اخبار ویژه
تجزیه عراق مطلوب است اما ممکن است در گلوی اسرائیل گیر کند
یک تحلیلگر صهیونیست میگوید تجزیه عراق به نفع اسرائیل است اما آنچه اکنون در عراق در جریان است ممکن است در نهایت در گلوی اسرائیل گیر کند.
به گزارش روزنامه الرأی الیوم، «یواو کارنی» در روزنامه صهیونیستی گلوبز نوشت: تقسیم عراق موجب بسته شدن راه نفوذ ایران میشود و در جهت منافع اسرائیل است.
الرأی الیوم خاطرنشان کرد: به نظر میرسد سیاستگذاران اسرائیل همچنان در پی اجرای سخنان «دیوید بن گوریون» هستند که گفته بود عظمت اسرائیل در مالکیت بمب هستهای و زرادخانه تسلیحاتی نیست بلکه در گرو فروپاشی سه کشور مصر، عراق و سوریه است. در این رابطه میتوان به سخنان «یواو کارنی» کارشناس امور آمریکا در اسرائیل استناد کرد که تجزیه عراق را برای بستن راه نفوذ ایران در سرزمین رافدین، به مصلحت اسرائیل دانست.
کارنی در تحلیل خود نوشت: آمریکا لانه زنبور بزرگی در عراق ایجاد کرده است، به طوری که دیگر منطق حکم میکند اشغال این کشور یک اشتباه راهبردی درجه یک تلقی شود و حوادث فاجعهبار آینده که در نتیجه این جنگ به وجود میآید، مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: هر چند صدام حسین رئیس جمهوری معدوم عراق دشمن اسرائیل محسوب میشد، اما بسیار ضعیف بود و در محاصره دشمنانش قرار داشت. حکومت صدام همچنین مانع کشیده شدن ایران به سمت غرب میشد و در آن دوره، عراق پل ارتباطی بین ایران، سوریه و لبنان هم به حساب نمیآمد.
به نوشته کارنی «افزون بر این، در آن زمان نشانهای از وجود هلال شیعه در پهنه خاورمیانه نبود اما سقوط صدام نسنجیده و بیارزش بودن طرحهای آمریکا در عراق را مشخص کرد.
کارنی افزود: «خطر القاعده برای اسرائیل، از ایران کمتر است. القاعده پدیدهای بیمارگونه و یک اختلال روانی ناشی از فروپاشی نهادها و در هم آمیختن نقشآفرینان منطقهای است که هر چند میتواند مرتکب جنایت شود و خسارتهایی را وارد کند اما مدت زیادی دوام نخواهد آورد.
وی ادامه میدهد: برخلاف القاعده، ایران نیرویی پایدار است و دشمن راهبردی اسرائيل هم به شمار میآید. برخلاف القاعده که تهدیدی برای موجودیت رژیم اسرائیل نیست، جمهوری اسلامی ایران خطری آشکار و فوری است.
وی تأکید کرد: «آنچه هم اکنون در عراق جریان دارد، ممکن است در نهایت در گلوی اسرائیل گیر کند.»
واشنگتن و اروپا که هراس بیشتری از القاعده در قیاس با ایران دارند، به زودی ایران را مانعی مؤثرتر و فعالتر از القاعده میدانند.
جمشید بسمالله و سکه 12 هزار تومانی که 65 هزار تومان شد
روزنامه زنجیرهای تعادل (وابسته به الیاس حضرتی) یک رپرتاژ آگهی مفصل را به یکی از متهمان اخلال در بازار ارز اختصاص داد.
جمشید بسمالله در این مصاحبه میگوید بیگناه بود و بیخودی بازداشت شده است. وی ادامه میدهد شهریور 91 خریداران دلار رفتند و ما بازداشت شدیم چون فکر میکردند ما قیمتها را بالا بردیم.
وی درباره شروع به کار خود در بازار ارز از 20 سال پیش میگوید: کارم را با 250 هزار تومان پولی که از دوستم قرض گرفته بودم شروع کردم. در آن زمان با آن 200 تا 250 دلار میتوانستم خرید کنم. بعد از یک ماه کار کردن 5 هزار تومان سود داشتم. سود بازار برای من خوب بود آن روزها ولی خالی از ضرر هم نبود.
وی ادامه میدهد: سال 73-72 بود که طرح تعدیل اجرا شد. این همان شروع برنامه یارانههای سال 90 بود که با بیبرنامگی شروع شد. قاچاق ارز به شدت افزایش پیدا کرده بود. تورم خیلی بالا رفته بود. یادم هست سکه از 13 هزار تومان به 65 هزار تومان رسید. کار کردن در آن شرایط خیلی سخت بود به دلیل اینکه سوءاستفادههای زیادی در بازار صورت میگرفت. در آن شرایط تصمیم گرفتم آن مقدار پولی راکه دارم در شرکتهای خودروسازی سرمایهگذاری کنم و شروع به خرید و فروش ماشین کردم. یادم هست از بازار مشوش آن روزها یکی از دوستان من 10 برابر سرمایه اولیهاش سود کرده بود ولی من نتوانستم.
