کد خبر: ۱۶۹۸۷۰
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۵
سکوت فدراسیون فوتبال و انتقاد شدید مجیدی از کمیته فنی

شرایط بحرانی تیم امید در فاصله 3 ماه تا شروع آخرین مرحله مقدماتی المپیک

انتقاد مجیدی از بازیکنان دعوت شده، نتایج ناامیدکننده تیم امید و اختلاف سرمربی با یکی از اعضای کمیته فنی‌، خیلی زود این تیم را به حاشیه برده و نکته جالب‌تر، سکوت فدراسیون و مهدی تاج است؛ سکوتی که در فاصله سه ماه به دور آخر مقدماتی المپیک می‌تواند کشنده باشد و باز هم حسرت المپیک را به دل فوتبال ایران بگذارد.





پس از جدایی مجیدی از استقلال، نام او به عنوان یکی از گزینه‌های سرمربیگری تیم امید مطرح شد تا کاپیتان سابق استقلال آلترناتیوی برای یحیی گل‌محمدی باشد. علیرغم مذاکره طولانی مهدی تاج با گل‌محمدی، این مربی تصمیم گفت قراردادش را با تیم باشگاهی‌اش تمدید کند تا راه نیمکت تیم امید برای مجیدی باز شود.
خطری بود که رئیس‌فدراسیون به جان خرید
سرانجام با بحث‌های فراوان و با وجود بعضی انتقادات، ستاره سابق آبی‌ها، سرمربی تیم امید شد تا نخستین تجربه‌ سرمربیگری‌اش در تیمی باشد که رویای حضور در المپیک را در سر می‌پروراند. سپردن کار به مربی که نه تجربه کار با تیم‌های پایه را دارد و نه تا آن زمان سرمربی تیمی بوده، خطری بود که رئیس‌فدراسیون به جان خرید. بسیاری از اهالی فوتبال و به خصوص کارشناسان فوتبال پایه با این انتخاب موافق نبودند.
دو بازی ابتدایی تیم مجیدی برابر تیم ملی بزرگسالان و نفت مسجدسلیمان بود که عملکرد شاگردان مجیدی رضایت‌بخش نبود. تیم امید نه مقابل نفت مسجدسلیمان خوب بازی کرد و نه در مقابل تیم عجیب و غریب ویلموتس- با دعوت از بازیکنان شاغل در لیگ برتر- راضی‌کننده ظاهر شد. مجیدی خواستار حضور مربی اسپانیایی در کادر فنی شده بود که این اتفاق رخ نداد و در تصمیمی غافلگیرکننده امید نمازی، سرمربی فصل گذشته ذوب‌آهن قبول کرد که در راه المپیک ۲۰۲۰ توکیو دستیار مجیدی باشد و این در حالی بود که دو گزینه مجیدی برای دستیاری‌اش که یک مربی صربستانی و یک مربی اسپانیایی بود، مورد قبول فدراسیون فوتبال قرار نگرفت.
مشکلاتی که حاشیه‌ساز شد
برگزاری اردوی تیم امید در تهران با حداکثر امکاناتی که فدراسیون می‌توانست در اختیار این تیم بگذارد آغاز شد و پس از آن، تیم راهی ازبکستان شد تا دو دیدار دوستانه را با تیم امید این کشور برگزار کند. دو باخت که یکی از آنها با نتیجه سنگین ۴ بر ۱ بود، حاصل تلاش مجیدی و بازیکنانش بود که این مسئله خشم سرمربی را در پی داشت. مخالفت یکی از اعضای کمیته فنی تیم امید با مربیان مدنظر مجیدی، انتقاد مجیدی از بازیکنان دعوت شده به اردو و برخی مشکلات دیگر، خیلی زود رابطه او با فدراسیون را زاویه‌دار کرد. اتفاقی که به طور قطع به ضرر امیدهای ایران است اما مصاحبه آقای سرمربی باعث شد حالا بعضی از بازیکنان نیز درباره عملکرد او صحبت کنند و از کارش ناراضی باشند.
«فدراسیون ۵ ستاره»
باید چاره‌ای بیندیشد
به وجود آمدن این همه اختلاف، آن هم بعد از گذشت کمتر از چهار ماه خیلی زود تیم را به حاشیه برد و نکته ناامیدکننده، پاسخگو نبودن فدراسیون و حتی مدیر تیم امید درباره حواشی این تیم است. شاید انتخاب مجیدی به عنوان سرمربی انتخاب جسورانه‌ای بود اما حالا مهدی تاج و فدراسیونش باید پاسخگوی این انتخاب باشند؛ پاسخگویی درباره اختلاف‌ها و شبهاتی که مجیدی در مورد لیست دعوت شده مطرح کرد و البته مهم‌ترین مسئله یعنی نتایج تیم امید. شاید دیدار دوستانه عیار خوبی برای ارزش‌گذاری بار فنی تیم ملی نباشد اما دریافت چهار گل از تیمی که می‌تواند رقیب ایران در راه صعود به المپیک باشد بسیار ناامیدکننده است و عملکرد کادر فنی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
در فاصله سه ماه تا شروع آخرین مرحله مقدماتی المپیک، «فدراسیون پنج ستاره» باید چاره‌ای برای این مسئله بیندیشد تا سرانجام همکاری مجیدی و امیدها به پایانی خوش ختم شود.

