توصیههای وزارت بهداشت برای پیشگیری از «تبکریمه کنگو» در آستانه عید قربان
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، با اشاره به افزایش آمار ذبح دام در کشور همزمان با عید قربان، توصیههایی برای ذبح بهداشتی دام و همچنین طریقه مصرف و نگهداری گوشت دام ارائه کرد.
بهزاد امیری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در آستانه عید قربان برخی افراد اقدام به ذبح گوسفند میکنند، اظهار داشت: افراد بهتر است دام را از مراکزی که زیرنظر سازمان دامپزشکی بوده خریده و ذبح دام را نیز در کشتارگاهها انجام دهند.
امیری با تأکید براینکه گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد قرار داده شود، افزود: این فرآیند از آن جهت اتفاق میافتد که اگر ویروسی در آن وجود داشته باشد، از بین برود. البته توصیه میکنیم برای مصرف جگر و سایر امعاء و احشا دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از موارد فوت شده به علت تب کریمهکنگو، به علت مصرف جگر خام بوده است، گفت: مردم از مصرف جگر خام خودداری کنند. البته باید به این نکته توجه شود که مصرف جگر خام علاوه بر افزایش ریسک احتمال ابتلا به تب کریمهکنگو، میتواند باعث بروز بیماریهای دیگری نیز شود.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، علائم بیماری تب کریمه کنگو را شامل تب، سر درد، علائم گوارشی و در موارد شدید تظاهرات خونریزیدهنده معرفی کرد و ادامه داد: اگر فردی علائم یادشده را پس از مصرف گوشت در خود مشاهده کرد باید به مراکز بهداشتی مراجعه کند تا هم زودتر درمان شود و هم از احتمال انتقال بیماری توسط خود به دیگران بکاهد.