کد خبر: ۱۶۹۰۶۶
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۹
سلامت

واکسینه شدن در برابر 7 بیماری با مصـرف « شیرمـادر» در دوران نوزادی




بنابر تحقیقات انجام شده مصرف شیرمادر، می‌تواند نوزادان را در برابر 7 بیماری که ممکن است در بزرگسالی به آن دچار شوند، مقاوم کند.
به گزارش تسنیم، بیماری‌های غیرمسری و مزمن بزرگسالی شامل بیماری‌های قلبی ـ عروقی‌، سرطان‌ها‌، بیماری‌های مزمن تنفسی‌، دیابت و ... علل اساسی مرگ و میر در دنیا هستند.
اگرچه عوامل متعددی بر ایجاد بیماری‌های مزمن دخیل هستند و علل بروز آنها می‌تواند نشات گرفته از ژنتیک، محیط، تغذیه، جنسیت و سن باشد، اما امروزه برخی شواهد تاثیر تغذیه در سال‌های اول زندگی را بر این بیماریها اثبات کرده است .
تغذیه با «شیر مادر» در دوران نوزادی در کاهش بروز بیماریهای مزمن بسیار موثر است.
نتایج این تحقیقات به شرح زیر است:
براساس مطالعات گسترده انجام شده توسط کارشناسان، احتمال بستری شدن بر اثر پنومونی و برونشیت (دو نوع از بیماریهای عفونی تنفسی) در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، نصف کودکانی است که با شیر خشک تغذیه می‌شوند.
همچنین نوزادانی که 6 ماه با شیر مادر تغذیه می‌شوند نسبت به نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند 30 درصد کمتر به لوسمی یا همان سرطان خون مبتلا می‌شوند و شانس ابتلا به بیماری هوچکین (نوعی سرطان لنفاوی) در این کودکان بسیار پایین‌تر است.
رسوب چربی زیرپوستی در شیرخوارانی که  با شیر مادر تغذیه می‌شوند کمتر از نوزادانی است که از شیر خشک استفاده می‌کنند ،همچنین سطح انسولین خون در نوزادانی که با شیر مصنوعی تغذیه می‌شوند بالاتر است که این امر باعث برهم خوردن تعادل هورمونی و ایجاد مقاومت به انسولین می‌شود که یکی از علل مهم ابتلا به دیابت نوع 2 است.
بیماری «کرون» یکی از اختلالات مزمن روده است، در این بیماری التهاب در لایه‌های عمیقی از روده گسترش پیدا می‌کند.
کولیت السراتیو یکی دیگر از بیماریهای التهابی روده است که سبب ایجاد زخم در لایه درونی کولون (روده بزرگ) و مقعد می‌شود که تغذیه با شیر مادر ممکن است از پیشرفت این بیماریها در سال‌های بعدی زندگی جلوگیری کند.
«آرتریت روماتوئید» یکی از بیماریهای مفصلی با علت خودایمنی است که با درد و تورم مفصل همراه است و در زنان شیوع بالاتری دارد، کودکان تغذیه شده با شیر مادر در بزرگسالی کمتر به این بیماری دچار شده بودند.
طبق جدیدترین مطالعه انجام شده در بریتانیا، به‌نظر می‌رسد که تغذیه با شیر مادر ممکن است همراه با سطح پایین LDL (نوعی کلسترول) در بزرگسالی باشد همچنین شیر مادر به دلیل اسیدهای چرب غیراشباعی که دارد بر سلامت قلب و عروق اثر مفید میگذارد.
همچنین شیر مادر، کودک را  در برابر مننژیت عفونتی که سبب التهاب پرده پوشاننده مغز و نخاع شده و معمولاً توسط باکتری به نام هموفیلوس آنفلوآنزای تیپ B  ایجاد می‌شود،‌ محافظت می‌کند.
و در نهایت باید اشاره کرد که به طور کلی تغذیه کودک با شیر مادر علاوه بر رشد و تکامل او سبب رشد ذهنی و روانی کودک، افزایش ضریب هوشی و کاهش بروز یا شدت بسیاری از بیماری‌های مزمن می‌شود.