دخالت عضو کمیته فنی  و تغییرات وسیع در لیست بازیکنان

فرهاد مجیدی سرمربی تیم المپیک ایران پس از انجام دو بازی تدارکاتی در ازبکستان و قبول دو شکست دیگر با گلایه از شرایطی که در آن قرار دارد صحبت می‌کند و عقیده دارد بهتر است در کارش دخالتی صورت نگیرد و او با استقلال کامل کار را پیش ببرد. حرف‌های مجیدی یک نکته عجیب دارد؛ اینکه او قصد تغییر در لیست تیم امید را دارد. او ابتدا درخصوص نحوه انتخاب دستیار برای خود گفت: اولین دستیار خارجی که جهت عقد قرارداد معرفی کردم، سانچز مربی آکادمی اسپانیول بود اما فدراسیون اصرار داشت که قرارداد ۶ ماهه ببندد و سانچز به عنوان یک مربی حرفه‌ای خواستار قرارداد یک ساله شد که فدراسیون نپذیرفت. بعد از این یک دستیار صربستانی معرفی کردم که ۸ سال سابقه کار در آکادمی رئال مادرید داشته و سرمربی تیم زیر ۲۳ سال ترکمنستان هم بوده که متاسفانه مورد تایید قرار نگرفت و بعضی از اعضای کمیته فنی مثل آقای اکبر محمدی با حضور این مربی مخالفت کردند! برای من جای سؤال است که چطور افرادی که رزومه خاصی ندارند درباره حضور یک دستیار خارجی بارزومه در تیم امید مخالفت می‌کنند. البته آنها خودشان گزینه‌هایی را درنظر داشتند که مورد تایید من قرار نگرفت. با این حال من باوجود مخالفت‌های غیرمنطقی و غیر‌حرفه‌ای بعضی از اعضای کمیته فنی و اطرافیان، شرایط فدراسیون را درک کردم و خودم با آقای نمازی مذاکره کردم و از ایشان خواستم که در راه المپیک در کنار ما باشند. وی در ادامه اشاره‌ای هم به تغییرات جدید در لیست بازیکنان تیم امید دارد و می‌گوید: ما نیاز داریم که تغییرات زیادی در نفرات انتخابی ایجاد کنیم و به تغییر استراتژی نیاز داریم. من حتما طی هفته‌های آینده با بررسی دقیق بازیکنان جدیدی را برای اردوی بعدی به تیم امید دعوت خواهم کرد. من روز اولی که آمدم قول دادم همه تلاشم را برای صعود به المپیک انجام بدهم و حالا هم به غیر از این فکر نمی‌کنم اما اگر دخالت نکنند و اجازه بدهند من کارم را انجام بدهم با نفراتی که خودم دعوت خواهم کرد شرایط بهتری رقم خواهد خورد.