kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۰۸۸
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۰

اصلاح‌طلبان سفره مردم را کوچک کردند و دنبال راه فرار هستند

با بررسی کابینه دولت یازدهم و دوازدهم مشخص می‌شود که کوچک شدن سفره مردم در این روزها ماحصل تدابیر و عملکرد «اصلاح‌طلب‌ترین» شخصیت‌های دولت حسن روحانی است. طیف اصلاحات نیز امروز با‌ترفندهای مختلف به دنبال فرار از مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی است.



خبرگزاری مهر در گزارشی نوشت: قطار اقتصاد کشور از ابتدای دولت حسن روحانی در همه ابعاد با سکان‌داری اصلاح‌طلبان سوت حرکتش به‌ صدا درآمد و بر ریل همان تفکرات قرار گرفت تا اینکه کارشناسان این روزها معتقدند سفره مردم از پسِ تدابیر اصلاحات کوچک شده است. این عملکرد جریان اصلاحات در مدیریت اقتصاد کشور کار را به آنجا رسانده که موضع گیری آنها برای انتخابات پیش رو را به سمت جدا کردن سبد خود از دولت سوق داد و سعید حجاریان به‌عنوان تئوریسین جریان اصلاحات از سال گذشته اعلام کرد: «اصلاح‌طلبان بگویند دولت روحانی، دولت ما نیست.»
در کنار این سناریو، اصلاح‌طلبان برای اینکه نقش خود را در اقتصاد کشور کم‌رنگ جلوه بدهند بار دیگر‌تریبون‌ها را به دست گرفتند و شخصیت‌های اصلاح‌طلب کابینه دولت و بدنه اصلاحات از کاهش اختیاراتشان در دولت حسن روحانی سخن به میان آوردند. اول از همه از اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور شروع شد.
به گفته اصلاح‌طلبان، معاون اول رئیس‌جمهور در دولت اول روحانی مشغول سازماندهی اقتصاد کشور بود ولی در دولت دوم نقش او در مدیریت اقتصاد بسیار کم‌رنگ شد. محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در همین رابطه می‌گفت پاسخگویی درخصوص فضای اقتصادی کشور با شخص حسن روحانی است.
مهر افزود: پس از فضاسازی اصلاح‌طلبان، جهانگیری که در دوران انتخابات کاندیدای پوششی حسن روحانی به‌حساب می‌آمد، لب به انتقاد گشود و گفت حتی نمی‌تواند مسئول دفترش را تغییر بدهد. البته با بررسی‌هایی که خبرگزاری مهر انجام داد مشخص شد مسئولیت و اختیارات جهانگیری نه تنها در دولت روحانی کاهش نداشته بلکه افزایش هم داشت.
باز هم سناریوی اصلاحات منحصر به همین دو بخش نبود و جریان اصلاحات سعی کرد منکر رویکردهای اصلاح‌طلبانه روحانی شود و درخصوص تغییر رفتار حسن روحانی از رفتارهای «اصلاح‌طلبانه» به رویکرد «اصولگرایانه» خبرسازی کند.
در همین رابطه علی صوفی عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در سال ۹۶ و آغاز یک سری از نمایه‌های بد اقتصادی می‌گوید: «کسی رد نمی‌کند که آقای روحانی به سمت اصولگرایان بیشتر از قبل متمایل شده است.»
صوفی همچنین در مورد رویکرد اصلاح‌طلبانه حسن روحانی در دوره اول ریاست جمهوری هم می‌گوید: «روحانی در ۴ سال اول با وجود فشارهایی که بر دولت وجود داشت در برابر دلواپسان ایستاد و سیاست‌های دولت در عرصه بین‌المللی را پیش برد، همچنین در عرصه داخلی نیز تحت‌تأثیر فشارها قرار نگرفت. در ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم نیز مواضعی گرفت که از هر اصلاح‌طلبی، اصلاح‌طلبانه‌تر بود. روحانی با مجموع این عملکردها توانست اعتماد جناح چپ و بدنه اجتماعی آنان را به دست آورد.»
این گزارش پس از تبیین سوابق اصلاح‌طلبانه وزرا و چهره‌های کلیدی دولت روحانی، در جمع‌بندی خود تصریح کرده است: «به هر حال برخلاف همه آنچه که از سوی‌تریبون‌های جریان اصلاحات شنیده می‌شود، با بررسی کابینه حسن روحانی در دو دولت یازدهم و دوازدهم پرواضح است که مدیریت فضای اقتصادی کشور با مدیریت «اصلاح‌طلبان» صورت گرفته است و طبیعتاً امروز کوچک شدن سفره مردم ماحصل تدابیر و عملکرد «اصلاح‌طلب»‌ترین شخصیت‌های دولت حسن روحانی است.»