kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۵۸۱۳
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۳

آب آشامیدنی اصفهان بد بو و بد طعم



  تغییر طعم، بو و کیفیت بد آب آشامیدنی اصفهان از جمله معضلاتی است که این روزها مردم مناطق مختلف شهر اصفهان با آن روبه‌رو هستند.
چند هفته‌ای است که اهالی مناطق شرقی، شمالی و برخی مناطق غربی اصفهان از به جا ماندن بیش از حد لکه‌های سفید آهکی از آب بر روی سطوح مختلف شاکی‌اند و دلیل این موضوع یکی از مهم‌ترین سؤالات پیرامون کیفیت آب اصفهان از سوی شهروندان اصفهانی است.
حسین‌علی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس پیش از این افزایش عفونت‌های دستگاه گوارش را مهم‌ترین دلیل ناسالم بودن آب آشامیدنی اصفهان بیان کرده بود.
همچنین تیرماه سال گذشته حسین صفاری مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان در اظهاراتی کیفیت آب اصفهان را بسیار پایین اعلام کرد و گفت: آب اصفهان سالم است اما کیفیت پایین آن را نمی‌توان پای غیربهداشتی و ناسالم بودن آب گذاشت.
به گفته وی 60 درصد از آب آشامیدنی مصرفی مردم اصفهان تصفیه‌شده و 40 درصد از آب چاه تأمین می‌شود و اینکه آب چاه تصفیه‌شده نیست بلکه ضدعفونی و گندزدایی می‌‌‌شود بیان کرد: هر روز شکایت تلفنی و حضوری مردمی بسیاری از کیفیت آب داریم و گلایه از طعم و مزه آب آشامیدنی هم است.
امسال با آغاز فصل تابستان تغییر طعم و بوی آب در مناطق مختلفی از اصفهان کاملاً احساس می‌شود و این سؤال را در ذهن مردم ایجاد کرده که آیا همین میزان آب آشامیدنی اصفهان از نظر بهداشتی و سلامت مورد تایید است؟ و این موضوعی است که با نگرانی از آن صحبت می‌شود.
یکی از شهروندان اصفهانی پیرامون اینکه کیفیت آب آشامیدنی اصفهان مطلوب نیست  گفت: در روزهای اخیر به دلیل تغییر طعم آب از آب شهری برای آشامیدن استفاده نمی‌کنیم و مجبور هستیم که برای مصرف شرب، اقدام به تهیه آب معدنی کنیم.
وی از به جا ماندن لکه‌های سفیدرنگ روی سطح آب صحبت کرد و اظهار داشت: نگرانی ما بابت بیماری‌زا بودن این آب به ویژه برای فرزندانمان است، علاوه ‌بر این بوی آب آشامیدن کاملاً تغییر کرده و طعم متفاوتی نسبت به قبل دارد.
این شهروند اصفهانی با ‌اشاره به اینکه تغییر بوی آب آشامیدنی اصفهان پس از بازگشایی مجدد رودخانه زاینده‌رود برای کشت تابستانه کشاورزان بیش از قبل مشهود است و آب اندکی طعم شوری می‌دهد اظهار داشت: آب آشامیدنی اصفهان نه تنها بوی مطلوبی ندارد بلکه طعم آب بسیار بدمزه و غیرقابل تحمل است و درباره استشمام بوی بد و طعم تلخی، شوری آب در روزهای اخیر با اداره آب تماس‌های مکرری گرفته‌ایم اما تاکنون نه تنها پاسخگو نبودند بلکه فردی هم برای رسیدگی به منطقه ما نیامده است.
سید اکبر بنی‌طبا مدیر روابط عمومی و سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان می‌گوید: شوری آب در اصفهان صحت ندارد اگر گزارشی بوده به دلیل تغییراتی در منابع تأمین آب است، استفاده از منابع محلی و چاه‌های متفرقه برای رفع کمبود آبی که از تصفیه‌خانه بابا شیخعلی وارد مدار شده تغییر ذائقه مردم را به دنبال دارد که این تغییرات ذائقه در بیشتر موارد به شوری تعبیر می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیرامون اینکه تاکنون گزارشی مردمی درباره بوی نامطلوب و تغییر طعم آب اصفهان به ما ارائه نشده است، گفت: آب آشامیدنی کاملاً سالم است و روزانه بیش از یک‌هزار آزمایش در سطح شبکه توزیع در دو مقطع انجام می‌شود.
کمال حیدری با بیان اینکه برای افزایش فشار آب آشامیدنی مجبور به اضافه کردن آب چاه به آب تصفیه شده هستیم اظهار داشت: در بهره‌مندی از آب چاه کیفیت در حد رسوبات موجود است اما این دلیل بر ناسالمی آب شهر اصفهان نیست، زیرا  آبی که برای آشامیدن استفاده می‌شود چه آب از چاه باشد چه تصفیه‌خانه به طور قطع تمام مواد و املاح موجود در آزمایشات مختلف و شبانه‌روزی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی با ‌اشاره به اینکه آب چاه بوی خاصی دارد اما دلیل بر ناسالمی نیست، افزود: اگر چاهی را مشاهده کردیم که آب آن آلوده است به طور قطع پلمب و از مدار خارج می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیرامون اینکه کیفیت، بو، طعم و میکروب‌زدایی آب شرب خط قرمز شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان است، بیان کرد: در مرکز بهداشت استان اصفهان هر روز بهداشت آب زیر نظر صدها ناظر در آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان درباره بوی نامطلوب آب آشامیدنی اصفهان به خبرنگار تسنیم گفت: در چند هفته اخیر و شدت آن در این روزها، به شخصه متوجه بوی نامطلوب آب آشامیدنی شهر شده‌ام اما دلیل آن را کاملاً اطلاع ندارم.
مهدی بصیری درباره اینکه چرا سازمان‌های دولتی اطلاعات کامل و جامعی برای موضوع تغییر و بدبویی آب آشامیدنی اصفهان ارائه نمی‌کنند، افزود: این سازمان‌ها برخی مواقع چنین مباحثی را نمی‌خواهند قبول کنند و بعضی اوقات هم درصدد اطلاع دادن نیستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با‌ اشاره به اینکه در فصول گرم سال به دلیل کاهش منابع آبی از چاه‌های مختلف برای تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز استفاده می‌شود، بیان کرد: آب چاه‌ها مطلوب نیست بنابراین بر کل آب تأثیرگذار است و بوی نامطلوب و کیفیت بدی را منجر می‌شود. وی ادامه داد: آب‌های زیرزمینی کاهش یافته و ممکن است آب چاه‌ها در مسیر عبور خود با پساب‌های مختلفی آلوده شوند که این موضوع بی‌تأثیر در بوی آب آشامیدنی مصرفی نیست.