مرکز آمار:
تورم کالاهای خوراکی به 62 درصد رسید
مرکز آمار ایران طی گزارشی تورم کالاهای خوراکی شهریور ماه را بیش از 62 درصد اعلام کرد.
گروه اقتصادی-
این مرکز آماری در جدیدترین گزارش خود که درخصوص جزئیات نرخ تورم میباشد، «تورم کل» را 42.7 درصد و «تورم کل کالاهای خوراکی» را 62.6 درصد اعلام کرد. به عبارتی، شاخص قیمت کالاهای خوراکی در 12 ماه منتهی به شهریور 98، نسبت به 12 ماه منتهی به شهریور 97 بیش از 62 درصد افزایش داشته است.
در این میان، «تورم نقطه به نقطه» نیز که بیانگر تغییر قیمتها طی یکسال میباشد حدود 35 درصد رشد کرده ولی «تورم نقطه به نقطه کالاهای خوراکی»، همانند تورم کل، از نرخ کلی تورم نقطه به نقطه بالاتر بود و رقم 46 درصد را به ثبت رساند. یعنی شاخص قیمت کالاهای خوراکی در شهریور 98 نسبت به شهریور 97 دقیقا 46 درصد رشد داشته است.
لازم به ذکر است، آمارهای مذکور حاکی از این واقعیت است که روند شتابان تورم در سال گذشته که طی ماههای اخیر شدت گرفته بود، مقداری کند شده و احتمالا هیجانات و اثرات شوک ارزی و تحریمها نیز تخلیه شده است. چه اینکه همانطور کهاشاره شد، تورم نقطه به نقطه شهریور امسال 35 درصد بود در حالیکه این شاخص برای مرداد ماه 41.6 درصد ثبت شده بود.
لذا تورم نقطه به نقطه در شهریور ماه نسبت به مرداد کاهش داشته است؛ ضمن اینکه این کاهش برای گروه کالاهای خوراکی، آشامیدنی و دخانیات هم وجود داشته و تورم نقطه به نقطه این گروه نیز از 56.6 درصد در مرداد امسال به 45.2 درصد کاهش یافته است. هرچند این کاهش به معنی ارزانی در قیمت کالاها نیست و در حقیقت بیانگر میزان رشد قیمتها است اما پیشبینی میشود این کاهش نقش مثبتی بر روند ثبات در قیمتها بگذارد.
همچنین رشد ماهانه قیمتها نیز کاهش یافته و از 0.6 درصد در مرداد امسال به 0.5 درصد در شهریور کاهش یافته است. با توجه به کنترل شدن «تورم ماهانه» و «تورم نقطه به نقطه» در این ماه، دولت باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا مجددا اتفاقاتی نظیر تورم یکسال گذشته رخ ندهد، چراکه کنترل و بازگشت تورم به نرخهای قبلی به راحتی به دست نمیآید و دشمن نیز در حال حاضر مترصد فرصتی برای ضربه زدن از همین
طرق است.
در همین زمینه، عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی در نشست با فعالان اقتصادی منطقه آزاد کیش با اشاره به کاهش درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت کشور در شرایط تحریم گفت: «خوشبختانه دشمنان به هدف اصلی خود یعنی فروپاشی اقتصادی کشور نرسیدند. در حال حاضر ثبات بر اقتصاد کشور حاکم و امکان برنامهریزی برای بهبود شرایط و رشد و توسعه اقتصادی فراهم شده است.»