون امید و مدیریت آن در مجلس و. .. نقدهای جدی وارد است. امید میرفت با نقدها و اعتراضاتی که بهترکیب شورای عالی اصلاحات و سازوکار بستن لیست امید در انتخابات پیشین وارد شد درترکیب این شورا و سازوکار تصمیمگیری آن تجدیدنظر جدی به عمل آید اما متأسفانه تغییرات انجامشده انتظارات را برآورده نکرده است. متأسفانه انحصارطلبیها و خودمحوریها و... مهمترین عامل نارساییها و مشکلات مذکور است. این نقدها و اشکالات یک بحث است، مسئله حضور جدی در عرصه رقابت سیاسی بحثی دیگر.
وی همچنین گفت: مشکل اصلاحطلبان نداشتن یک گفتمان جدید و ناظر به اصلیترین مشکلات کشور است که عدالت خواهی و فسادستیزی بخشی از آن است. مشکل اصلاحطلبان به گمان من این است که گفتمان آنها به اندازه کافی منسجم، رادیکال، صریح و شفاف نیست. گفتمانی که پیش از این وجود داشت با توجه به تحولات سیاسی و اجتماعی سالهای اخیر نیاز به بازسازی دارد.خبرنگار ایران پرسید «پیشتر برخی اصلاحطلبان چون شکوریراد و ناصری و... به عملکرد عارف در فراکسیون امید و شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان انتقادهایی داشتهاند. تندترین انتقاد که اخیرا مطرح شد مربوط به کرباسچی است. کرباسچی با طرح این عنوان که عارف عملکردی ندارد که بشود از آن انتقاد کرد، رئیس دولت اصلاحات را رهبر نمادین اصلاحات دانسته و خواستار انتخاب رهبری تشکیلاتی برای سازماندهی جبهه اصلاحطلبان شده است. آیا در آستانه انتخابات مجلس شاهد عارفزدایی از اصلاحات هستیم؟ برخی ناظران این گفته را عبور کارگزاران از خاتمی و اصلاحطلبان تلقی کردند. این اظهارنظر نوعی سهمخواهی است یا شما آن را خروج تدریجی کارگزاران از جبهه اصلاحات تحلیل میکنید؟».
آرمین در پاسخ گفت: به طور کلی این روزها حال اصلاحطلبان خیلی خوب نیست. نکاتی که شما ذکر کردید بهنظر من معلول و نتیجه این حال ناخوش است. اصلاحطلبان نیاز به یک گفتمان جدید و یک خانه تکانی اساسی دارند. پنجرهها را باید بازکنند تا هوای تازه وارد شود. وسایل کهنه و زنگارگرفته را باید دم در یا سرکوچه بگذارند تا سمساری ببرد.
وی تصریح کرد: اصلاحطلبان باید به ارزیابی عملکرد خود بنشینند و خطاها و اشتباهات خود را صادقانه بپذیرند. عناصر فرصتطلب و آلوده و جاه طلب را از خود دور کنند. رودربایستی را کنار بگذارند. فرمان هدایت جریان اصلاح را به دست افرادی ندهند که قادر به نمایندگی مطالبات اصلاحطلبانه نیستند.
اظهارات آمیخته با توجیه آرمین در حالی است که آنها در سال 96، میتوانستند با فرض ناکارآمدی دولت، از نامزد خود (جهانگیری) حمایت کنند اما چون خود را فاقد پایگاه اجتماعی موثر میدانستند ترجیح دادند مجدداً از روحانی حمایت کنند و بنابراین، ادعای مضیقه و محدودیت پذیرفته نیست.
متحدان منطقهای ایران پیشرفتهترین کاربران پهپادهای نظامی
یک روزنامه سعودی نوشت پهپادهای ایرانی، قدرتهای نظامی و همچنین اسرائیل را با موفقیت به چالش کشیدهاند.
