خبرهای تأیید نشده از مرگ «بن علی» همزمان با آغاز انتخابات مهم تونس
همزمان با آغازانتخابات ریاستجمهوری درتونس، رسانهها خبرهای ضد و نقیضی را درباره مرگ دیکتاتور سابق این کشور منتشر کردند.
انتخابات ریاست جمهوری تونس دیروز در این کشور آغاز شد و در این انتخابات، ۲۴ کاندیدا برای فتح عالیترین پست سیاسی با یکدیگر رقابت میکنند. در این دور از انتخابات برای نخستین بار نامزدها در مناظره تلویزیونی شرکت کرده و گفته میشود که سه میلیون تونسی این مناظره را تماشا کردهاند.
به گزارش ایسنا، این دومین انتخابات ریاستجمهوری از سال ۲۰۱۱ تاکنون در این کشور است. بر اساس بیانیه وزارت کشور تونس، حدود
۷۰ هزار نیروی امنیتی تامین امنیت انتخابات ریاستجمهوری را برعهدهدارند و ۱۵۹ تیم از یگانهای ویژه ضد ترور نیز در تمامی استانها با تمام تجهیزات لازم و هلیکوپتر، برای شرایط اضطراری مستقر شدهاند.
در حال حاضر تونس با مشکلات عمده اقتصادی روبهرو بوده و میزان بیکاری به ویژه در میان جوانان فارغالتحصیل بسیار بالا است. علاوهبر آن، یارانه بنزین و مواد غذایی به تازگی کاهش یافته و قیمتها باز هم افزایش پیدا کرده است.
حدود ۹ میلیون شهروند تونسی مجاز به شرکت و رای دادن در این انتخابات هستند. درباره زمان اعلام نتایج انتخابات، گزارشی نرسیده است.
همزمان، مبارزات تبلیغاتی کاندیداهای انتخابات پارلمانی تونس که احتمالا 14 مهر برگزار میشود، آغاز شده و تداخل دو انتخابات پارلمانی و ریاستجمهوری، موجب بروز آشفتگیهایی نیز شده است.
مرگ زینالعابدین بن علی؟
روزنامه فرامنطقهای «القدس العربی» گزارش داد که خانواده
«زین العابدین بن علی» دیکتاتور سابق تونس به طور ضمنی، از مرگ وی خبر دادند.« نسرین» دختر بن علی، طی توئیتی نوشت: «پیام پدرم؛ای وطن ناسپاس استخوانهایم را هم به تو نخواهم سپرد».
به گزارش ایسنا، «منیر بن صالحه» وکیل بن علی، نیز در صفحه خود در فیسبوک نوشت: «ملت تونس به تو میگویند متشکریم. پایان یک مرد بزرگ.»
همچنین در تماسی که القدس العربی با وکلای بن علی داشته، آنها خبر مرگ دیکتاتور سابق تونس را نه تأیید کردهاند و نه تکذیب. اما روزنامه «الشروق» به نقل از یکی از اعضای خانواده بن علی، خبر مرگ او را تکذیب کرد.
این روزنامه نوشت، بن علی پس از دچار شدن به یک عارضه جسمانی، بیمارستان را ترک کرده و در حال حاضر در خانه خود و در کنار افراد خانوادهاش به سر میبرد.
رسانهها پیش از این از وخامت وضعیت جسمانی بن علی خبر داده و اعلام کرده بودند که وی به کما رفته است.
در پی اعتراضات گسترده مردمی، زینالعابدین بن علی ژانویه 2011(دی 1390) از قدرت در تونس کناره گرفت و به عربستانگریخت. بن علی به همراه خانواده اش از آن زمان تاکنون، دراین کشور به سر میبرد.