دوران بــزن در رو تمــــــام شده
تهیه و تنظیم: کامران پورعباس
از جمله دستاوردهای عظیمِ انقلاب اسلامی ایران، تبدیلِ ایرانِ نوکر و سرسپردهی مستکبران جهانی در دوران طاغوت به ایرانِ مستقل و ایستاده در برابر مستکبران و ذلیلکننده آنان است.
افول مستکبران و شکستها و آبروریزیهای مکرر برای آنان در نتیجه سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران، واقعیت جاری و انکارناپذیرِ سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.
آمریکا و اسرائیل و متحدانشان در قضیه شکست و نابودی داعش در سوریه و عراق و در ماجراهای شکستهای مکرر و پیدرپیِ رژیم صهیونیستی در جنگهای اخیرش با فلسطین و لبنان سیلیهای محکمی دریافت کردند و خودشان اعتراف کردند اگر ایران نبود ما یک هفتهای حماس یا بشار اسد را شکست داده بودیم.
دو بار توقیف شناورهای آمریکایی که دومین بار سربازان آمریکایی به طرز خفتباری دستهایشان را پشت سر قرار داده و تسلیم شده بودند و دو بار توقیف شناورهای انگلیسی در آبهای ایران که بار دوم با نامه تعهدآمیز نخستوزیر انگلیس به ایران آزاد شدند، پرده دیگری از خفت و تحقیر مستکبران از سوی ایران اسلامی بود که در سالهای اخیر اتفاق افتاد.
اخیراً نیز به فاصله کوتاهی اقداماتی کمرشکن و مقتدرانه انجام شده است که ذلت و بیآبرویی را برای مستکبران به همراه داشته و بمبهای خبریای بوده که تیتر یکِ رسانههای جهان گردیده است.
این اقدامات عبارتند از: انهدام پهپاد فوقپیشرفته و گرانقیمت و رادارگریزِ گلوبالهاوکِ آمریکا در حال جاسوسی در آسمان ایران، توقیف نفتکش انگلیسی در آبهای ایران در تنگه هرمز در پاسخ به دزدی دریایی انگلیسها در ماجرای توقیف کشتی ایرانی در جبل الطارق و درست سه روز پس از اعلامِ رهبری مبنی بر بیجواب نگذاشتنِ این خباثت و انهدام یک شبکه جاسوسی مرتبط با سازمان اطلاعاتی آمریکا توسط وزارت اطلاعات ایران و شناسایی و دستگیری و محاکمه 17 جاسوس تربیتیافته سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا).
این پیروزیهای مکرر و غرورآفرین نشان داد جمهوری اسلامی ایران در عرصه تقابل با ابرقدرتها به اقتداری رسیده است که حکایت از وجودِ «قدرت بازدارندگی» در حد اعلا و اثباتِ «دوران بزن در رو تمام شده» دارد.
دوران بزن در رو تمام شده
اصطلاحِ «دوران بزن در رو تمام شده» را رهبر معظم انقلاب اسلامی نخستین بار در سال 1386 و در زمانی مطرح کردند که اوجِ عربده کشیها و کشورگشاییهای جورج بوش پسر در بیخ گوشِ ایران و پس ازاشغال افغانستان و عراق توسط آمریکا بود.
رهبر انقلاب در آن برهه در پاسخ به تهدیدات بوشِ یاغی فرمودند: «آن کسانی که تهدید میکنند، این را باید فهمیده باشند، حالا هم بفهمند؛ تهدید نظامی ایران و تعرض نظامی به ایران به صورت بزن و در رو، دیگر ممکن نیست. هر کس تعرضی بکند، به شدت عواقب آن تعرض دامنگیر او خواهد شد.»1386/6/31
معظمله در 16/02/1394 و ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ نیز بر این استراتژی تأکید کردند.
پاسخهای دندانشکن و عبرتآموزِ ایران به توطئههای مستکبران به ویژه حوادث اخیر حکایت از صحت و عمقِ این وعده رهبری دارد. علاوهبر این بسیار مشهور شده که پس از سرنگونی پهباد گلوبال هاوک، ترامپ قصد یک حمله موشکی به سه سایت ایران را داشت که این حمله 10 دقیقه مانده به آغازش لغو شده است. البته احتمالاً قید 10 دقیقه مبالغه باشد اما شواهد و قرائن حکایت از آن دارند که قصد حمله در کار بوده و با ملاحظه عواقب آن صرف نظر شده است. بدون شک دلیلِ این امتناع از حمله اطلاع از استراتژی مذکور و هراس از تلافی ایران بوده است.
در پرتو عملکرد بینظیر ایران در برابر مستکبران جهانی، در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران در عرصه نظامی به «قدرت بازدارندگی» و «اقتدار بازدارنده» دست یافته است.
رهبر انقلاب در1396/2/20 و 1398/1/1 و 1398/3/14 بر وجود قدرت بازدارندگی در عرصه نظامی تصریح نمودند.
ضرورت بازدارندگی اقتصادی
رهبر انقلاب سالهاست بر موضوع اقتصاد متمرکز شدهاند و چندین سال از جمله امسال را نامگذاری اقتصادی کردهاند. ایشان در عرصه اقتصادی نیز معتقدند علاوهبر شکست دشمن باید به نقطه بازدارندگی برسیم.
الزامات بازدارندگی در تمامی عرصهها
معظمله در سخنرانی نوروزی امسال در حرم مطهر رضوی شرط رسیدن به بازدارندگی اقتصادی را «چشممان به غربیها نباشد» و «به کلّی باید از کمک و همراهیِ غربیها چشم بپوشیم» اعلام نمودند که ترجمان «اقتدار درونزا» است که سالهاست رهبری در عرصه اقتصاد بر آن اصرار دارند اما کمتر مورد توجه مسئولان دولتی و اقتصادی قرار گرفته است.
معظمله در 1398/3/14 بر ضرورت رسیدن به بازدارندگی در اقتصاد و مسائل سیاسی و اجتماعی تأکید کردند و الزامات و ضروریات آن را چنین برشمردند:
«مواجهه ما با مسائلمان و با دشمنانمان باید اوّلاً شجاعانه باشد، مرعوبانه نباشد؛ ثانیاً امیدوارانه باشد، مأیوسانه نباشد؛ ثالثاً عاقلانه و خردمندانه باشد، هیجانی و احساساتیِ سطحی نباشد؛ [رابعاً] مبتکرانه باشد، از روی انفعال نباشد؛ ابتکار کنیم؛ اگر به این کیفیّت حرکت کردیم، اگر این جور حرکت کردیم، بدانید ملّت ایران در مواجهه با همه قدرتهای بزرگ توفیق خواهد یافت و خواهد توانست پیش برود.»