kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۸۳۷۸
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۶

هفت غذای سنتی استان اردبیل به ثبت ملی رسید



  معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اعلام کرد: مهارت تهیه هفت نوع غذای سنتی استان اردبیل به ثبت ملی رسیده است.
کریم لطفی در حاشیه بازدید از جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی نیر این خوراکی‌ها را شامل کته نان با سبزیجات، پیچاق قیمه، قره حالوا، قیماق، هدیک آشی، فطیر مشگین‌شهر و قوروت اعلام کرد.
وی افزود: تمامی مهارت‌های ذکر شده در میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده تا علاوه بر صیانت از آن، بتوان نسبت به معرفی گسترده‌تر غذاهای سنتی استان اقدام کرد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین از تهیه پرونده ثبت ملی مهارت تهیه باسدیرما پلو، خشیل موران، قره شیقالات و شیرینی سه گوش اردبیل خبر داد.
وی تاکید کرد: ثبت ملی آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی فرصتی با هدف انتقال میراث فرهنگی و تاریخی به آیندگان با جدیت دنبال می‌شود.
لطفی ثبت این آثار را موجب تقویت گردشگری غذا و نیز مستند شدن مهارت تهیه غذاهای سنتی دانست و اضافه کرد: استان اردبیل ظرفیت بالایی در گردشگری غذایی دارد.
وی با اشاره به تداوم ۱۴ ساله برگزاری این جشنواره گفت: این آیین فرهنگی موجب شده که شهرستان نیر به عنوان شهرستان پایلوت گردشگری غذایی استان اردبیل معرفی شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل معرفی غذاهای محلی و سنتی استان در قالب جشنواره را اقدامی ارزشمند به منظور ایجاد جاذبه برای گردشگران ورودی به این استان دانست و گفت: این امر موجب ماندگاری بیشتر گردشگران در استان خواهد شد.
چهاردهمین جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی از روز گذشته در منطقه نمونه گردشگری و تفرجگاه بولاغلار شهرستان نیر از توابع استان اردبیل برگزار شد.
در این جشنواره که با حضور نمایندگان بخش گردشگری ۲۲ استان کشور و در یکی از مناطق سرسبز دامنه کوه سبلان برگزار شد، شرکت‌کنندگان در ۷۰ غرفه پیش‌بینی شده، انواع آش و غذاهای محلی خود را طبخ کرده و در معرض قضاوت بازدیدکنندگان و گردشگران پرشمار تابستانی حاضر قرار دادند.