سخنگوی قوه قضائیه خبر داد
بازگشت اراضی هزاران میلیارد تومانی به بیتالمال با خلعید زمینخواران
قوه قضائیه روز گذشته برگزار شد.
یازدهمین نشست خبری سخنگوی
به گزارش میزان، غلامحسین اسماعیلی در این نشست با اشاره به روند اعتباربخشی به اسناد رسمی و حذف معاملات عادی در چرخه نقل و انتقال املاک، اظهار داشت: در این زمینه هم لوایح و مقررات مربوط به تثبیت مالکیت از طریق اسناد رسمی را پیگیری میکنیم و هم قوانین خوبی مانند «قانون حدنگار یا کاداستر» را با قوت ادامه خواهیم داد.
به گفته اسماعیلی، در این قانون پیشبینی شده که ظرف ۵ سال تمامی اسناد مالکیت اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی و همچنین اراضی ملی و دولتی باید اسناد تکبرگی و اسناد کاداستری صادر شود.
خبرهای خوش در رابطه با بازگشت املاک و اراضی به بیتالمال
وی ادامه داد: در مورد اراضی ۸۵ هزار متری در شهرک غرب که اخیرا وزارت اطلاعات اعلام کرد، این تصمیم مقامات قضایی دادگستری استان تهران بود که باعث شد این اراضی که بخشی به پارک تبدیل شده بود و بخشی در اتوبان همت قرار داشت، با ارزش ۵ هزار میلیارد تومان به دولت و شهرداری برگشت. اسناد مالکیت این اراضی ظرف امروز و فردا در اداره ثبت اسناد و املاک تهران نسبت به شصت هزار متر آن صادر میشود و نسبت به مابقی نیز تا یکی دو هفته آینده اقدام خواهد شد.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: در پرونده دیگری در اراضی پلاک ۲۱۰۸ سنگان موسوم به سولقان، ۷۱ هکتار از اراضی دولتی از زمینخواران مسترد و تحویل راه و شهرسازی استان تهران شده است. همچنین در منطقه ۱۸ تهران اراضی موسوم به تقیآباد که ۵۰ هکتار با ارزش هزار میلیارد تومان بود، رفع تصرف و به اداره اوقاف تحویل شد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: پلاک ۷۹ سوهانک با مساحت ۱۵ هکتار و با ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان، به اداره کل منابع طبیعی تحویل شد و اراضی بوستان ولایت با عرصه ۷ هکتار و ارزش ۴۰ میلیارد تومان، در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت.
به گفته وی، در اراضی شمیرانات، 1/5 هکتار از اراضی با ارزش ۵۰ میلیارد تومان تحویل اداره منابع طبیعی استان تهران شد. همچنین در بخش دیگری از اراضی سولقان، 1/6 هکتار با ارزش ۲۵ میلیارد تومان تحویل اداره منابع طبیعی شهرستان تهران شد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در حاشیه بلوار آفریقای تهران که یکی از نقاط ارزشمند شهر تهران است سه هزار و600 متر زمین با ارزش ۳۶۰ میلیارد تومان تحویل شهرداری تهران شد و در منطقه چیتگر نیز 1/3 هکتار از اراضی به ارزش ۶۵ میلیارد تومان تحویل شهرداری شد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: به غیر از استان تهران، در سراسر کشور تا امروز مجموعا ۱۶۷ هزار هکتار از اراضی از ید زمینخواران گرفته و به نهادهای متولی زمین و مسکن تحویل شده است.
اعلام حکم قطعی چند مفسد اقتصادی
اسماعیلی در ادامه چند مورد از آرای صادره از سوی دادگاههای رسیدگیکننده به جرایم اقتصادی و اخلال در نظام اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و گفت: «ایوب استاد کریمی» به جرم مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به 20 سال حبس، محرومیت دائم از خدمات و مشاغل دولتی و 81 میلیارد و خردهای جزای نقدی محکوم شده است. «ولی حاجی پور جنکال لو» به جرم مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور و قاچاق عمده ارز به تحمل هشت سال حبس، محرومیت دائم از خدمات دولتی و پرداخت پنج میلیون و یکصد هزار یورو در حق دولت محکوم شده است.«راژان حاجی پور جنکال لو» به جرم معاونت در اخلال در همین پرونده به جزای نقدی محکوم شده است. «امیر موسایی» به جرم قاچاق عمده ارز و اخلال در نظام ارزی به تحمل 6 سال حبس، محرومیت دائم از خدمات دولتی و پرداخت پنج میلیون و 400 هزار یورو جزای نقدی محکوم شده است. «مهدیاشرفی» به جرم مشارکت در اخلال نظام ارزی و پولی و قاچاق عمده ارز، به 10 سال حبس، محرومیت دائم از مشاغل دولتی و ۹۵ هزار دلار جزای نقدی محکوم شده است. «شهرام حمامیترقی» به جرم اخلال در نظام اقتصادی به ۱۲ سال حبس، محرومیت از خدمات دولتی، پرداخت بیش از ۴۵ میلیارد ریال جزای نقدی، پرداخت ۲۹ هزار و ۴۵۸ دلار نقدی دیگر و همچنین ۷ میلیون و ۸۸۰ هزار دلار دیگر محکوم شده است. «امیر بهاری خوب» به جرم اخلال در نظام اقتصادی کشور به ۱۰ سال حبس، محرومیت از خدمات دولتی و جزای نقدی محکوم شده است. «حمزه قنبری» به جرم اخلال در نظام اقتصادی به تحمل هشت سال حبس، محرومیت از خدمات دولتی و جزای نقدی محکوم شده است. «آرش آزادی» به جرم اخلال در نظام اقتصادی به پنج سال حبس، محرومیت از خدمات دولتی و جزای نقدی، «امیرحسین سلیمان حشمتی» به جرم اخلال در نظام اقتصادی به هشت سال حبس و محرومیت از خدمات دولتی و بیش از ۶ میلیارد جزای نقدی محکوم شدهاند.