وی همچنین گفته است آن زمان که نرخ دلار بین1100 تا 1200 تومان در بازار معامله میشد من به جرات پیشبینی تا 2850 تومان را میکردم و برای این کار هم دلیل داشتم. ببینید حدود 10 سال بود که نرخ ارز تقریباً ثابت مانده بود. تورم حدود 20 تا25 درصد است و نرخ دستمزد هر ساله بیشتر میشود.
فاصله 2 هزار تا 54 هزار سانتریفیوژ چگونه پر میشود؟!
«تمام گفتار و رفتار ایران در مذاکرات هستهای حاکی از این است که این کشور محاسبه راهبردی خود را تغییر نداده است.»
این تحلیل را اندیشکده آمریکن اینترپرایز در آستانه دور دیگری از مذاکرات ایران و 5+1 منتشر کرد و نوشت: ایران قصد برچیدن برنامه هستهای خود را ندارد.
ماشه ظریف تحلیلگر آمریکایی در این یادداشت خاطرنشان کرد کنگره باید نقش نظارتی خود را احیا کند چرا که مذاکرهکنندگان ایرانی بر حفظ برنامه غنیسازی تاکید دارند. بنابراین کنگره باید مراقب توافق بد باشد و با قاطعیت دخالت کند.
دور جدید مذاکرات از 21 تیر به مدت دو هفته برگزار خواهد شد و موضوعاتی مانند زمان لغو تحریمها، ظرفیت غنیسازی ایران و تعداد کیفیت سانتریفیوژها از جمله موارد اختلافی دو طرف است.
به گزارش روزنامه هاآرتص «ایران و 5+1 در دور قبلی مذاکرات اختلافات عمیقی داشتند. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران مدعی شده که بسیاری از کشورهای بزرگ از جمله آمریکا موضع تندی در قبال مسئله غنیسازی اورانیوم اتخاذ کردهاند و این کشورها اگر واقعا درصدد دستیابی به توافق با ایران هستند، باید مواضع نرمتر و منعطفتری در رابطه با تمامی خواستههای ایران اتخاذ کنند».
یک مقام صهیونیست به هاآرتص گفت: گروه 5+1 با حفظ 300 تا 500 سانتریفیوژ از سوی ایران موافقت کرده بود اما نگرانی و دغدغه اصلی ما این است که این کشورها اخیرا به ایران ابلاغ کردهاند که آماده هستند تا بر سر افزایش تعداد سانتریفیوژهایی که ایران میتواند حفظ کند، با این کشور رایزنی کنند. به این ترتیب ممکن است با حفظ 2000 تا 4000 سانتریفیوژ برای ایران موافقت کنند.
یادآور میشود ایران تاکید کرده که صرفا برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر نیاز به 54 هزار سانتریفیوژ دارد. جمهوری اسلامی ایران همچنین تاکید دارد که باید بیش از یکصد هزار سانتریفیوژ برای تامین نیازهای خود داشته باشد. تاخیر روسها در راهاندازی نیروگاه بوشهر، عهدشکنی فرانسویها و آمریکاییها، در مقاطع مختلف و بالاخره گروکشی درباره سوخت 20 درصد رآکتور تهران، درستی محاسبه ایران را نشان میدهد.
به گزارش هاآرتص، یک هیئت اسرائیلی به ریاست «یوال اشتاینتس» وزیر امور راهبردی این رژیم، «یوسی کوهن» مشاور امنیت داخلی و «جرمی یساخروف» رئیس بخش امور راهبردی وزارت خارجه روز دوشنبه راهی واشنگتن خواهد شد. در این هیئت مسئولانی از سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی «امان» و سازمان اطلاعات خارجی «موساد» نیز حضور خواهند داشت و قرار است با بیل برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا و وندی شرمن - که رئیس تیم مذاکرهکننده آمریکا با ایران نیز هست - دیدار و گفتوگو کنند و پس از آن قرار است اشتاینتس سفرهای مشابهی را نیز به انگلیس و فرانسه داشته باشد.
فراکسیون 10 نفره همچنان در تعلیق
یک نماینده پیگیر تشکیل فراکسیون موسوم به اعتدال از تعویق چندباره این کار خبر داد.
ابراهیم نکو که سال گذشته گفته بود حتی اگر با 10 نفر هم شده فراکسیون جدید را در مجلس راهاندازی میکند، در مصاحبه با «دانا» گفت: تشکیل فراکسیون اعتدال موقتا به صورت تعلیق درآمده است. یک هفته پیش تصمیم بر آن شد که مدتی فعالیتهای فراکسیون به صورت تعلیق درآید تا بتوانیم این اتهام را که ما یک فراکسیون دولتی هستیم، از ذهنها پاک کنیم.