روزنامه عربنیوز نوشت: پهپادها، فناوری پیشرفته و دارای کاربردهای متنوع هستند که با توجه به رواج جنگهای از راه دور در خاورمیانه، به یکی از مهمترین سلاحها تبدیل شدهاند و بیشتر کشورها از آمادگی لازم برای دفاع در برابر آنها برخوردار نیستند؛ این فنآوری در دست شبهنظامیان به یکی از مؤلفههای مهم جنگهای غیرمتقارن تبدیل شده و بر میزان بیثباتیهای ژئوپلتیک در خاورمیانه و شمال آفریقا افزودهاند.
کارشناسانی همچون مایکل نایتس، کارشناس جنگهای خاورمیانه و مکلبرگ، استاد دانشگاه، علت استفاده از پهپادها را ارزان بودن و عدم نیاز به استفاده از خلبان عنوان میکنند. در تازهترین نمونه، از 18 پهپاد در کنار 7 موشک برای بمباران تأسیسات نفتی عربستان سعودی استفاده شد.
حوثیهای یمن در ابتدا از پهپادهایی ابتدایی استفاده میکردند؛ اما پهپادهایی که اکنون به کار میبرند تقریباً با پهپادهایی که ایران طراحی میکند، یکی هستند و به نظر میرسد برد پرواز آنها تا 1500 کیلومتر باشد.
قبلا اسرائیل برنامهای را در ارتش خود در زمینه توسعه فناوریهای مربوط به حمله با پهپادها و دفاع در برابر آنها اجرا کرد. اما به گفته نایتس، پیشرفتهترین استفادهکنندگان پهپادها، ایران و گروههای مورد حمایت این کشور از جمله حوثیهای یمن هستند که اسرائیل را در این زمینه به چالش کشیدهاند. ایرانیها پهپادهایی با قابلیتهای بسیار پیشرفتهای مانند بمباران با دقت بسیار بالا را در اختیار حوثیها قرار دادهاند. تنها کافی است که ایران دستور ساخت یا برنامه الکترونیکی ویژه را به یمن ارسال کند. تهیه مواد مورد نیاز برای ساخت پهپادها از بازارهای آزاد به راحتی امکانپذیر است.
نایتس گفت حزبالله لبنان نیز سرگرم تولید و توسعه فناوری پهپادی خود بر اساس طرحهای ایرانی است. حزبالله از سال 2004 از پهپادها استفاده میکرده است.
یکی از مهمترین جنبهها در کاربرد پهپادها در حملات نظامی، امکان انکار مسئولیت حملههاست. پهپادها را میتوان در صورت رهگیری شدن، با فشار دکمهای منفجر کرد.
هاآرتص: دقت حملات به آرامکو بالاتر از توان آمریکا و روسیه بود
عوزی ایوِن دانشمند هستهای اسرائیل و یکی از موسسان نیروگاه اتمی«دیمونا»، در مقالهای که در روزنامههاآرتص منتشر شد، ضمن بررسی عملیات پهپادی مقاومت یمن علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی، نوشت: تلآویو باید از این حمله درس گرفته و در دیدگاه خود نسبت به توانمندیهای ایران تجدیدنظر کند.
ایون با تشریح پنج نکته مهم درباره حمله به پالایشگاه نفت آرامکو تأکید کرده همه این موارد الزاماتی را برای تلآویو در قبال نیروگاه دیمونا ایجاد میکند که عبارتند از: اول: در مجموع ۲۰ پهپاد و موشک کروز در حمله به آرامکو استفاده شد که این یعنی سطح بالایی از هماهنگی، ارتباطات همزمان، ناوبری و انتخاب مناسب هدف. دوم: در این بمباران هماهنگ، ۱۷ موضع بطور مستقیم هدف قرار گرفت و بر این اساس میتوان میزان موفقیت این حمله را ۸۵ درصد دانست و این یعنی توانمندی بسیار بالا و قابل اعتماد بودن فناوری به کار گرفته شده در این حمله.
بر اساس این گزارش ،برای مقایسه این عملیات میتوان گفت در حمله آمریکا به سوریه با موشکهای کروز، ۶۰ درصد اهداف مورد نظر آسیب دید. در حمله موشکی روسیه به داعش در سوریه، معمولا تعدادی از موشکها منحرف شده و در صحرا فرود میآمد. در این میان فناوری ایران قابل اعتماد و پیشرفته است و ایرانیها قادرند عملیاتی را با حضور همزمان تعداد زیادی پهپاد و موشک کروز اجرا کنند.