حکم اعدام و زندان
برای جاسوسان آمریکا و انگلیس
وی با اشاره به محکومیت قطعی تعدادی جاسوس اظهار داشت: «علی نفریه» به جرم جاسوسی به نفع سرویس سیا، به تحمل ۱۰ سال حبس و استرداد ۵۵ هزار دلار دریافتی از سرویس آمریکا، محکوم شد. «محمد امین نسب» به جرم جاسوسی برای سرویس انگلیس به تحمل ۱۰ سال حبس قطعی محکوم شد. «محمدعلی باباپور» به اتهام جاسوسی برای سرویس آمریکا به تحمل ۱۰ سال حبس و استرداد ۵۵ هزار دلار حقالزحمه دریافتی از این سرویس محکوم شد.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: هفته گذشته فرد دیگری به جرم جاسوسی برای سرویس آمریکا به لحاظ گستردگی فعالیت جاسوسی به اعدام محکوم شده و در صورت تایید حکم او توسط دیوان عالی کشور، هویت وی اعلام خواهد شد.
محکومیت سرکرده
شبکه بزرگ قاچاق مواد مخدر به اعدام
اسماعیلی با اشاره به یکی از احکام سرکردههای باندهای مواد مخدر گفت: اخیرا یکی از سرکردههای شبکههای بزرگ قاچاق مواد مخدر که به تنهایی هزار و ۶۲ کیلو مرفین و ۴ هزار و ۱۴ کیلو تریاک را حمل کرده است، شناسایی و دستگیر و به مجازات اعدام محکوم شده است و بعد از تایید حکم توسط دیوان عالی کشور هویت او را اعلام خواهیم کرد.
تایید بازداشت بازپرس دادسرای
فرهنگ و رسانه
وی درباره اخباری مبنی بر بازداشت بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه، اظهار داشت: در پروندهای مربوط به مبارزه با فساد در درون قوه قضائیه، دو نفر از قضات یکی از قضات شاغل و یک نفر هم از قضات بازنشسته که اخیرا بازنشست شده بود، بازداشت شدهاند و در بازداشت هستند.
در ارتباط با پرونده «اکبر طبری» تاکنون 17 نفر دستگیر شدهاند
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره اعترافات ادعایی «اکبر طبری» که شامل اتهاماتی علیه برخی از مسئولان قوه قضائیه است، اظهار داشت: برخی افراد از این خلا قانونی عدم اطلاعرسانی درباره پروندههای در جریان سوءاستفاده کردند و موضوعاتی را بهعنوان اعترافات متهم یا متهمان این پرونده منتشر کردند که مورد تایید ما نیست.
اسماعیلی افزود: در این پرونده ۱۷ نفر را بازداشت کردیم و همانطور که اشاره کردم ۲ نفر هم از قضات هستند که یک نفر قاضی شاغل و یک نفر هم قاضی بازنشسته است.
جزییاتی از دریافت رشوههای سنگین در قوه قضائیه
وی درباره سخنان چندی پیش رئیس
قوه قضائیه مبنی بر دریافت رشوههای سنگینی همچون آپارتمان و ویلا در شمال کشور در یک پرونده اظهار داشت: افرادی در این زمینه بازداشت شدند. در این پرونده انباری شناسایی و توقیف شده و جلوی نقل و انتقالات آن گرفته شده است. انبار دیگری هم شناسایی و توقیف شده و همانگونه هم که اشاره کردم عدد متهمین این پرونده زیاد است هم از درون قوه هم از بیرون قوه، هم قاضی و هم کارمند و هماشخاصی که خارج از قوه قضائیه بودهاند.
محکومیت قطعی «حسین فریدون»
به 5 سال حبس
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال درباره آخرین وضعیت پرونده «حسین فریدون»، گفت: دادگاه تجدیدنظر در این پرونده در مورد سه نفر از متهمان ارفاقهایی مورد لحاظ قرار گرفته است.
اسماعیلی افزود: در مورد «حسین فریدون»، هفت سال حبسی را که دادگاه بدوی تعیین کرده بود به ۵ سال تقلیل داده؛ اما بقیه مجازاتهای وی یعنی جزای نقدی و آن مبلغی که بهعنوان رشوه مطرح بود (بیش از۳۱ میلیارد تومان) را باید بپردازد. در مورد یک نفر از متهمان، دادگاه رای برائت صادر کرده و در مورد یکی از بانوان که دادگاه بدوی دو سوم از مجازاتش را تعلیق کرده بود و باید یک سوم اجرا میشد، دادگاه تجدید نظر یک سوم باقی مانده را نیز تعلیق کرده است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد جرم حسین فریدون، اخذ رشوه را مورد اشاره قرار داد.