مراقبت
توصیههای بهداشتی به هیئتها و مساجد در ماه محرم
رئیس اداره بهداشت محیط غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در آستانه ماه محرم توضیحاتی در مورد نحوه رعایت بهداشت از سوی هیئتهای عزادار و مساجد ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، سید رضا غلامی با اشاره به سعی وزارت بهداشت بر نظارت بهداشتی بر مراکز اطعامدهی ، ادامه داد: مسائلی همچون بهداشت محیط ،آب، فاضلاب، دفع زباله، نظافت محیط و... باید از سوی مسئولین هیئتها مورد ملاحظه قرار گیرد و از آنجایی که بخشی از این اطعامدهی در منازل صورت میگیرد که بازرسین ما دسترسی نظارتی به این منازل را ندارند، نسبت به ارائه توصیههای بهداشتی از سوی رسانهها و معاونتهای بهداشتی دانشگاهها اقدام کردهایم.
غلامی در ادامه به ذکر توصیههایی برای رعایت بیشتر بهداشت به ویژه در هیئتهایی که اطعامدهی دارند پرداخت:
-از زمان اتمام طبخ غذا تا زمان توزیع آن نهایتا باید دو ساعت فاصله باشد، مگر اینکه هیئتها امکان نگهداری غذا در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد را داشته باشند و یا بتوانند با قرار دادن غذا روی شمعک گاز، دمای آن را در ۶۰ درجه سانتیگراد حفظ کنند.
- توزیع غذا به سرعت اتفاق افتد، زیرا کاهش دمای غذای طبخ شده به زیر ۶۰ درجه سانتیگراد و رسیدن به دمای ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتیگراد باعث میشود احتمال رشد میکروب در غذا به ویژه در خورشها افزایش مییابد که نهایتا میتواند سبب ایجاد مسمومیت در افراد شود.
- بهترین ظرف برای توزیع غذا میان عزاداران ظروف معمول است و اگر شرایط گندزدایی و شستوشوی ظروف برایشان فراهم است، بهتر است از ظروف عادی استفاده کنند؛ اما، اگر به هر دلیلی از ظروف یکبار مصرف استفاده میکنند باید بلافاصله پس از اتمام کار بستهبندی، توزیع غذا آغاز شود و بیش از ۳۰دقیقه در ظرف بستهبندی قرار نگیرد. همچنین بهتر است ظروف بستهبندی بر پایه گیاهی و آلومینیومی باشد.
- درصورت استفاده از ظروف یکبار مصرف باید دقت کنند غذا در دمای بالایی قرار نداشته باشد، ترجیحا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پس از اتمام طبخ غذا صبر کنند و بعد نسبت به بستهبندی آن در ظروف یکبار مصرف اقدام کنند، این ظروف باید دارای آرم سیب سلامت بوده و مورد تایید سازمان غذا و دارو باشد
- به هیچ عنوان برای بستهبندی غذاهای گرم از ظروف پلاستیکی شفاف استفاده نکنند چراکه این ظروف تنها برای بستهبندی غذاهای سرد باید استفاده شود.
- آشپزان پس از مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت به مراکز بهداشتی معرفی شده و پس از انجام معاینه بالینی و در صورت لزوم انجام برخی آزمایشها، کارت بهداشت برایشان صادر میشود.
- هیئتها و ایستگاههای صلواتی نسبت به دفع زباله خود اقدامات موثر را انجام دهند، بهترین کار این است که سطلهای زبالهای در مجاورت خودشان تعبیه کنند تا از ایجاد آلودگیهای محیطی توسط ظروف یکبار مصرف جلوگیری کنند.
-هنگام ذبح دام دقت کنند که محیط اطراف آلوده نشده و این آلودگی از محیط به لاشه دام نیز منتقل نشود.