کد خبر: ۱۶۹۴۰۱
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۱
تکرار وعده هر ساله مسئولان

سازمان راهداری: بلیت اتوبوس زائران اربعین گران نمی‌شود

مدیرعامل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده ای، وعده هر ساله مسئولان درباره گران نشدن قیمت بلیت‌های اربعین را تکرار کرد.




عبدالهاشم حسن‌نیا معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ۵۰ درصد زائران از حمل‌ونقل عمومی مانند اتوبوس جهت تردد استفاده می‌کنند و ۴۵ تا ۵۰ درصد از زائران هم از خودرو‌های شخصی و حمل‌ونقل ریلی و هوایی استفاده می‌کنند.
وی با بیان اینکه هشت هزار دستگاه اتوبوس جهت تسهیل در تردد زائران آماده کرده‌ایم، گفت: در کشور حدود ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس فعال می‌باشند که برخی از آنها با مشکلات فنی روبه‌رو هستند؛ درنتیجه سه تا چهار هزار دستگاه برای حمل‌ونقل درون کشور پیش‌بینی شده و حدود هشت هزار دستگاه هم برای تردد بین شهری در نظر گرفته‌ایم.
حسن‌نیا با بیان اینکه قیمت بلیت اتوبوس جهت اعزام زائران امسال گران نمی‌شود، افزود: مشکل سوخت، روغن موتور و لاستیک را برای تمامی رانندگان اتوبوس در این ایام برطرف کرده‌ایم و پارکینگ‌های لازم را جهت خودرو‌های شخصی هم آماده کرده‌ایم.
در همین رابطه، احمدرضا عامری، مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسافربری کشور هم با بیان اینکه هیچ برنامه‌‌ای برای افزایش قیمت بلیت اتوبوس، مینی‌بوس و سواری کرایه نداریم، به خبرگزاری فارس گفت: در همین شرایط فعلی هم سفر از سبد خانوار بسیاری از اقشار حذف شده است.
گفتنی است حدود هفت سال که راهپیمایی زائران اربعین حسینی وارد مرحله جدیدی شده و جمعیت میلیونی زائران ایرانی به این مراسم آئینی عظیم پیوسته‌اند. به موازات این اتفاق، نیاز به تأمین زیرساخت‌ها برای حضور مردم در این مراسم آنچنانکه مورد توقع می‌رفت فراهم نشده است. با وجود تجربه چند ساله، اما هنوز هم در آستانه اربعین برخی نواقص همچون ساخت جاده و پارکینگ و وسایل نقلیه و... وجود دارد.
یکی از این موارد، افزایش هزینه حمل‌ونقل است. هر ساله مسئولان وعده می‌دهند قیمت بلیت مسیرهای منتهی به مناطق مرزی گران نمی‌شود، اما با دو برابر شدن نرخ بلیت در آستانه اربعین، مسئولان بخش خصوصی و دولتی اینچنین استدلال می‌کنند که این افزایش قیمت به معنی گرانی نیست، بلکه علت آن است که وسایل نقلیه مسیر برگشت را خالی بازمی گردند. در سوی دیگر، مردم می‌گویند که برخی از این مسیرها در ایام عادی سال هم مسافر زیادی ندارند و دریافت هزینه برگشت اجحاف در حق مردم است.
در این بین دولت وظیفه دارد از این اجتماع عظیم به هر نحو ممکن حمایت کند. حضور میلیونها زائر ایرانی در ایام محرم و صفر در عراق و متعاقبا حضور زائران عراقی حرم رضوی در ماه صفرو سایر ایام سال، بر امنیت ملی و روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دو کشور آنچنان تأثیری دارد که هزینه‌های دولت برای ایجاد زیرساخت‌ها و کاهش هزینه زائران در ایام اربعین، در برابر آن به چشم نمی‌آید.
علاوه‌بر این نهادهایی مانند سازمان اوقاف و امور خیریه هم وظیفه دارند به این حوزه به طور جدی ورود کنند.
موقوفه‌های قابل توجهی در سال‌های گذشته از سوی عاشقان حسینی برای تعظیم عزاداری اباعبدالله الحسین اختصاص یافته است. در این برهه تاریخی که حرکت میلیونی اربعین، عظمت حسینی را در چشم جهان درخشان نموده و زمینه اتحاد مسلمانان رافراهم کرده، چه فرصتی بهتر از این برای مصرف موقوفات اباعبدالله وجود دارد؟ بنابراین مسئولان کشور باید با همه ظرفیت پای کار آمده و تلاش کنند در حد توان از مشکلات مردم بکاهند، چنانچه حذف روادید بین دو کشور در این ایام، به عنوان گامی ارزشمند برداشته شد.