kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۱۸۶
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۸

گزارش خواندنی فارین‌پالیسی از محبوبیت عجیب بشار اسد در رقه

یک نشریه نزدیک به کاخ سفید با ارائه گزارشی میدانی از شهر «رقه» در شرق سوریه، که اکنون تحت کنترل آمریکا و شبه نظامیان کرد است، از محبوبیت بالای «بشار اسد» در میان ساکنان این شهر خبر داد.

«فارین پالیسی» از محبوبیت بالای رئیس‌جمهور سوریه در میان مردم شهر رقه خبر داد و نوشت، با وجود آن‌که این شهر به دست شبه نظامیان کرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» و با حمایت آمریکا تصرف شده است، هم اکنون بسیاری از ساکنان رقه مخالف این نیروها بوده و می‌خواهند که این شهر تحت کنترل حکومت سوریه قرار بگیرد. بر اساس این گزارش، مردم رقه معتقد هستند تنها بشار اسد می‌تواند ثبات و سازندگی را به این شهر بازگرداند.
به گزارش ایسنا، فارین پالیسی در گزارش میدانی خود به قلم «الیزابت سرگوف» افزود: «نیروهای دموکراتیک سوریه» که مورد حمایت آمریکا بوده، و چندی پیش شهر جنگ زده رقه را از کنترل داعش خارج کرده است، اکنون نمی‌تواند نظر ساکنان این شهر را نسبت به خود جلب کند.
طبق این گزارش، بسیاری از آوارگان رقه که در شهرهای دیگر به سر می‌برند، می‌گویند زمانی به این شهر بر می‌گردند که حکومت سوریه بر آن مسلط شود. اخیرا حتی میان مردم شایعه شده بود که حکومت مرکزی به زودی کنترل شهر رقه را در دست خواهد گرفت. این نوع شایعات دورنمای مبهم حضور نیروهای دموکراتیک سوریه در رقه را بر ملا می‌کند.
یکی از مردم شهر رقه به الیزابت سرگوف گفت: شما در تمام مدت دارید می‌شنوید که حکومت ماه آینده به رقه برمی گردد، یا اینکه حکومت قصد دارد بعد از آنکه ادلب را پس گرفته، به رقه برگردد.از نگاه مردم رقه، شبه نظامیان کرد برای آنها رفاه و امنیت را به ارمغان نیاورده و نخواهند آورد.
علت دیگر این بی‌اعتمادی به نیروهای دموکراتیک سوریه، تخریب گسترده شهر در زمان عملیات علیه داعش است؛ مردم معتقدند که نیروهای دموکراتیک سوریه خرابی‌های بیش از حد و غیرموجهی را به این شهر تحمیل کردند. این خرابی‌ها به حدی بوده که سازمان ملل بعد ازعملیات، اعلام کرده بود: ۸۰ درصد شهر رقه غیرقابل سکونت شده است
نکته دیگر که از چشم مردم رقه دور نمانده، توافق محرمانه مهاجمان کرد با داعشی‌های مستقر در رقه بوده است؛ شبه نظامیان کرد با هدایت واشنگتن، به صدها تن از شبه نظامیان داعش و خانواده‌های آنها اجازه داده بودند به دیگر پایگاه‌های تحت‌اشغال داعش در «دیر الزور» عقب نشینی کنند.
اسماعیل یک فروشنده جوان در شهر رقه گفت: اگر آنها هدفشان این بود که بگذارند داعشی‌ها به شهرک «الباغوز» عقب نشینی کنند، پس چرا در ابتدای کار این قدر شهر را تخریب کرده‌اند؟
نویسنده که برای نگارش این مقاله، به رقه سفر کرده بود، تاکید کرد: اکنون ساکنان رقه به جایی رسیده‌اند که حکومت نیروهای دموکراتیک سوریه بر شهر رقه را هم نمی‌خواهند.
«سمیرا» یک زن پا به سن گذاشته ساکن رقه، که خواستار بازگشت کنترل حکومت بشار اسد بر این شهر است، اظهار داشت: ما در آن زمان( قبل از سال 2011) دسترسی به همه چیز اعم از آب، برق، نان، مدارس و بیمارستان را داشتیم، اما حالا همه چیز بسیار پرهزینه است.
اکنون یکی دیگر از نگرانی‌های مردم رقه، احتمال انجام حملات تروریستی از سوی گروهک‌های مخفی مرتبط با داعش است.