وی ادامه داد: فراکسیون اعتدال به دولت اعتدال ارتباطی ندارد البته شاید خیلی اشتراکات داشته باشند؛ همچنین یکی از برنامهها این بود که از دولت در زمینههای اعتدال نیز حمایت شود.
نکو خاطرنشان کرد: فراکسیون بزرگ رهروان و اصولگرایان تهدید کردهاند در صورتی که فراکسیون اعتدال تشکیل شود این دو با هم ائتلاف میکنند و این نشاندهنده این است که این فراکسیونها حامی واقعی دولت نیستند.
وی در پایان با بیان این که تشکیل فراکسیون قطعا انجام میشود گفت: این مسئله و مسائل دیگر باعث شد تا ما محتاطانه عمل کنیم و جلوی خطاهای احتمالی را بگیریم و فعلا به این شیوه اداره شود؛ اما برای نحوه تشکیل فراکسیون و انتخابات آینده مجلس، جلسه گذاشته و برنامهریزی خواهیم کرد.
تحصیل دانشجویان ایرانی در این رشتهها ممنوع است!!
موسسه آموزشی آمریکایی کاپلان میگوید دانشجویان ایرانی نمیتوانند در انگلستان علوم، تکنولوژی، ریاضیات و مهندسی بخوانند
روزنامه گاردین نوشت: این موسسه دلیل اقدامش را تحریمهای آمریکا علیه ایران عنوان کرده است. دانشجویان مقیم ایران در کلاسهای علوم، تکنولوژی، ریاضیات و مهندسی و همین طور کلیه کلاسهای سطح تحصیلات تکمیلی این موسسه نمیتوانند شرکت کنند.
به گزارش بولتن نیوز، درخواست تعداد زیادی از متقاضیان ایرانی از پاییز 2013 تا به امروز برگشت داده شده زیرا موسسه کاپلان پذیرفتن این دانشجویان را زیر پا گذاشتن تحریمهای آمریکا میداند. منتقدان میگویند، تحریمها قرار بود مسئولین ایران را مجازات کند و نه مردم عادی را.
حامیان داعش کشورهایی هستند که از همکاری با صدام عبرت نگرفتند
روزنامههای غربی برخی شیوخ خلیجفارس را تامینکنندگان مالی اصلی تروریستهای داعش میدانند.
روزنامه آمریکایی دیلیبیت نوشت: متحدان ایالات متحده، نیازهای مالی داعش را تامین میکنند.
داعش برای سالها از سوی کمکدهندگان ثروتمند سعودی، کویتی و قطری، از سوی متحدان آمریکا در منطقه خلیجفارس، که در پیکار علیه تروریسم اهداف دوگانه را دنبال میکنند، تامین مالی شده است.
این گزارش میافزاید: «دامنه عملیات داعش در منطقهای است که تهدید ایران، جنگ داخلی سوریه و جنگ فرقهای بر هدف آمریکا برای ایجاد ثبات و اعتدال پیشی گرفته است. این چرخشی توأم با کنایه و طعنه، مخصوصاً در مورد کویت، است که در سال 1991 آمریکا با حمله به عراق و تشکیل ائتلافی فراگیر توانست آن را از دست صدام حسین آزاد کند. داعش با اتحاد با بقایای رژیم بعثی که تحت رهبری صدام بود، میخواهد دولت نوریالمالکی را براندازد. کویت به داعش برای به قدرت رسیدن بازماندگان صدام کمک میکند.»
آندرو تابلر، پژوهشگر ارشد در انستیتوی مطالعات خاور نزدیک در واشنگتن میگوید: «هرکس میداند که این پولها از کشورهای عربی خلیجفارس از طریق کویت میگذرد. سیستم بانکی و مبادلات پولی کویت برای دورهای طولانی مشکلی بزرگ محسوب میشد، زیرا یک کانال عمده برای ارسال پول به گروههای افراطی در سوریه و حالا عراق هستند.»
از سوی دیگر روزنامه انگلیسی تایمز گزارش داد حامیان گروه داعش در برخی کشورهای حوزه خلیجفارس میلیونها دلار را در حمایت از داعش صرف کرده و متعهد شدهاند تا میلیونها دلار دیگر را با هدف دامن زدن به بحران عراق و سوریه در اختیار تروریستها قرار دهند.
تایمز تاکید کرد: گزارشهای متعددی به شرح جزئیات این نقلو انتقالات مالی میپردازند و نشان میدهند که چگونه پولهای پرداخت شده از کشورهای خلیجفارس به گروههای شورشی متعدد در سوریه، باعث انشعاب بین مخالفان رژيم اسد شد که زمینه را برای اوجگیری گروههای شورشی افراطی چون داعش همواره کرد. بسیاری از این اعانهدهندگان به گروههای میانهرو مخالف دولت اسد که از حمایت آمریکا برخوردارند، اعتمادی ندارند. حتی غرب هم از دادن مقادیر کافی تسلیحات به این گروههای میانهرو خودداری کرده است.