سوم:ترکیب پهپاد و موشک کروز در اصابت به اهداف بسیار دقیق عمل کرد و احتمالا برای اهداف غیرثابت نیز چنین باشد و تصاویر منتشر شده بیانگر میزان دقتی است که در این حمله به کار رفت از جمله اینکه در یکی از این تصاویر دیده میشود که هرکدام ازتانکرهای کروی گاز، از مرکز خود هدف اصابت موشک قرار گرفتهاند. علاوه بر این، بر اساس این تصاویر مشخص است که دقت حمله تا یک متر بوده که این بسیار بهتر از چیزی است که با هدایت ماهوارهای امکان دارد.
چهارم: ارتش سعودی، هواپیماهای مجهز به رادار در اختیار دارد که از قابلیت تشخیص حملات قریبالوقوع برخوردارند اما چنین نشد. حتی آمریکا هم نشانهای از حمله به تاسیسات آرامکو از جمله مبدا این حملات را نیافت؛ این واقعیتها یکی از این دو معنی زیر را میرساند:
یا سامانه پدافندی سعودی موفق نبود یا ارتباط بین موشکها، مخفی شده و غیرقابل کشف بود که در هر حال به معنی موفقیتآمیز بودن حمله مزبور است.
پنجم: ایرانیها یا گروههای حامی آنها نشان دادند، میتوانند مواضع مشخص را با دقت بالا و مخصوصاًً از فاصله چند هزار کیلومتری هدف قرار دهند. بنابراین «اسرائیل» باید این حقیقت را بپذیرد که در برابر چنین حملاتی آسیبپذیر است و به فکر تدارکاتی متفاوت باشد.
به گزارش تابناک، نویسنده مقاله ضمن ابراز رضایت از تخلیه مخازن آمونیاک در «حیفا»، توصیه میکند، بهتر است تمام تانکرهای گاز و سوخت را به منظور حفاظت در برابر ضربات مستقیم زیرزمین مخفی کنیم و مهمتر از هر چیز دیگر اینکه فعالیت راکتور هستهای دیمونا به دلیل آسیبپذیر بودن این تاسیسات باید متوقف شود زیرا در غیر اینصورت ضرر آن بیشتر از نفع آن خواهد بود.
جلودارزاده: وابستگان به دولت بیش از همه اخلال اقتصادی میکنند
عضو فراکسیون امید میگوید؛ با کارنامه ضعیف اصلاحطلبان در مجلس و دولت، بعید است بتوان دوباره از مردم رأی گرفت.
سهیلا جلودارزاده، عضو فراکسیون به روزنامه آرمان گفت: «شاخص خط فقر چيزي نيست که لازم باشد دولت اعلام کند؛ مشخص است که خط فقر چقدر است. الان من با اينکه اجاره خانه نميدهم و کرايه حملونقل هم پرداخت نميکنم، مگر ميتوانم با ماهي سه ميليون تومان زندگي کنم؟»
وی با بیان اینکه پژو 405 ماشین اقشار ضعیف جامعه است، گفت: الان اتفاقي که بهعنوان فساد در ايرانخودرو يا جاهاي ديگر مطرح ميشود، اثبات مدعاي ماست که دولت يا همان بخش خصوصي وابسته به دولت، از بسياري از کارآفرينان که اخلال اقتصادي ايجاد ميکنند، بيشتر اين کار را انجام ميدهد. يعني ماشين را آماده ميکند، نميفروشد و نرخ را بالا ميبرد. الان پرايد يا پژو 405 را چه کسي ميخرد ضعيفترين اقشار!»
وی درباره احتمال نامزدی در انتخابات مجلس اظهار داشت: «برای ورود مجدد به مجلس برنامه خاصي ندارم. الان چيزي نميدانم، فقط ميدانم نميخواهم به مجلس بروم. نميتوانم با مردم براي گرفتن راي حرف بزنم. چون واقعاً نميدانم چقدر ميتوانم خواستههايشان را عملي کنم. فقط هم مالک خودم هستم ترجيح ميدهم جايي بروم که بتوانم کاري انجام دهم».