kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۷۶۸۱
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
رئیس‌بنیاد ملی گندمکاران:

خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته 25 درصد کاهش یافت!

رئیس‌بنیاد ملی گندمکاران با‌اشاره به نارضایتی کشاورزان از قیمت خرید تضمینی گندم و نحوه پرداخت طلب آنها از دولت گفت: خرید (تضمینی) گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است.




به گزارش خبرگزاری مهر، حدود یک ماه به آغاز سال زراعی جدید باقی مانده و کشاورزان کم کم باید برای شروع یک سال جدید و پرزحمت آماده شوند ضمن اینکه بحث تامین امنیت غذایی و خودکفایی، امسال باتوجه به شرایط خاص کشور که در وضعیت جنگ اقتصادی بسر می‌بریم، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
با این‌حال در سال زراعی جاری خرید گندم به عنوان یک محصول ویژه، به‌دلیل کم توجهی دولت، با چالش مواجه شده است. در این میان تاکید برخی مسئولان و  دست‌اندرکاران بر به صرفه بودن  واردات گندم به جای کشت آن در داخل، اخیرا صدای وزیر جهاد کشاورزی را هم درآورده و باعث اعتراض محمود حجتی شده است.
محمود حجتی در این زمینه گفته بود: هر زمان که شما با عرق جبین ارز تولید کردید، می‌توانید بروید با آن ارز کالا وارد کشور کنید نه اینکه نفت را که سرمایه نسل‌های آینده است بفروشید دلار حاصل از آن را
قیمت گذاری کنید و بعد محصولی را که در کشور مبدا نیز مورد حمایت قرار گرفته و یارانه دریافت کرده وارد کنید و با محصول داخلی مورد مقایسه قرار دهید.
در همین زمینه عطا ا... هاشمی، رئیس‌بنیاد ملی گندمکاران ایران با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و واقعی شدن نرخ ارز، ما پیش‌بینی چنین روزهایی را می‌کردیم و درباره آن نیز هشدار داده بودیم. برآورد قیمت تمام شده تولید هرکیلوگرم گندم بین ۲۳۵۰ تومان تا ۲۴۰۰ تومان بود.
وی اضافه کرد: در سال‌های گذشته عده‌ای مدام بر سر تولیدکنندگان منت می‌گذاشتند که اگر گندم وارد کنیم قیمت آن بسیار کمتر تمام می‌شود در حالی که قیمت ارز را به صورت دستوری پایین نگه داشته بودند و در واقع از منابع بیت‌المال برای این کار خرج می‌کردند که خوشبختانه امسال نرخ ارز واقعی شد.
این فعال بخش خصوصی با‌اشاره به اینکه خرید گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است، گفت: نه تنها قیمت ۱۷۰۰ تومان برای هرکیلوگرم گندم مورد رضایت کشاورزان نیست بلکه از نحوه پرداخت مطالبات گندمکاران نیز راضی نیستیم.
هاشمی ادامه داد: بعد از تحویل گندم به دولت، حداقل ۲۵ تا ۴۰ روز طول می‌کشد تا اولین واریزی به حساب کشاورز انجام شود این درحالی است که کشاورزان بدهکارند و به نقدینگی نیاز دارند ضمن اینکه کشت جدید حدود ۲۰ روز دیگر در مناطق  شمال غرب کشور آغاز می‌شود و کشاورزان باید نقدینگی داشته باشند تا نهاده‌های مورد نیاز خود را تهیه کنند.
وی با‌اشاره به اینکه در حال حاضر دلالان، واسطه‌ها، کارخانجات و واحدهای دام و طیور گندم را از کشاورزان خریداری می‌کنند، بیان کرد: گندمی که باید خوراک انسان باشد در چرخه خوراک دام و طیور مصرف می‌شود. ما نه تنها در سال جاری در این حوزه مشکل داریم بلکه برای سال آینده نیز با چالش مواجه خواهیم بود و در این زمینه نگرانیم.
رئیس‌بنیاد ملی گندمکاران گفت: در واقع به دلیل اینکه دولت در طی سالیان اخیر در اجرای قانون خرید تضمینی دچار تخلف شده کشاورزان اطمینان ندارند که نرخ به موقع اعلام شود و نیز قیمتی که اعلام می‌شود دلخواه و مورد رضایت آنان باشد بنابراین احتمال دارد این مسائل در کشت تاثیر منفی بگذارد و باعث کاهش سطح زیرکشت شود.